Έγκυρη Φημοσιογραφία

Δημοσιογραφία είναι η συλλογή και συγκέντρωση πληροφοριών, με σκοπό τη μεταφορά τους μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για την ενημέρωση και πληροφόρηση του πολίτη.
Βέβαια υπάρχει και η λεγόμενη παραπληροφόρηση, η γνωστή σε όλους φημοσιογραφία. Όταν ο δημοσιογράφος παριστάνει τον δημοσιογράφο και απλά μεταφέρει γεγονότα και ειδήσεις με τον τρόπο που συμφέρει αυτόν και τους εργοδότες του.
Τέτοιους στον τόπο μας έχουμε παραπάνω από αρκετούς και δυστυχώς είναι το αδύνατο σημείο της κοινωνίας μας, καθώς καταπίνει κυριολεκτικά αμάσητο ότι της σερβίρει ο κάθε λογής φημοσιογράφος, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό.
Δε χρειάζεται να πούμε περισσότερο, ένα παράδειγμα για το πως “είδε” ένα γεγονός μια συγκεκριμένη φυλλάδα εξυπηρέτησης και πως το μετέφερε στους αναγνώστες αυτής.

Φυσικά ορίστε και πως μεταφέρθηκαν τα γεγονότα από κάποια άλλα ενημερωτικά site, έτσι για να διώξουμε και την πιο παρά μικρή αμφιβολία.
Βέβαια υπάρχουν και αυτοί οι δημοσιογράφοι που δε “μεταφέρουν” καθόλου ένα γεγονός, από το να το παραποιήσουν η να το μεταφέρουν λειψό, κάτι είναι και αυτό.
Μη ψάχνεις για αλλού λοιπόν γιατί αυτή η χώρα είναι σε αυτό το μονοπάτι, έχουμε πολλά ακόμα να δούμε με τα μάτια μας.
Όσο για την “τυφλή” δικαιοσύνη, αν ήταν κανένας μαλλιάς, κανένας οπαδός,  κάποιος άλλος που διαδήλωνε και διαμαρτυρόταν με αυτόν τον τρόπο. Ξέρουμε ποιά θα ήταν η αντίδραση του κράτους, καταστολή στο περιθώριο.



ΠΗΓΗ http://freesisyfos.wordpress.com/2013/03/26/%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B7-%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1/



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More