Και η Κύπρος σώθηκε

Στο Eurogroup η Κύπρος είχε να επιλέξει μεταξύ της χρεοκοπίας ή του μνημονίου, δήλωσε, ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής.
Σας θυμίζει κάτι; Τίποτα απο Ελλάδα μήπως;

«Με το μνημόνιο εξασφαλίζουμε πρόγραμμα και στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διότι όπως είναι τα πράγματα, δεν μπορούμε να διασωθούμε από μόνοι μας» τόνισε ο Σαρρής.
Πρόσθεσε πως αν αφήνονταν οι τράπεζες να χρεοκοπήσουν, οι καταθέτες θα έχαναν το σύνολο των χρημάτων τους

Ντεζαβού όπως λένε και οι Γάλλοι. 
Ίδιες δηλώσεις, ίδιες απειλές, ίδια διλήμματα, απο τους «ίδιους» αρμόδιους υπουργούς, ίδιες δηλώσεις απο κόμματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ίδιες δηλώσεις απο τους τεχνοκράτες.
Και τελικά τα ίδια αποτελέσματα για τον λαό της Κύπρου. Ο λαός θα πληρώσει τα σπασμένα.
Εφάπαξ εισφορά 9,9% για τους καταθέτες που διαθέτουν πάνω από 100.000 ευρώ στις κυπριακές τράπεζες και με 6,5% για τις καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ.
Τα ταμεία πρόνοιας θα υποστούν το κούρεμα, διότι εμπίπτουν στις καταθέσεις» είπε ο Υπουργός Οικονομικών Μ. Σαρρής
Λίγο πριν τις εκλογές έλεγαν ότι δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις ή αλλιώς λεφτά υπάρχουν τα ακατονόμαστου ή αλλιώς άλλο μίγμα πολιτικής του έτερου ακατονόμαστου.

Ήμουνα στην Κύπρο πριν απο έξι μήνες. Η προπαγάνδα στα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης κρατούσε καλά, όπως και εδώ. Οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, το γραφειοκρατικό σύστημα του δημοσιου που δεν αφήνει τον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί και άλλα τέτοια προπαγανδιστικά.
Το Eurogroup τελικά καλωσόρισε τη δέσμευση των κυπριακών αρχών να επιταχύνουν τις προσπάθειες στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων!!! είπαν οι ίδιοι αρμόδιοι.

Αυτά τα μέτρα μαζί με την αύξηση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις είναι η αρχή.
Την συνέχεια την ξέρουμε. Η μεγάλη φορολογία θα φέρει μεγάλη ύφεση, η ύφεση θα φέρει περισσότερα μέτρα. Για να μην πάρουν άλλα μέτρα θα πρέπει να ξεπουληθούν όλες οι δημόσιες εταιρείες, η δημόσια περιουσία, ο ορυκτός πλούτος και στο τέλος θα περιμένουν την ανάπτυξη  στην γωνία. Η ανεργία θα είναι στα ύψη, η  ανάπτυξη δεν θα έρχεται γιατί οι μισθοί θα είναι ψηλοί σύμφωνα με τους αποικιοκράτες και έτσι θα πρέπει να κατέβουν οι μισθοί για να υπάρξει ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία.
Ολα αυτά κάθε φορά που θα πρέπει να εκταμιευθεί η δόση.

 Οι Βουλευτές θα ψηφίζουν τα μέτρα και θα κλαίνε για το καλό του Κυπριακού λαού, γιατί χωρίς την δόση θα πτωχεύσουν. Αποτέλεσμα; Σε λίγους μήνες οι Κύπριοι θα χάσουν το 50% του εισοδήματος τους.

Στην συνέχεια θα τρέξουν στα δικαστήρια οι διάφοροι σύλλογοι, για το καλό των Κυπρίων, και σαν θαύμα οι δικηγορικοί σύλλογοι, οι σύλλογοι προστασίας καταναλωτών και λοιποί εθελοντές δεν θα κερδίσουν ούτε μια δίκη. Επειδή και οι δικαστές θέλουν το καλό του λαού όπως και οι πολιτικοί θα περνάνε όλα τα μέτρα.

Το κόλπο είναι πολύ απλό τελικά. Έστησαν τις οικονομίες των κρατών πάνω στην ΕΚΤ. Η κεντρική τράπεζα έκλεισε την στρόφιγγα και αυτοί έχουν κάθε αφορμή για να πάρουν μέτρα που καθιστούν τους λαούς δούλους, χωρίς ενστάσεις και επιλογές.
Μεταθέτουν την ευθύνη κεντρικά, στις Βρυξέλλες, έτσι πτωχεύουν τους λαούς σε λίγους μήνες χωρίς κόπο.

Είναι η μεγαλύτερη επίθεση που δέχονται οι Ευρωπαϊκές (και όχι μόνο) οικονομίες στην ιστορία τους. Δεν θέλουν τα λεφτά μας γιατί τα έχουν!
Θέλουν την απόλυτη ταπείνωση, την απόλυτη υποταγή στους δικούς τους νόμους.
Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι η αρχή αυτού που θα ακολουθήσει. Χρωστάς στην εφορία; Θα στα παίρνουμε απο τις καταθέσεις, χρωστάς στην τράπεζα που την έχει δανείσει η ΕΚΤ και το ΔΝΤ; Σου κόβεται ο μισθός. Βρίσκονται ενα βήμα πριν την απόλυτη φυλακή που είναι το ηλεκτρονικό φακέλωμα. Αυτό θέλουν, να μην μπορούμε να αγοράσουμε τρόφιμα έτσι και δεν υπακούμε στους δικούς τους νόμους.
Δεν κινδυνεύει το μέλλον το παιδιών μας γιατί είναι πολύ μακριά, διακυβεύεται η επιβίωση μας, ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ
Ας πετάξουμε τουλάχιστον τις παρωπίδες ότι μέσα απο αυτό το κοινοβουλευτικό σύστημα και την ΕΕ μπορεί να υπάρξει λύση.

Διαβάστε και εδώ
http://logiakaiskepseis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9335.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More