Προς Κυπρίους Αδελφούς

Πήρατε ένα μικρό δείγμα του τι θα ακολουθήσει, ο Χριστιόφιας έβαλε τα κλάματα. Όχι για αυτόν, αλλά για εσάς, για το καλό σας δίνει τα λεφτά στις τράπεζες και όχι στον λαό. Εσείς θα μπείτε εγγυητές για την αποπληρωμή των δανείων. Είναι όπως μέχρι τώρα μπαίνετε εγγυητές σε τράπεζα για κάποιον συγγενή σας ή φίλο σας για να μπορέσει να πάρει ένα στεγαστικό δάνειο.
Είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς. Δεν θα βρίσκουν τον συγγενή (τους τραπεζίτες) στο τηλέφωνο οι δανειστές-το ΔΝΤ και λοιποί ευρωπαϊκοί μηχανισμοί στήριξης-και θα στέλνουν εξώδικα σε εσάς, τον λαό.
Δεν τα πάει καλά ο συγγενής, θα σας λένε, κόψτε κάτι από την τσέπη σας για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Όσο κόβετε από την τσέπη σας τόσο θα δυσκολεύεται να πάρει τη δόση ο συγγενής.
Μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα εργαζομένων, επιδόματα πρόνοιας, Υγεία, Παιδεία, τεκμήριο στα παιδιά, επιδόματα αναπήρων, θα κοπούν προς χάριν της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρα σας.

Χρειάζεστε χαρτομάντιλα, πολλά χαρτομάντιλα, είναι πολλοί αυτοί που θα κλάψουν για το καλό σας. Εδώ να δείτε τι έγινε με τους καλαμαράδες πολιτικούς, Βάσω Παπανδρέου και Τζακρή οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις θρήνου. Θρηνούσαν γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, λυπούνταν τους ψηφοφόρους αλλά... Να κρατάτε αυτό το αλλά, οτιδήποτε ακολουθεί μετά το αλλά να το κρατάτε στο χέρι σας. Πάρτε χαρτομάντιλα γιατί θα κλάψουν όταν θα βλέπουν άνεργους να μην έχουν φαγητό, καρκινοπαθείς να μην έχουν φάρμακα, γέρους να μην έχουν θέρμανση, νέους να απελπίζονται γιατί δεν θα έχουν καμία ελπίδα επιβίωσης...
Αλλά.... θα πρέπει να παραμείνετε στην Ευρωζώνη. Δόση τη δόση, για το καλό σας, θα σας εξαθλιώσουν. Μη νομίζεται ότι είστε πιο έξυπνοι απο εμάς τους καλαμαράδες. Εμείς να δείτε τι έξυπνοι νομίζαμε ότι ήμασταν. Δεν μιλάω για την αρχαία Ελλάδα, την κοινή καταγωγή μας, Μιλάω για την νεώτερη Ελλάδα, το νεότερο Ελληνικό Κράτος. Ποιός Κολοκοτρώνης, ποιός Καραϊσκάκης, ποιός Παπαδιαμάντης, κανένας απο αυτούς δεν μας έσωσε. Κομπάζαμε για το Οχι και δεν καταφέραμε να πούμε ούτε ενα Οχι στον εξευτελισμό μας και την φτωχοποίηση μας.

