Έχετε Ηλιο; Πάρτε δάνεια και μνημόνια............... Έχετε χρυσό; Ξαναπάρτε δάνεια και μνημόνια.......... Έχετε φυσικό αέριο; Ακόμα μεγαλύτερα δάνεια και μνημόνια

Μέρα με τη μέρα, δάνειο το δάνειο, μνημόνιο το μνημόνιο, δόση τη δόση, αρχίζει και ξεκαθαρίζει το πράγμα. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα πλέον, ότι ο οικονομικός πόλεμος που έχει στηθεί γύρω απο την χώρα μας έχει έναν και μοναδικό σκοπό. 
Το ξεπούλημα όλης της ανεκμετάλλευτης μέχρι σήμερα δημόσιας περιουσίας, της δημόσιας περιουσίας που μας ανήκει.
Με την οικονομική θηλιά που μας έχουν δέσει, θα ξεπουλήσουν μια ώρα νωρίτερα ορυκτό πλούτο, δημόσια γη, κτήρια, ΔΕΚΟ.

Διαβάστε ένα μικρό μέρος άρθρου που δημοσίευσε το capital.gr για τους υδρογονάνθρακες.

«Την πιο επίσημη μέχρι στιγμής συζήτηση στις διεθνείς αγορές για τα αποθέματα υδρογονανθράκων που ενέχεται να ελέγχει η Ελλάδα ανοίγει η Deutsche Bank, η οποία υπό την επιφύλαξη ότι οι διαθέσιμες γεωλογικές μελέτες θα αποδειχθούν αληθινές, αποτιμά τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ, μιλά για καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ -ή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος- και εξετάζει τους «κανόνες εμπλοκής» των ξένων επενδυτών στην εκμετάλλευσή τους.» 
Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε εδώ

Έτσι εξηγείται πολύ απλά ακόμα και στον πιο αφελή, ότι μας χρέωσαν για να μπορέσουν να πάρουν τα πάντα σε τιμή ευκαιρίας!
Οι δημοσιογράφοι ξύπνησαν ένα πρωί και ανακάλυψαν δεκάδες υποθέσεις διαφθοράς στο δημόσιο. Τα προηγούμενα χρόνια γιατί δεν έλεγαν τίποτα; Μήπως γιατί οι φίλοι τους πολιτικοί είχαν κάνει παραμάγαζο το δημόσιο; Το δημόσιο το έφτιαξαν οι οικογένειες που κυβερνούν απο το 1974 μέχρι σήμερα. Έφτιαξαν ενα κράτος χρεωμένο και διεφθαρμένο για να μπορούν να εκλέγονται και να καθορίζουν τις πολιτικές εκείνες που τους υπαγόρευαν. 

Μας χρέωσαν για να μπορέσουν να ξεπουλήσουν εύκολα όλο το δημόσιο. Έτσι εξηγείται το ''μαζί τα φάγαμε'', το ''κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα'', το ''μας πληρώνουν οι φτωχοί Εσθονοί'', όλα αυτά απο στόματα πολιτικών. Απαξίωσαν το δημόσιο, έτσι μας έκαναν όλους συμέτοχους στο ξεπούλημα.
Η υπόθεση με τα ορυχεία Χαλκιδικής ειναι κλασικό παράδειγμα διαφθοράς των πολιτικών. 
Το κράτος έδωσε άδεια για εξόρυξη με 11 εκατ. ευρώ έσοδα για το δημόσιο, όταν η αξία του χρυσού στην περιοχή είναι δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Διαβάστε ενα άρθρο για τον χρυσό.

"Η Ελλάδα μπορεί να μετεξελιχθεί στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγό χρυσού, καθώς έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα για τα οποία υπήρχαν ενδείξεις, αλλά τώρα υπάρχει βεβαιότητα για την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων χρυσού.'' Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Bloomberg: "Πρώτη σε παραγωγή χρυσού στην Ευρώπη μέχρι το 2016 η Ελλάδα"
  
