Κέρκυρα: 490.000 τμ για 19.360 τον μήνα! Αυτό θα πει ανάπτυξη

ΑΠΕΙΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ!

Με διαβλητές διαδικασίες εξπρές και μεπαραπλανητικές ανακοινώσεις, το έκθετοΤΑΙΠΕΔ ξεπούλησε άρον-άρον την απείρου φυσικού κάλλους και ανεκτίμητης περιβαλλοντικής σημασίας δημόσια έκταση 500.000 τ.μ., περίπου, του Ερημίτη στην Κέρκυρα.

Η έκταση ξεπουλήθηκε στο αμερικανικό κερδοσκοπικό fund…NCH Capital έναντι μόνο 23 εκατ. ευρώ και όχι 100 εκατ. ευρώ, όπως μεταδίδουν τα «παπαγαλάκια», τα οποία προσθέτουν και 75 εκατ. υποτιθέμενης επένδυσης του αγοραστή στο ακίνητο.

Διαβάστε την είδηση

«Πράσινο φως» για την πρώτη άμεση διεθνή επένδυση σε δημόσια γη τα τελευταία 15 χρόνια έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ την Πέμπτη, καθώς αποδέχθηκε τη δεσμευτική οικονομική προσφορά της NCH Capital για την απόκτηση του 100% των μετοχών Ανώνυμης Εταιρίας Ειδικού Σκοπού, στην οποία το Ταμείο θα μεταβιβάσει το δικαίωμα της…επιφάνειας του ακινήτου για περίοδο 99 ετών.

Η επένδυση ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ αφορούν στο οικονομικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας, επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν στη πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου μετά από έξι χρόνια, ενώ σε 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο. Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή κατά την περίοδο κατασκευής του ακινήτου.

 

Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε  490.000 τ.μ., εκ των οποίων άνω των 320.000 τ.μ. θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό και στην υπόλοιπη έκταση, ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 36.000 τ.μ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη. Η γη παραμένει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς η αξιοποίηση θα πραγματοποιηθεί με τον θεσμό της επιφάνειας. Η NCH Capital έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 3,5 δισ. δολαρίων με έμφαση στο real estate, την πρωτογενή παραγωγή και το private equity, ενώ λειτουργεί 21 επενδυτικά κεφάλαια.

πηγή http://paganeli.wordpress.com

Δείτε την ''απάντηση'' της τοπικής κοινωνίας απο το http://paganeli.wordpress.com

«ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΣΣΩΠΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΡΗΜΙΤΗ».     

                                                                  Κασσιώπη 15/1/2013

Προς τους υπουργούς:…                                                                                       

1)Εθνικής οικονομίας κ. Γ. Στουρνάρα (Νίκης 5-7 τ. κ. 10180 Αθήνα)                                                                            

2)Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη (Τσόχα 7 Αμπελόκηποι Αθήνα)

3) Πρόεδρο και Δ.Σ. Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.  (Κολοκοτρώνη 1 Αθήνα)

Κοινοποίηση: Βουλευτές Νομού Κέρκυρας κ. κ. Άντζελα Γκερέκου, Νίκο Δένδια, Στέφανο ΣαμοΪλη, πολιτικές παρατάξεις νομού Κέρκυρας (Ν.Δ. , ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ., ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΑΝ.ΕΛ., Κ. Κ. Ε., ΔΗΜ.ΑΡ.) περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σ. Σπύρου και παρατάξεις περιφερειακού συμβουλίου, δήμαρχο Κέρκυρας Γ, Τρεπεκλή και δημοτικές παρατάξεις.  

Αξιότιμοι κύριοι, 

Ο Ερημίτης («οικόπεδο Κασσιώπης» για την ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Κασσωπαίων και για ολόκληρη την Κέρκυρα, είναι μια από τις λίγες ελεύθερες περιοχές στο νησί και τις ομορφότερες στην Ελλάδα, αποτελώντας πηγή πλούτου και ένα από τα βασικότερα στοιχεία της, με ποιότητα και με ταυτότητα, τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας.