Υπάρχουν ακόμα ήρωες στην Ελλάδα, υπάρχουν νέοι Καραισκάκηδες, νέοι Κολοκοτρώνηδες, νέες Μπουμπουλίνες. Δεν πολέμησαν όμως, είχαν την εντύπωση ότι ο εχθρός θα έρθει με όπλα και αυτοί θα έβγαιναν να υπερασπιστούν τα σύνορα. Σε εμάς δεν ήρθε με όπλα, είναι ύπουλος αυτός ο εχθρός, ήρθε με τεφτέρια.
Το αίμα ακόμα κυλάει στην Κύπρο, θρηνείται νεκρούς, χάσατε την μισή πατρίδα σας. Ήρθατε πρόσωπο με πρόσωπο με τους Τούρκους. Ξέρετε τι θα πει πόλεμος. Αυτό το είδος πολέμου που ζήσατε όμως δεν έχει σχέση με τον πόλεμο που σας ετοιμάζουν. Γιατί; Γιατί είναι πιο ''υπόγειος'' πόλεμος, δεν έχει όπλα, έχει θύματα όμως. Σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα πάλι θα σας προδώσουν, με λιγότερο αίμα,αλλά δυστυχώς πολλά θύματα!!
Εμείς θα χάσουμε τα σπίτια μας γιατί δεν μπορούμε να ξεχρεώσουμε τις τράπεζες και την εφορία. Χάσαμε τη γή μας, την πήραν οι επενδυτές όπως έγινε με τα ορυχεία της Χαλκιδικής. Κάθε μέρα χάνουμε και κάτι, κάτι απο την γή μας, κάτι απο την ψυχή μας, χάνουμε συνανθρώπους μας. Οι αυτοκτονίες έχουν ξεπεράσει τις τρεις χιλιάδες.
Όπως υπερασπιστήκατε γενναία τα σύνορα σας, έτσι θα κληθείτε να κάνετε και τώρα. 
Τα σύνορα δεν είναι αυτά που ξέρετε, τα σύνορα είναι μέχρι εκεί που φτάνει η Ευρώπη, αυτά τα σύνορα που καθορίζονται απο τις Βρυξέλλες.

Έτσι θα πληρώνεται τους τραπεζίτες για να σώσετε το κράτος σας, τα δικά σας σύνορα δηλαδή αλλά αυτά τα λεφτά είναι που θα σας κάνουν να ανοίξετε τα σύνορα σας. Με τα δικά σας λεφτά θα μπούν μέσα στο σπίτι σας επίτροποι, οργανισμοί, μηχανισμοί στήριξης. Θα πληρώνεται το κράτος σας, όσο περισσότερα λεφτά θα δανείζεστε για να δίνεται στους τραπεζίτες και το κράτος (τόκοι και ομόλογα) τόσο θα μικραίνει η Κύπρος. Θα μικραίνουν τα εισοδήματα σας αλλά και οι επιλογές σας. Οι πολιτικοί σας θα επικαλούνται όλους αυτούς τους οργανισμούς που δανείζουν, τι να κάνουμε, θα λένε, μας δανείζουν. Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, συμπονάμε τους συμπολίτες μας αλλά... μας δανείζουν.

Με τα δικά σας λεφτά, τα δικά σας δάνεια θα αγοράσουν οι βάρβαροι τις δικές σας μέχρι τώρα εταιρείες, τις δικές σας παραλίες, τον δικό σας κόπο και μόχθο. Αυτό θα έρθει όταν κάνουν όλα αυτά που είναι απαραίτητα για να διαλύσουν ολόκληρη την κοινωνία, όταν η κάθε μορφή αντίστασης θα έχει μηδενιστεί.
Θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη θα λένε. Πως θα έρθει αυτή η ανάπτυξη; Με τα λεφτά σας που δώσατε στις τράπεζες που έδωσαν στους επενδυτές, που οι επενδυτές πρέπει να τα δώσουν στην πραγματική οικονομία. Οι επενδυτές δεν θα τα δίνουν γιατί μαζί με τους πολιτικούς σας θα λένε ότι πρέπει να γίνεται πιο ανταγωνιστικοί, γιατί δίπλα σας η Τουρκία παράγει με πολύ μικρότερα μεροκάματα, με μικρότερη ασφάλιση, με περισσότερες ώρες δουλειάς.
Ενώ θα βιώνεται τα αποτελέσματα της ανθρωπιστικής πολιτικής των Ευρωπαίων εταίρων, θα καλοδεχθείτε και τους Σύριους πρόσφυγες που είδαν την χώρα τους να διαλύεται. Αυτούς δεν θα τους πάρουν οι ''ανθρωπιστές'' Ευρωπαίοι, θα τους κρατήσετε εσείς γιατί έτσι επιβάλουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες. Αυτοί που διαλύουν τη Συρία και σκοτώνουν κόσμο, είναι αυτοί που θα επενδύσουν στη χώρα σας. Είναι τα ίδια οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα.Οι Σύριοι και εσείς  και εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε θύματα των ίδιων "ανθρωπιστών Ευρωπαίων".
Την ίδια στιγμή, θα ξεπηδήσουν και οι ''πατριώτες εθνικιστές'' μαζί με τους αντιρατσιστές. Αυτοί πάνε χέρι χέρι. Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει. Ο ένας κόβει μίσος και ψεύτικο πατριωτισμό και ο άλλος ράβει ψεύτικο ανθρωπισμό. Οι αντιρατσιστές δεν θα κάνουν τίποτα για τους Σύριους που διέλυσαν την πατρίδα τους και σκότωσαν κόσμο και οι ρατσιστές δεν θα κάνουν τίποτα για να φύγουν απο την Κύπρο οι Σύριοι. Και οι ρατσιστές και οι αντιρατσιστές θα διαχειρίζονται την οργή και την θλίψη του κόσμου.Οι βιομήχανοι θα τρίβουν τα χέρια τους γιατί θα έχουν φθηνούς και πολλούς εργάτες στην αναμονή.Άσχημη η αναμονή και η ανεργία αδέλφια , ειδικά όταν συνοδεύεται από ελπίδα και υποσχέσεις για καλύτερες ημέρες που δεν θα έρχονται, για φως στο τούνελ που θα βλέπουν οι εταίροι ακι όχι εσείς!

