Φως.... Κυρίου


Θέλεις θέρμανση με πετρέλαιο; Πάρε φόρους. θα το γυρίσεις στη θέρμανση με ξύλα; Ξαναπάρε φόρους. Θα το γυρίσεις στη θέρμανση με την ΔΕΗ; Ξαναπάρε φόρους και αυξήσεις.

Που θα πας ρε μπαγάσα Έλληνα, όπου και να πας θα σε πιάσω, σε εμένα θα έρθεις πάλι. Δεν μου γλυτώνεις με τίποτα, λέει αυτό το κράτος που υπηρετεί ΕΕ και ΔΝΤ.


Το παιχνίδι είναι στημένο, ήδη μιλούν για μια αύξηση στη ΔΕΗ της τάξης του 49%. Μιλούν για αυξήσεις μέχρι τις 800 κιλοβατώρες, που σημαίνει ότι στόχος για άλλη μια φορά είναι τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις, τις μεγάλες εταιρείες δεν τις αγγίζουν. Χρειάζεται τσαγανό για να τα βάλεις με όλους αυτούς που κερδοσκοπούν εις βάρος μας τρωγωπίνοντας με την εξουσία. Δεν είναι και σικ, το βράδυ να κάνουν παρείτσα και να σχεδιάζουν το επόμενο μεγάλο κόλπο και το πρωί να τους ανακοινώνουν αυξήσεις. Πολύ περισσότερο να τους ζητούν να πληρώσει τη ΔΕΗ. Ντροπή παιδιά και που το σκεφτήκατε, δεν έχετε τρόπους, πολιτισμό και παιδεία!!!

Σε αυτή τη φάση αρχίζουν σκληρές διαπραγματεύσεις, φωνές από δώ, δάκρυα καυτά κροκοδείλια απο κεί καταλήγουν σε μια αύξηση της τάξης του 25%.
Εμείς θα είμαστε ''ευχαριστιμένοι'' που γλιτώσαμε τόσα πολλά και το κράτος των δοσίλογων θα δείξει το ανθρώπινο του πρόσωπο.
Η ΔΕΗ τα τελευταία τρία χρόνια έχει κάνει δεκατρείς(13) αυξήσεις!!!

Η ίδια τακτική ακολουθείτε τα τελευταία τρία χρόνια απο τα φερέφωνα τους τα κανάλια. Παρουσιάζουν κάτι μεγάλο, κάτι υπερβολικό για να δεχθούμε ότι... προκύψει και μνα είμαστε και ευχαριστημένοι που γλυτώσαμε τα χειρότερα.. Για την κατάργηση του 13ου-14ου μισθού το ακούγαμε απο το 2009. Λέγε λέγε, το κατάφεραν στα τρία χρόνια.

Σκόπιμα τα ΜΜΕ αναρωτιούνται γιατί δεν μειώνει τα έξοδα της η ΔΕΗ. Σε λίγες μέρες θα αρχίσουν να βγάζουν μισθούς εργαζομένων, τόσα παίρνει αυτός, τόσο εφάπαξ ο άλλος. Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά θα είναι η αιτία, η πηγή του κακού. Αυτοί φταίνε που δεν  έχουμε φθηνό ρεύμα θα λένε οι δημοσιογράφοι παπαγάλοι.
Αφού θα μας κάνουν την απαιτούμενη πλύση εγκεφάλου για τους εργαζομένους, θα αρχίσουν να απολύουν.
Στη συνέχεια στο όνομα της ανταγωνιστικότητας θα πουλήσουν και την υπόλοιπο κομμάτι της ΔΕΗ που ανήκει στο δημόσιο.
Θα πουλήσουν τα πάντα, χωρίς προσωπικό και με μεγάλα τιμολόγια για τους πολίτες. Ετσι θα μας πασάρουν τις ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας ως την αναγκαία λύση.Και τότε η τιμή μονάδας θα είναι στο Θεό και κανείς δεν θα μπορεί να έχει ένα από τα αγαθά του πολιτισμού,κανείς από εμάς, διότι οι έχοντες και κατέχοντες μένουν στο απυρόβλητο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More