Δεν είμαστε ζητιάνοι!

trofimaΟικοΑυτάρκεια και Ανταλλαγή!
Tο οικονομικό αδιέξοδο και η απελπισία μιας διαρκώς αυξανόμενης μερίδας πολιτών στην Ελλάδα των Μνημονίων, χώρεσε χθες σε μια φωτογραφία που μέσω της Guardian έκανε το γύρο του κόσμου. Μια φωτογραφία ακόμα... για το άλμπουμ των κυρίαρχων της νέας τάξης πραγμάτων που έκαναν στην Ελλάδα το πρώτο μεγάλου βεληνεκούς κοινωνικοοικονομικό πείραμα!

Συνωστισμός και τραυματισμοί στην αυγή του 2013 για μια σακούλα φρούτα και λαχανικά. (Από τη δωρεάν διανομή που έγινε από παραγωγούς έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οδό Αχαρνών).

Στιγμιότυπο σύγχρονο το οποίο όμως μας παρέπεμψε στα συσσίτια επί γερμανικής Κατοχής (του ’41). Υψωμένα χέρια και βλέμματα όμοια με των ανθρώπων μιας χώρας του Τρίτου Κόσμου, που διεκδικούν ένα μέρος από κάποια επισιτιστική βοήθεια.

Το γεγονός προκάλεσε Ντροπή… Πόνο… Οργή!

Και να σκεφτεί κανείς ότι, στο όνομα της ανάπτυξης είναι που το ασθμαίνον κράτος αφήνει τους ανθρώπους να ποδοπατούνται και να ποδοπατούν την αξιοπρέπειά τους για μια σακούλα δωρεάν ντομάτες. Αφήνει χωρίς αιδώ τους  πολίτες να τρέφονται από τους κάδους απορριμμάτων και τους μαθητές να πηγαίνουν νηστικοί στο σχολείο.

Είναι πλέον ευδιάκριτο και από τον πιο αισιόδοξο ότι η Πρόνοια και οι κρατικές παροχές στο εξής θα συρρικνώνονται όλο και περισσότερο και αλίμονο σε όποιον -πεισματικά είτε από αφέλεια- παραμείνει μόνος.

Οι αριθμοί των ερευνών έρχονται απλά να επιβεβαιώσουν την τραγωδία.

Aκόμα και την αγορά βασικών προϊόντων διατροφής είναι αναγκασμένοι να περιορίσουν σήμερα σχεδόν 8 στους 10 Έλληνες, λόγω της μείωσης που έχουν υποστεί στο εισόδημά τους, όπως προκύπτει από την έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) που δόθηκε σήμερα, Πέμπτη, στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει μειωθεί στο μισό.
Το ειδαμε εδώ:www.biozo.gr/node/698

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More