Δόση εν όψη!!

Δόση εν όψη!! Άρχισε το μαρτύριο της σταγόνας-δόσης στον ωκεανό της δυστυχίας μας.
Και ενώ κάποιες χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων περιμένουν την απόλυση τους, 45 κλαδικές συμβάσεις μας τελειώνουν- και με την δηλώσεις Μέργου για τον κατώτατο μισθό ξέρουμε ακριβώς τι θα συμβεί-η εφορία ξεκινά κατασχέσεις (και κάποιες τράπεζες επίσης), οι τιμές τραβούν την ανηφόρα, οι ασφαλιστικές με το κράτος νταβατζή μας βάζουν πρόστιμα, οι νεοέλληνες μουδιασμένοι και αποκαμωμένοι-μάλλον από τα στερητικά, δόση είναι αυτή-παρακολουθούν τις εξελίξεις περιμένοντας το καλοκαίρι...

Ακόμα τούτ’ την Άνοιξη Ραγιάδες Ραγιάδες , τούτο το καλοκαίρι....
Αυτή η αναμονή και η ανοχή των Ελλήνων θα πρέπει να προβληματίσει όλους αυτούς που τα τελευταία πέντε χρόνια πειραματίζονται με την αξιοπρέπεια, το φιλότιμο και την ανοχή μας.

Δόση εν όψη και νέα μέτρα που απαιτεί η τρόικα ενώ η συγκυβέρνηση αντιστέκεται σθεναρά και επιβάλλει τα δικά της.
Φόροι έμμεσοι και άμεσοι, αύξηση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, αύξηση του ΦΠΑ, αυξήσεις στα καταναλωτικά αγαθά , πρόστιμα ποινές κατασχέσεις φυλακίσεις και μειώσεις.

Μειώσεις στην υγεία στην παιδεία, μειώσεις επιδομάτων και μισθών μειώσεις στα δικά μας ήδη κουτσουρεμένα εισοδήματα.

Την ίδια στιγμή διπλές συντάξεις εξακολουθούν να παίρνουν οι βουλευτές, μισθούς από 10.000 ε οι ειδικοί σύμβουλοι, πρόεδροι,γραμματείς και φαρισαίοι, καινούργιους υπολογιστές , κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και αυτοκίνητα διατίθενται για τους εκλεκτούς Έλληνες(;;;) που ανέλαβαν να εφαρμόσουν τα μέτρα της νέας δόσης!
Δόση,δόση τον καημό μου με τους δήμους να μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι,αποδομώντας σιγά σιγά το δημόσιο χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανοίγοντας την πόρτα στους ιδιώτες.

Ήδη με τον Καλλικράτη άνοιξε η κερκόπορτα και ξεκίνησε το μεγάλο φαγοπότι. Όμως επειδή τρώγοντας έρχεται η όρεξη και επειδή είναι η εποχή που τα πάντα εμπορεύονται κάποιοι προκλητικά και χωρίς ντροπή άρχισαν τα παιχνίδια!
Μη κυβερνητικές -βλέπε δικά τους παιδιά- ήδη έχουν εισχωρήσει στους δήμους και κάνουν ...γενικό εμπόριο.

Σε αυτή την εξαιρετική δύσκολη περίοδο που οι δήμοι θα έπρεπε να στηρίξουν τους δημότες κάποιοι επιλέγουν να στηρίξουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More