Οι επενδύσεις τους με τα δικά μας λεφτά

Ξεκίνησαν οι ''επενδύσεις'' στην Ελλάδα. Καταφτάνει το ''πακέτο στήριξης''.
Οι ''επενδυτές'' επιτέλους μπορούν να ''επενδύσουν'' αφού πήραν δάνεια απο τις τράπεζες, που οι τράπεζες με μεσάζοντες τους πολιτικούς πήραν τα δάνεια απο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λογοδοτεί στο στρατηγείο των Βρυξελλών.
Το στρατηγείο τον Βρυξελλών μαζί με το ΔΝΤ δεν λογοδοτεί σε κανέναν.Αποφασίζει ότι χρειαζόμαστε επιπλέον δανεισμό και βγάζει τον λογαριασμό.

Ποιος πληρώνει το λογαριασμό, τα δάνεια των επενδυτών-τραπεζιτών; Ο λαός.
Πως γίνεται οι τράπεζες όλες μαζί να αξίζουν 6 δις ευρώ και την ίδια ώρα τους δίνουν δάνεια 230 δις είναι ένα ερώτημα.
Μια απάντηση σε αυτό είναι ότι μαζί με τα δάνεια προς τις πτωχευμένες επιχειρήσεις-τράπεζες έχουν τον έλεγχο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα. Κάθε φορά που δίνουν δάνειο υπογράφουν ακόμα περισσότερο την ολοκληρωτική υποταγή μας στα διεθνή συμφέροντα.
Στο όνομα της ανάπτυξης λοιπόν έχουν εξαθλιώσει έναν λαό.

Πως θα ανταγωνιστούμε τους Κινέζους και τους Ινδούς λένε οι επιχειρηματίες μαζί με τους πολιτικούς; Θα φτιάξουμε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Μεροκάματα της πείνας, μισθοί 200 ευρώ, χωρίς ωράριο και πενθήμερο.
Δηλαδή εμείς πληρώνουμε τα δάνεια για τις επιχειρήσεις τους, εμείς τα χρεωνόμαστε και ταυτόχρονα εμείς εξαθλιωνόμαστε. Με δικά μας λεφτά θα επενδύσουν στις νέες μορφές δουλείας.

Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί των νέων έχουν μειωθεί δραματικά στο όνομα της ανάπτυξης.
Όσο μειώνονται οι μισθοί των νέων τόσο μεγαλώνει η ανεργία των νέων, δεν είναι παράδοξο, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Ρίχνουν τους μισθούς για να πέσει η αγοραστική δύναμη, όσο λιγότερο κατανάλωση τόσο μικρότερα μεροκάματα. Τα κέρδη των εταιρειών δεν μικραίνουν αλλά μεγαλώνουν. Δείτε εδώ.

Συμπέρασμα. Τους δίνουμε λεφτά από την τσέπη μας, μεγαλώνουν τις επιχειρήσεις τους με τα δικά μας λεφτά και ταυτόχρονα στο όνομα της ανάπτυξης μας εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More