Για μια απεργία που δεν έγινε, αλλά θα θάψει τους νεκροθράφτες της

Η εξαγγελία της απεργίας των καθηγητών, η προληπτική επιστράτευση από την κυβέρνηση, η μαζική υποστήριξη της απεργιακής πρότασης στις συνελεύσεις και η αθλιότητα της αναστολής της απεργίας από την ΟΛΜΕ, αποτελούν πολιτικά γεγονότα εξαιρετικής σημασίας, που υπερβαίνουν τον αγώνα ενός κλάδου.
Ας συνθέσουμε το πάζλ των εικόνων…


Εικόνα πρώτη: Τυχαίνει η κυβέρνηση που έκανε την επιστράτευση να συγκροτείται από τους πολιτικούς πάτρωνες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ. Αυτή ακριβώς την ένοχη σχέση τους επικαλέστηκαν αυτές οι δυνάμεις και θεώρησαν πως δικαιούνταν να πουν πως γνωρίζουν ότι ''η κυβέρνηση θα κάνει απολύσεις, άρα δε μας παίρνει για απεργία''.

Εικόνα δεύτερη: Οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, συγκροτούν την πλειοψηφία των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ που άδειασαν στεγνά τους καθηγητές, με άρνηση γενικής πολιτικής απεργίας ενάντια στην επιστράτευση την πρώτη μέρα της ανακοινωμένης απεργία των καθηγητών. Είχαν λοιπόν πράγματι προϋποθέσεις να θεωρούν πως μπορούν να πουλήσουν ‘’πληροφόρηση από τα μέσα’’, όταν έλεγαν ''δεν υπάρχουν κοινωνικοί και πολιτικοί όροι'' στήριξης της απεργίας από το ευρύτερο εργατικό κίνημα.

Εικόνα τρίτη: Από την επαύριον των εκλογών του περασμένου Ιούνη ο ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε μια πολιτική στρατηγική που συμπυκνωνόταν στο σύνθημα ‘’θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα!’’.Αυτό ακριβώς είναι και το βαθύτερο πολιτικό υπόστρωμα που ώθησε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του στους καθηγητές, σε μια αντιδραστική συνέπεια ‘’λόγων και έργων’’, να μεθοδεύσουν την αναστολή της αποφασισμένης απεργίας με το επιχείρημα ‘’ότι δεν υπάρχουν οι όροι σύγκρουσης με την κυβέρνηση σε γενικό πολιτικό επίπεδο’’. 

Η συνέχεια εδώ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More