«Η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως θυγατρική εταρεία»!

Τα ταξίδια του Αντώνη Σαμαρά σε Βερολίνο και Παρίσι τον Αύγουστο θεωρήθηκε ότι έδωσαν το έναυσμα για την «αλλαγή του κλίματος» στην Ευρώπη, υπέρ της Ελλάδας. Σύμφωνα με τα κυβερνητικά φερέφωνα και παπαγαλάκια «οι γερμανοί είναι φίλοι μας», πλέον και «θέλουν το καλό μας», την παραμονή μας στο ευρώ. Άξαφνα αρχίσαμε να βομβαρδιζόμαστε με τις δηλώσεις της Μέρκελ ότι «πονάει η ψυχή της απ’ τα βάσανα των Ελλήνων» , τις πιο «μετριοπαθείς» τοποθετήσεις Σόιμπλε, αλλά και άλλων αξιωματούχων της ΕΕ. Σύμφωνα με τους ίδιους κοντυλοφόρους της ενημέρωσης, η κυβέρνηση πέτυχε να αλλάξει το κλίμα και να ανοίξει παράθυρο για την επιμήκυνση στην εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου.


Το μυστήριο αυτό στη στάση των άκαμπτων μέχρι χθες Ευρωπαίων που σκεπάζεται απ’ τις γκαιμπελικού τύπου εμπνεύσεις για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κερδηθεί η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, ήρθε να λύσει με συνέντευξή του στο Spiegel ο πρόεδρος των  Γερμανών Βιομηχάνων. 
Ο Χανς Πέτερ Κάιτελ, ζήτησε να κηρυχτεί η Ελλάδα Ειδική Οικονομική Ζώνη, και απέρριψε κάθε συζήτηση για έξοδο της χώρας απ’ την ευρωζώνη με το σκεπτικό ότι η Ελλάδα «θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως θυγατρική» εταρεία!
«Όλες οι συζητήσεις περί εξόδου της Ελλάδας δεν οδηγούν πουθενά» αναφέρει. «Ως επιχειρηματίας, δεν θα άφηνα τη θυγατρική εταιρία μου που είναι σε πολύ κακή κατάσταση, να καταρρεύσει, αλλά θα την εξυγίαινα». Και συνεχίζει: «Δηλαδή, η Ελλάδα πρέπει να γίνει ένα είδος Ειδικής Οικονομικής Ζώνης εντός της ευρωζώνης, εξοπλισμένη με την απαραίτητη και θεμιτή οικονομική βοήθεια, αλλά και με προσωπικό από την Ε.Ε»  
Και γίνεται ακόμη πιο σαφής όταν λέει: «Η Ελλάδα δεν θα πρέπει μεν να εκχωρήσει κυριαρχία, αλλά θα έπρεπε να δώσει σε όσους την στηρίζουν από την Ε.Ε την ευκαιρία, να συνδιαμορφώνουν επί τόπου τις μεταρρυθμίσεις». «Μπορεί κανείς να εξετάσει και το ενδεχόμενο εμπράγματων εγγυήσεων». 
Η πρότασή του με πολύ απλά λόγια είναι η μετατροπή της χώρας σε αποικία.


Οι δηλώσεις αυτές του Χανς Πέτερ Κάιτελ, έρχονται μετά τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά προς τη Μέρκελ ότι η Ελλάδα «θα τηρήσει τις πλήρως τις δεσμεύσεις της». Διαβεβαίωση που συνοδεύτηκε με το «ουδείς αναμάρτητος» για την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, που θα μείνει στην Ιστορία ως μια ακόμα δήλωση υποτέλειας, του πολιτικού μας συστήματος.
Αποδεικνύεται περίτρανα λοιπόν, ότι το γερμανικό κεφάλαιο έχει σχέδιο και προχωράει με συγκεκριμένα επεκτατικά βήματα. 


Τα γεγονότα καταδεικνύουν ταυτόχρονα ότι είναι απάτη και αυταπάτη πως «η σωτηρία της χώρας περνάει μέσα απ’ την παραμονή στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση».  Η εξέλιξη αυτή φέρνει στην επιφάνεια την ιδεολογική και πολιτική χρεοκοπία της άρχουσας τάξης της χώρας μας, γιατί η ίδια η πραγματικότητα τής καταρρίπτει κάθε έρεισμα και κάθε πρόσχημα για τον «οραματικό» και «δημοκρατικό» χαρακτήρα της ΕΕ. Και αυτός είναι ένας κόλαφος για όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που επιμένουν να δίνουν ακόμα όρκους πίστης στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
πηγή http://www.inprecor.gr/index.php/archives/223182

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More