Θα ξυπνήσετε ενα πρωινό και θα δείτε στην τηλεόραση χιλιάδες υποθέσεις διαφθοράς στο δημόσιο, σπατάλες και ρεμούλες. Θα δείτε επαγγελματικές ομάδες (ταξί, εργαζομένους στον τουρισμό,δημόσιους υπάλληλους...) να κατηγορούνται, να λοιδορούνται, ότι ζουν εις βάρος της κοινωνίας, θα σας καλλιεργήσουν την πεποίθηση ότι για όλα φταίει το δημόσιο μαζί με τους υπαλλήλους τους και φυσικά φταίτε και σείς ! Γιατί; Γιατί έτσι τους βολεύει.
Τα ρεπορτάζ για τις οικογένειες που δεν τα βγάζουν πέρα, που δεν έχουν φαγητό, που ζούν εξαθλιωμένοι θα παίζουν όλη μέρα. Αυτό δεν θα το κάνουν τα κανάλια γιατί ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος. Το κάνουν για να ξεφτιλίσουν τον Άνθρωπο. Να απαξιώσουν συναισθήματα αλλά και τις πραγματικές ανάγκες που έχει ο καθένας για να επιβιώσει. Για να δείξουν σε όλους όσους βλέπουν τηλεόραση ότι μην αντιδράτε γιατί έτσι θα καταντήσετε. Όλοι εξαρτάστε από το κράτος.
Η τηλεόραση έχει μεγάλη δύναμη, παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο από τους ίδιους του πολιτικούς. Για να περάσουν μέτρα και νόμους που εξαθλιώνουν τον λαό είναι απαραίτητη η τηλεόραση. Ο Χριστιόφιας έκλαψε (τάχα μου) λίγα δευτερόλεπτα. Με αφορμή αυτά τα δευτερόλεπτα θα υπάρξουν πολλές ώρες συζητήσεων από τους ''δημοσιογράφους''.
Οι απειλές του τύπου ''ποιος θα μας εγγυηθεί ότι έτσι και δεν πάρουμε το δάνειο θα έχουμε να φάμε'', απειλές του τύπου ''ποιος εγγυάται την εξόρυξη των πετρελαίων'',  ''ποιός εγγυάται τους μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο'' θα παίζουν όλη μέρα στις τηλεοράσεις. Οι δημοσιογράφοι θα πρωταγωνιστήσουν με guest star πολιτικούς και τεχνοκράτες.

Σε λίγες ημέρες έχετε εκλογές, τουλάχιστον θα πάτε στις κάλπες και δεν θα έχετε την ψευδαίσθηση  ότι κάποιο ''αριστερό'' κόμμα θα σας βγάλει απο το αδιέξοδο.
Εμείς ελπίζουμε Σύριζα.. Στους καιρούς που θέλουν την ''αριστερά'' να κάνει την ανατροπή, μέσα στους μηχανισμούς και τις διαδικασίες που γέννησαν και έθρεψαν τον μεγαλύτερο φασισμό, που είναι η απαξίωση της ίδιας της ζωής.
Ελπίζουμε να γίνουν οι εκλογές και εδώ σύντομα για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις τουλάχιστον. Να απογυμνωθεί τελείως αυτός ο μανδύας της ''αριστεράς''.

Τότε,  ίσως γεννηθεί κάτι...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More