ΠΕΠΟΝΗΣ ΚΑΛΕΙ ΠΑΛΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΕΛΣΤΑΤ. ΝΕO ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΘΩΩΣΗ" ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ-ΤΖΕΦΡΙ

Να καταθέσουν συμπληρωματικά με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πέπονη ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, κ. Ανδρέας Γεωργίου, και δύο ακόμη στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τα μη πολιτικά πρόσωπα, με αφορμή τις καταγγελίες περί διογκωμένου ελλείμματος το 2009, προκειμένου να επιβληθούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας, στις οποίες είχε προβεί η καθηγήτρια κυρία Ζωή Γεωργαντά.
Η κλήτευσή τους για συμπληρωματικές εξηγήσεις κρίθηκε αναγκαία από τους εισαγγελείς, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν νέα στοιχεία.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από περίπου έναν χρόνο η δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. είχε σταλεί στη Βουλή, καθώς ο κ. Πεπόνης και ο συνάδελφός του κ. Σπύρος Μουζακίτης έκριναν ότι από τα στοιχεία που συνέλεξαν προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης συγκροτήθηκε εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, τα μέλη της οποίας κατέληξαν τελικά στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίει γενικά και αόριστα η «έλλειψη θεσμικής γνώσης της ευρωζώνης».
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δύο τελευταίες σελίδες του πορίσματος των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επιχειρείται άκομψη υπεράσπιση των χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του κ. Παπακωνσταντίνου. Οπως, δε, αναφέρεται στο πόρισμα, η κρίση δανεισμού ήταν αναπόφευκτη...
Οπως όλα δείχνουν, η εισαγγελική έρευνα οδεύει προς το τέλος της και μετά τις νέες καταθέσεις οι δύο εισαγγελείς θα αποφασίσουν για το αν θα προχωρήσουν ή όχι στην άσκηση ποινικών διώξεων.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More