Κρίση; Ποιά κρίση καλέ;

Ξεχνάει η καημένη η ψυχή, γιαυτό την λένε αθάνατη! Ξεχνάει και δίνει ευκαιρίες, παλευεύει να ζήσει όπως της πρέπει αλλά υπάρχουν Σαμαράδες , Βενιζέλοι, Κουβέληδες και λοιπά κακοποιά στοιχεία που την περιμένουν στη γωνία!

Τι να σου κάνει και αυτή, θα βγεί που θα βγεί ας το κάνει με τον δικό της τρόπο.
Να τους δυσκολέψει λίγο, να τους βάλει εμπόδια, καμιά τρικλοποδιά. Τώρα θα μου πείτε είναι πολλοί και με πολλά πρόσωπα! Ε, ένας τη φορά να γκρεμοτσακίζεται, να ξεσκεπάζεται, να μπαίνει στην άκρη.

Διότι ως λαός είμαστε εφτάψυχοι, βάλε τώρα δέκα εκατομμύρια επί 7, νομίζω έχουμε πλεονέκτημα στον αγώνα, αρκεί να το πιστέψουμε!
Με αυτό το σκεπτικό ξύπνησα σήμερα-δεν λέω όνειρο γιατί ίσως μείνει απραγματοποίητο και δεν θέλω-μέρες που είναι κάνουμε σκέψεις, όχι όνειρα.

Ημέρες επ-ανάστασης, τις θυσίες τις κάναμε ήδη, γιατί δίναμε ευκαιρίες. Τώρα τέλος, φτάσαμε στο ταμείο, κάνουμε καταμέτρηση και βγήκαμε μείον!
Το περίεργο είναι ότι εμείς βγαίνουμε μείον και κάποιοι τραπεζίτες είναι πολύ συν, κάποιοι άλλοι ξεπλένουν χρήμα.

Σκέπτομαι λοιπόν,να βάλω μια μπουγάδα, θα με προτιμήσετε πιστεύω, δικός σας άνθρωπος είμαι, παστρικός και όχι ταμαχιάρης!
Αφού μπορεί ο Λάτσης να πλένει μπορώ και εγώ, για να δούμε πλυντήριο έχω, στην ανάγκη εγώ πλένω και στο χέρι, ο Λάτσης μπορεί δεν μπορεί;
Θα μου πεις έχει υπηρετικόν προσωπικόν, γι αυτό σας κοστίζει ακριβότερα, πόσες φορές στηρίξατε οικονομικά τον τραπεζίτη για να συντηρεί βίλες, κότερα , κήπους, γραφεία, δεξιώσεις,κανάλια ταξίδια;
Ξέρετε τι κόστος έχουν όλα αυτά; Άσε πια τις θυσίες της οικογένειας για να τα βγάλει πέρα τώρα στην περίοδο της κρίσης.

Είπα κρίση και σκέφτηκα τον καημένο τον Μπένυ, είδε λέει τον ουρανό σφοντύλι! Ακούς το κακομαθημένο, το σπάταλο, το βλαμμένο! Να πετάξει τόσο φρεσκοπλυμένο χρήμα, να μην σκεφτεί τον κόπο του εργάτη;

Και ο Φωτάκος μαθαίνω έχει μια κρίση. Κρίση ταυτότητας ή μήπως είναι εφηβείας; Δεν ξέρω αλήθεια, πάντως τον είδαν στην παραλία, δεν σας λέω σε ποια, να αγναντεύει με ύφος ονειροπόλο μονολογόντας: Ποιος είμαι, που πάω,ποια είναι η κόκκινη γραμμή μου τούτη την ώρα;

Αυτός ο καινούργιος του ΚΚΕ , έχει κρίση αυγού. Με ποιούς θα τσουγκρίσει αυγά πρώτη φορά αρχηγός; ε; μεγάλο ερώτημα και νομίζω η Λιάνα είναι κακιωμένη και δεν του απαντά.

Ο Αλέξης μαθαίνει να σουβλίζει, γιατί αν δεν μάθει πως θα δείξει στον Σόιμπλε τι σημαίνει Πάσχα των Ελλήνων!
Ως νέος ηγέτης μας, ο Σόιμπλε πρέπει να ξέρει και τις συνήθειες μας, και ο Αντώνης δεν ξέρει από αυτά, είναι από τζάκι, έχει μάθει μόνο να τρώει, τη λάντζα την κάνουν άλλοι και αυτοί γαμώτο δεν μιλούν γερμανικά!

Την μεγαλύτερη κρίση την έχουν στα χρυσά αυγά, μα να θέλουν να καθαρίσουν και να μην τους αφήνουν, ντροπή!Δεν κατάλαβα καλύτερες πλύστρες είναι οι άλλοι;

Τέλος πάντων, όλοι μια κρίση την έχουν, άλλος μεγάλη,άλλος μικρή έτσι για να συμπάσχουν,διότι τούτες τις ημέρες των παθών, μας σκέφτονται.
Τις άλλες ημέρες μας παίρνουν την μπουκιά από το στόμα και δικαίως εδώ που τα λέμε!
Εμείς έχουμε μάθει στα λίγα, μπορούμε και στα ελάχιστα και στα καθόλου, για κείνους είναι δύσκολο, πως να πας από το φιλετάκι και το χαβιάρι, τον αστακό και τις σαμπάνιες στο ρύζι και το μακαρόνι, γίνεται δεν γίνεται;

Τέλος πάντων κρίση-κρίση Πάσχα θα κάνουμε και Ανάσταση Ελληνική, έτσι για να σκάσουν οι φίλοι μας οι Γερμανοί και οι δικοί μας οι αχόρταγοι! Άντε και καλή Ανάσταση Μάγκες!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More