Έχεις ανεκμετάλλευτο χωράφι;

Δενδρολιβανο,800 εως 1600 ευρώ το στρέμμα.
Σίγουρα στο παρελθόν όταν κάποιος σκεφτόταν να ασχοληθεί με... μια κερδοφόρα καλλιέργεια, το δενδρολίβανο δεν θα αποτελούσε την πρώτη του σκέψη.
Κι όμως η υψηλή ζήτηση μέσα και κυρίως έξω από τη χώρα μας κατατάσσουν τη συγκεκριμένη καλλιέργεια σε υψηλή θέση ανάμεσα στις αποδοτικότερες καλλιέργειες.

Τα πλεονεκτήματα της καλλιέργειας είναι πολλά αφού πρόκειται για ένα φυτό το οποίο
ανθίζει όλο τον χρόνο. Οι συνθήκες στη χώρα μας θεωρούνται απο τις καλύτερες αποδίδοντας εξαιρετική ποιότητα δενδρολίβανου.

Στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα συναριθμείτε η δυνατότητα του φυτού να αντέχει τόσο στις ιδιαίτερα υψηλές όσο και στις ιδιαίτερα χαμηλές (αρκετούς βαθμούς υπό του μηδενός) θερμοκρασίες. Οι καλλιεργητικές φροντίδες δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένες και κοστοβόρες, εξάλλου
αυτοφύεται στα πιο απίθανα μέρη ενώ αν αποφασίσετε να το καλλιεργείσετε βιολογικά η τιμή του πρόκειται να διπλασιαστεί.

Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη βράβευση Ελλήνων νεαρών επιχειρηματιών που κατάφεραν να κερδοφορησουν εν μέσω κρίσης. 28χρόνος όπως δήλωσε στα ΜΜΕ συνέλαβε την ιδέα καλλιέργειας δενδρολίβανου και ρίγανης και συσκευασίας -διάθεσης τους σε νωπή κατάσταση στο εξωτερικό, αφού εκεί προκαλούν με μεγάλο κόστος και τεχνικά τις συνθήκες(πχ Βέλγιο) που εδώ η φύση μας χαρίζει απλόχερα για να επιτύχουν καλής ποιότητας ανάλογα φυτά.

Η διάθεση του δενδρολίβανου στην αγορά ξεκινάει από τα 2 ευρώ (800 ευρώ το στρέμμα) και ξεπερνάει τα 4 ευρώ το κιλό (1600 ευρώ το στρέμμα) αν πρόκειται για αποτέλεσμα βιολογικής καλλιέργειας.

Το κόστος της γης είναι αμελητέο δεδομένου οτι φύεται στα πλέον υποβαθμισμένα εδάφη καθώς και των φαρμάκων αφού οι εχθροί του φυτού είναι ελάχιστοι.


Δείτε και εδώ Επενδύστε στα σαλιγκάρια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More