Το Δόγμα του Σοκ στην Ελλάδα

«Τρομοκρατείστε όσο πιο πολύ μπορείτε το λαό, υποβάλλεται τον σε ένα σοκ, έτσι ώστε να τον αδρανοποιήσετε και να περάσετε ανενόχλητοι όσα σκληρά μέτρα θέλετε χωρίς αντιδράσεις», είναι η... σοφή συνταγή. 
 Αυτό που ζούμε τα τελευταία 2 χρόνια στην Ελλάδα, με τους ίδιους τρόπους, τα ίδια επιχειρήματα,τα ίδια αποτελέσματα έχει συμβεί σε δεκάδες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ελλάδα δεν είναι πείραμα όπως πολλοί λένε αλλά μέρος ενός «τρόπου» που κράτη κυρίαρχα,εύρωστα γίνονται εν μια νυκτί, διεφθαρμένα, αναξιόπιστα, και αφερέγγυα προς τους δανειστές τους.   
Το Δόγμα του Σοκ είναι ενα βιβλίο της Ναόμι Κλάιν και κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Λιβάνη.
Περιγράφει με ντοκουμέντα πως η «φιλοσοφία» της σχολής του Σικάγου με την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ επιβάλουν τον νεοφιλελευθερισμό στα κράτη, με αποτέλεσμα σε λίγους μήνες οι λαοί να εξαθλιώνονται και τα κράτη να πουλούν όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους. Πετρέλαια, ορυκτός πλούτος, νοσοκομεία, νερό, ενέργεια(ΔΕΗ) δημόσιες εκτάσεις, τηλεπικοινωνίες, μέσα σε λίγους μήνες περνούν στα χέρια των πολυεθνικών εταιρειών.Κρατικές εταιρείες που έχουν γίνει με λεφτά του λαού να ξεπουλιούνται σε μια νύκτα. 
Όπως μας εξηγεί η συγγραφέας, ο σκοπός της θεραπείας-σοκ είναι να δημιουργήσει ενα «παράθυρο ευκαιριών» ώστε να υπάρξουν τεράστια κέρδη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα-όχι παρά την ανομία που επικρατεί αλλά εξαιτίας της. Στις λίγες σελίδες που σας δείχνουμε περιγράφεται πως η Ρωσία και το Ιράκ, δυο χώρες που παρότι δεν έχουν τίποτα κοινό, λεηλατούντε σε διαφορετικές χρονικές περιόδους με διαφορετικά προβλήματα, αλλά με έναν στόχο. Να λεηλατηθεί η Δημόσια περιουσία με μοναδικό σκοπό να περάσει στα χέρια των πολυεθνικών, ακριβώς όπως συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα.
κάντε κλικ επάνω στις 8 σελίδες












































































































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More