7η Δόση. Βρε που πάμε

Βρέ που πάω, χρωστάω ,ποιός είμαι;
 Και να που εμφανίστηκαν οι δύο πρωθυπουργοί , ένας ο παράνομος διορισμένος παπαδήμος και ο άλλος της Αγγέλας. Η φράου κάτι έχει μαζί μας που λέει και ο Γλέζος , που μια εμπειρία με τους γερμανούς την έχει.
Μάλλον ακόμα δεν μπορούν να καταπιούν πως ανακόψαμε την πορεία των ναζί. Μάλλον ακόμα έχουν εφιάλτες που ολόκληρη Γερμανία σκόνταψε στην μικρή Ελλάδα με τους μεγάλους Έλληνες. Αν και κατέβαλαν τρομακτικές προσπάθειες να μας αφανίσουν με αντίποινα , με εκτελέσεις , με ξεκλήρισμα ολόκληρων χωριών,δεν στάθηκαν τυχεροί. Και όταν ο κόσμος δεν είχε να φάει και πέθαινε στους δρόμους η αντίσταση γινόταν εντονότερη, αυτό πάλι που το πας, εξαιρετικής αντοχής  έτσι;
Τελικά δεν έχουν μνήμη οι γερμανοί. Έρευνα, λέει, έδειξε πως οι νέοι της δεν γνωρίζουν τι είναι το Άουσβιτς και τι γινόταν εκεί, δεν γνωρίζουν τι έγινε στο Δίστομο , στα Καλάβρυτα στο Νταχάου.
Δεν ξέρουν πόσο απάνθρωποι και  δειλοί- πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις στρατιώτη που εκτελεί γυναικόπαιδα- υπήρξαν οι παππούδες τους . Να τους καλέσουμε εδώ να γνωρίσουν  τον παππού όλων των Ελλήνων , το Μανώλη Γλέζο και να μάθουν ιστορία. Πολύ φοβάμαι όμως πως γνωρίζουν ακριβώς τι έγινε και δεν είναι η ντροπή που τους κάνει να ξεχνούν, αλλά η πίκρα της ήττας, γιαυτό και σήμερα εφαρμόζουν οικονομικό αφανισμό, όμως είναι πολύ μικροί για μας!
Πίσω στα δικά μας με τους πολιτικούς αρχηγούς να αλληθωρίζουν κοιτώντας
την εξουσία, πρώην ματσό να βρίσκουν κατάλυμα –ελπίζω με την πρέπουσα πολυτέλεια που τους αρμόζει-στον Κορυδαλλό, μέσα, όχι στην πλατεία Ελευθερίας στα ροκόμπαρα, όοοοχι , στη φυλακή παρέα με την ελίτ της Ελληνικής κοινωνίας.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ετοιμάζεται πτέρυγα με ανέσεις και κίνητρα  για κάθε ελιτοπικραμένο ματσό που γράφει ιστορία ως πτωχός.
Κάποιο νεώτερο για τους οικονομικούς εισαγγελείς δεν έχω, ίσως περιμένουν την δημιουργία της πτέρυγας που λέγαμε, δεν ξέρω αλήθεια να σας πω.
Η ΔΕΗ ότι μπορεί κάνει για να εξοικονομήσουμε ενέργεια , γιατί σου λέει δύσκολα χρόνια έρχονται ας κρατήσουμε πισινή. Έτσι κόβουν το ρεύμα στους απερίσκεπτους καταναλωτές εκεί προς Πέραμα , Δραπετσώνα, Καματερό, Πατήσια. Εκεί βρέ παιδί μου μέσα στη σπατάλη ζουν , ενώ οι άλλοι στην Πεντέλη την Εκάλη βόρεια και Νότια τέλος πάντων είναι άνθρωποι συνετοί , οικονόμοι υπουργοί, βουλευτές, ελίτ παιδί μου! Πως να μην προσπαθήσει η επιχείρηση να τους εξυπηρετήσει.
Είναι και το απόστημα της Θεσσαλονίκης που έσπασε και κάλυψε η μπόχα και την υπόλοιποι Ελλάδα , έφτασε και προς Εκάλη μεριά , αλλά εκεί μπερδεύτηκαν λίγο γιατί είναι μια μπόχα συνηθισμένη-βλέπεις ακόμα προσπαθούν να κάνουν δίκτυο αποχέτευσης και επειδή είναι συνετοί και οικονόμοι αδειάζουν στην πόρτα του γείτονα. Δάσος είναι σου λέει πιο πάνω, θα σπάσει τη μπόχα! Αμ δε, είναι κάτι μυρωδιές που μας  συντροφεύουν δια παντός. Έκαστος με τη μπόχα του μαντάμ που λέει και ο παπατζής στην «χαρτοπαίχτρα» του Ψαθά.
Οι εκβιασμοί του τύπου δεν έχεις άλλη λύση θα σου κόψω τη δόση , πάει η σύνταξη  προκαταβάλλεται για μια θέση στον παράδεισο , είπε ο Θεός-δεν ξέρω ποιος από όλους είναι αυτή την εβδομάδα, άνθρωπος είμαι και εγώ μπερδεύομαι- θα είμαστε και «πτωχοί» και μόνοι ,κρατούν σε ετοιμότητα 11 εκατομμύρια Έλληνες , μόνο που με τη δόση τελικά φτιάχνονται  αυτοί στα βόρεια και λίγοι στα Νότια και οι υπόλοιποι γυρνούν στους δρόμους χαρμάνηδες και άφραγκοι.
Υπάρχει και η αγωνία των δελφίνων του πρόεδρου καρά-τζαφέρη, του πρόεδρου Σαμαρά-που άλλα μας λεν τα χείλη του και άλλα η καρδιά του-του Μιχελάκη, αυτόν τον καημένο τον λυπάμαι πια κάθε μέρα στα κανάλια όλο μέλι και τηγανίτα τίποτα-και ο Λοβέρδος, τι πίκρα και αυτή να έχεις υπουργό Λοβέρδο, ήμαρτον πια, τι αμαρτίες πληρώνουμε;
Αυτή η Άγγελα  να δείτε μας εκδικείται. Απωθημένα των δύο Γερμανιών πληρώνουμε
Κατά τα άλλα έχουμε τις γνωστές συναντήσεις , διαβουλεύσεις , απαιτήσεις , συζητήσεις από τις οποίες προκύπτουν καινούριοι όροι για παλιά πράγματα, προγραμματισμός νέων στόχων- όχι που θα την γλιτώνατε, άδικα φωνάζετε δώσαμε –δώσαμε κανείς δεν ακούει, γιατί αν ακούσει θα πρέπει να βρει άλλους στόχους και αυτό είναι δύσκολο. Αυτοί που είναι συνετοί , οικονόμοι βουλευτές πολιτικοί κινούνται συνεχώς μαζί με τις οικονομίες τους και δεν τους πετυχαίνουν. Όχι ότι δεν θέλουν δεν τους προλαβαίνουν καταλάβατε;
Εκείνη η πτέρυγα ελίτ-Κορυδαλλού είναι εφικτή άραγε;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More