Αλ. Τσίπρας: Προτείνει διαχείριση χρέους «αλά ΔΝΤ»

Διαχείριση του χρέους «αλά ΔΝΤ» ζητάει ο Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον βρετανικό «Guardian», όπου λέει ότι «η μόνη βιώσιμη λύση είναι ένα κούρεμα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την νότια περιφέρεια» και πως όσο οι πιστωτές καθυστερούν, τόσο αυξάνει το κόστος «κοινωνικά και οικονομικά». Αναγνωρίζοντας την υποχρέωση του λαού να ... αποπληρώσει έστω και μέρος από το χρέος της πλουτοκρατίας, επαναλαμβάνει την πρόταση για «μια διεθνή συνδιάσκεψη, όπως αυτή που έγινε στο Λονδίνο το 1953 και απάλλαξε τη Γερμανία από το 60% του χρέους της».
  Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πολιτευθεί σε απόλυτη συνεννόηση με δανειστές και εταίρους, αφού όπως λέει «θέλουμε να συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας σε μια αξιόπιστη λύση» και μάλιστα «το συντομότερο δυνατό». Ζητάει ακόμα «ρήτρα ανάπτυξης», που θα συνδέσει την αποπληρωμή του χρέους με την ικανότητα της Ελλάδας να πληρώσει. «Ζητούμε, επίσης, για την ώρα, ένα μορατόριουμ της εξυπηρέτησης του χρέους, έτσι ώστε να μπορούμε να κατευθύνουμε τα χρήματα για την ανάπτυξη», είπε ο Αλ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι ο καημός τους για κούρεμα και ελάφρυνση από μέρος του χρέους είναι για να αποδεσμευτούν κονδύλια που θα πάνε στην πλουτοκρατία για επενδύσεις και όχι βέβαια για να ικανοποιήσουν τις οξυμένες λαϊκές ανάγκες.
  Όπως μάλιστα υπολογίζει ο Αλ. Τσίπρας, η αναστολή πληρωμής των τόκων θα εξοικονομούσε στο κράτος περίπου 13 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν «για την επανεκκίνηση της ετοιμοθάνατης ελληνικής οικονομίας». «Θα είναι μια win-win λύση» λέει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι από τις ενδοκαπιταλιστικές συμφωνίες και τους συμβιβασμούς μπορούν να βγουν εξίσου κερδισμένοι ο λαός και τα μονοπώλια. πηγή
Το είδαμε εδώ http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8684.html 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More