Σύμφωνα με το περιοδικό Eπίκαιρα που κυκλοφορεί, υπήρχαν γεωλογικές μελέτες που είχαν κάνει Ελληνικές υπηρεσίες απο το 1965, όπου είχαν καταγραφεί τα αποθέματα που έχει η Ελλάδα σε χρυσό, ουράνια, πετρέλαιο, φυσικό αέριο. http://www.epikaira.gr
Μεθοδευμένα έφτασαν την ανεργία στο 1,7 εκατομ, έτσι η λύση που προτείνουν είναι να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Τι σημαίνει ανταγωνιστικοί για αυτούς; Οι ιδιωτικές εταιρείες θα έχουν ενα ολόκληρο νομό ή και περισσότερους, όπου θα πληρώνουν χαμηλότερη φορολογία, χαμηλότερη ασφάλιση των υπαλλήλων και μισθούς 200 ευρώ. Δηλαδή θα είμαστε πρώτοι σε παραγωγή χρυσού στην Ευρώπη, στην 15η μεγαλύτερη κάτοχο κοιτασμάτων φυσικού αέριου στον κόσμο (χωρίς να έχουν υπολογιστεί τα κοιτάσματα στο Αιγαίο), πρώτοι σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πρώτοι σε ορυκτό πλούτο, αλλά θα αμειβόμαστε με τα χαμηλότερα μεροκάματα. 
Είναι ή δεν είναι η μεγαλύτερη κλεψιά που έχει γίνει παγκοσμίως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
Ενα ακόμα παράδειγμα για να καταλάβουμε ότι το ζητούμενο δεν είναι το ''μάζεμα'' του δημοσίου όπως ισχυρίζονται αλλά ακριβώς το αντίθετο, η διάλυση του.  
Κρατική περιουσία ήταν το κτίριο IBC στο Μαρούσι.
Το κτίριο που φτιάχτηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έγινε με λεφτά των φορολογούμενων το ενοικίασαν στην εταιρεία του Λάτση και έγινε εμπορικό κέντρο, το golden hall. Η σύμβαση που είχε υπογραφεί αρχικά ήταν για ενοικίαση μέχρι το 2040 πληρώνοντας 8 εκατομμύρια το χρόνο. Αυτό μας κάνει 280 εκατομμύρια.
Υπέγραψαν νέα σύμβαση με την εταιρεία του Λάτση που προβλέπει μίσθωση για 90!!! χρόνια και θα δώσει 81!!! εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη για αυτούς.  Δείτε το σχετικό video
http://www.youtube.com/watch?v=8bH7msxmK4o&feature=player_embedded

Η ίδια τακτική ξεπουλήματος έχει εφαρμοστεί και για την ενέργεια. Το πρόγραμμα ήλιος αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικά πάρκα. Θα πουλάμε το ρεύμα στη Γερμανία.Ποίου οι εταιρείες θα ωφεληθούν από την κατασκευή του έργου; Οι γερμανικές! Πόση ποσότητα ρεύματος θα απορροφάται από την διψασμένη ενεργειακά τοπική αγορά; Ούτε μισό watt! Ποιοί θα εγκαταστήσουν τα φωτοβολταϊκά πάρκα, ποιοι θα εκμεταλλευτούν όλη την παραγόμενη ενέργεια; Οι Γερμανοί. 

Δεν έφτανε η απαξίωση του δημοσίου για το ξεπούλημα. Έπρεπε να γίνουμε και φίλοι με τους Τούρκους έτσι ώστε να υπάρξει κοινή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Σε λίγους μήνες θα ανακαλύψουν και αυτό το κοίτασμα στο Καστελόριζο. Θα πιάσουν τόπο και τα τούρκικα σίριαλ που βλέπουμε. Όπως θα πιάσουν τόπο και εντολές της Νέας Τάξης για ισοπέδωση οποιουδήποτε εθνικού χαρακτηριστικού.  Γιατί μαζί με το οικονομικό δέσιμο πάει και το Εθνικό. Πολίτες υποταγμένοι στις τράπεζες, τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ.

Αυτός ο φωστήρας που έβαλε το ΔΝΤ στην Ευρωζώνη μέσω της Ελλάδας, ο Γ.Παπανδρέου δήλωσε πριν λίγες ημέρες: «Η Ελλάδα είναι το κοντινότερο έθνος στην Αραβική Άνοιξη» ανέφερε σε ένα άλλο σημείο ο πρώην πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι μερικές φορές ξεχνάμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη Νοτιανατολική Ευρώπη. «Εμείς (η Ελλάδα) είμαστε οι πλησιέστεροι στην Βεγγάζη» ανέφερε επίσης, για να καταλήξει πως «θα γίνουμε πρότυπο για τη νέα γενιά στον Αραβικό κόσμο».

Τώρα καταλάβαμε... η Ελλάδα θα γίνει Ιράκ, Αίγυπτος, Συρία και τα δελτία ειδήσεων θα παίζουν τους δήθες εξεγερμένους την ίδια ώρα που οι πολυεθνικές θα κάνουν πλιάτσικο.

Εμείς καθορίζουμε το μέλλον μας, είμαστε περισσότεροι απο τις πολυεθνικές και τους εθελόδουλους πολιτικούς, θα τους αφήσουμε;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More