Σε ιδιώτες και οι παραλίες. Ανάπτυξη το μεγαλείο σου

Σε ιδιώτες, μέσω ΟΤΑ η χρήση των αιγιαλών

Σε ιδιώτες παραχωρείται, μέσω των ΟΤΑ, η εκμετάλλευση του αιγιαλού, καθώς και της παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών της χώρας.
Σε κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα καθορίζονται οι όροι περαιτέρω παραχώρησης του δικαιώματος από τους ΟΤΑ σε τρίτους ενδιαφερόμενους και εγκρίνονται εκ των προτέρων οι συμβάσεις που θα συναφθούν υπό τους όρους αυτούς.

Συγκεκριμένα Kοινή Yπουργική Aπόφαση αναφέρεται στους όρους για την απευθείας παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού, δυνάμει των προβλέψεων του ν.2971/2001 για τον αιγιαλό και την παραλία.
Όμως, με την απόφαση αυτή καθορίζονται, παράλληλα, οι όροι περαιτέρω παραχώρησης του δικαιώματος από τους ΟΤΑ σε τρίτους ενδιαφερόμενους και εγκρίνονται εκ των προτέρων οι συμβάσεις που θα συναφθούν υπό τους όρους αυτούς.

Ανταλλάγματα
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση:

Στη διαδικασία παραχώρησης από τους ΟΤΑ προς τρίτους συμμετέχει εκπρόσωπος της αρμόδιας Κτηματικής Υπηρεσίας, με αποφασιστικές αρμοδιότητες ως προς τον καθορισμό του ανταλλάγματος, ώστε να διασφαλιστεί ότι το αντάλλαγμα που ορίζεται ανταποκρίνεται στις μισθωτικές συνθήκες της περιοχής.

Οι μισθωτές υποχρεούνται να προσκομίζουν εγγυητική επιστολή υπέρ του Δημοσίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η άμεση είσπραξη του οφειλόμενου στο Δημόσιο ποσοστού από τις συναπτόμενες μισθώσεις, προς υποβοήθηση των δημοσίων εσόδων.
Στα συντασσόμενα μισθωτήρια συμβόλαια οι παραχωρούμενοι κοινόχρηστοι χώροι θα αποτυπώνονται πλήρως κατά θέση και εμβαδόν σε ορθοφωτοχάρτες της «Κτηματολόγιο Α.Ε.». Με τη ρύθμιση αυτή, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, διευκολύνεται η δημιουργία στις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες πληρέστερου αρχείου των μισθούμενων στη χωρική τους αρμοδιότητα κοινόχρηστων χώρων, το οποίο θα καταστήσει ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τον έλεγχο των περιοχών ευθύνης τους και ευχερέστερη την επιβολή των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία κυρώσεων, σε περίπτωση παράβασης των όρων της παραχώρησης της χρήσης των κοινοχρήστων χώρων.
Ενισχύεται το σύστημα κυρώσεων σε περίπτωση εκμετάλλευσης των κοινόχρηστων χώρων κατά παράβαση των όρων που τίθενται από την υπουργική απόφαση.

πηγή http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113006521

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More