Με βάση αυτό το σπάνιο οικοσύστημα έρχονται, εδώ και κάμποσα χρόνια, επενδύσεις εκατομμυρίων Ευρώ. Κρατούνται σταθερά οι θέσεις εργασίας και παράλληλα με τις συνεχόμενες  ήπιες αλλά υψηλής ποιότητας επενδύσεις στην γύρω από το οικοσύστημα του Ερημίτη περιοχή, στον τουριστικό τομέα, για τουρισμό υψηλής εισοδηματικής στάθμης, ανοίγουν σε σταθερή βάση και νέες θέσεις, με αποτέλεσμα τα μηδενικά ποσοστά ανεργίας, έστω και εποχιακά, στο σύνολο των νέων μας και του ενεργού πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής μας!

Αν αυτός ο φυσικός αναπτυξιακός μας πλούτος, το βασικό συγκριτικό μας πλεονέκτημα, αυτό το σπάνιο οικοσύστημα οικοδομηθεί και καταστραφεί, ταυτόχρονα αχρηστεύεται το σύνολο των υποδομών μας, που με τόσο μόχθο, κόπο και χρήμα έχουμε δημιουργήσει, καταστρέφεται η οικονομία μας, δημιουργείται μια ανεπίστρεπτη οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή, με τεράστιες συνέπειες στην ήδη διαταραγμένη περιβαλλοντική και οικολογική ισορροπία του νησιού συνολικά.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τους λόγους για τους οποίους αντιδρούμε, σαν τοπική κοινωνία και δεν πρόκειται να συναινέσουμε  στο εγχείρημα οικοδόμησης και αλλαγής του υφιστάμενου καθεστώτος (περιβαλλοντικού και ιδιοκτησιακού) στην εν λόγο περιοχή, αλλά αντίθετα θα το υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια.

Κάνουμε σαφές σαν τοπική κοινωνία, προς κάθε κατεύθυνση, ότι είμαστε αποφασισμένοι (δεν έχουμε άλλη επιλογή) να αγωνιστούμε και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε απόπειρα ανατροπής του υφιστάμενου ιδιοκτησιακού καθεστώτος (ξεπουλήματος) και αλλοίωσης της οικολογικής ισορροπίας (ανοικοδόμηση) στην περιοχή του Ερημίτη.                                                                           

Είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπιστούμε και να το προστατέψουμε, με κάθε μέσο, όπως το προστατεύουμε, χρόνια τώρα με αυτοθυσία, από τις καταστροφικές πυρκαγιές, όπως αποτρέψαμε την απόπειρα εγκατάστασης πλωτού ξενοδοχείου και μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή μπροστά απ’ το οικοσύστημα.

Όπως αποτρέψαμε παλαιότερες απόπειρες του Δημοσίου και της Κ.Ε.Δ. να το πουλήσει σαν «άρτιο οικόπεδο για ανοικοδόμηση» καθώς και την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας, και έτσι μέχρι σήμερα  το διατηρούμε αναλλοίωτο, όπου με φυσικό τρόπο εξελίσσεται και αναβαθμίζεται, βατό και επισκέψιμο σαν πάρκο, ώστε να το απολαμβάνουν τόσο τα παιδιά μας, όσο και οι πολυάριθμοι επισκέπτες του, και θεωρούμε χρέος μας να το παραδώσουμε έτσι και στις επόμενες γενιές!

Όπως φροντίσαμε, χωρίς να λογαριάσουμε ούτε το οικονομικό κόστος, ούτε το χρόνο, ούτε τη γραφειοκρατία, και σήμερα οι τρεις λίμνες βιότοποι εντός του οικοσυστήματος (Άκολη, Βρωμολίμνη, Αυλάκι) να υπάγονται με Π.Δ. σε καθεστώς απόλυτης προστασίας – καθεστώς το οποίο εσείς έρχεστε από το πουθενά, αντισυνταγματικά να ανατρέψετε.

Κάνουμε επίσης σαφές ότι, αν με τη βία επιχειρηθεί να περάσουν τα σχέδια του ξεπουλήματος, της αλλοίωσης, της ανατροπής και καταστροφής της οικολογικής ισορροπίας στον Ερημίτη, η τοπική κοινωνία δεν θα συμφιλιωθεί ποτέ και πάντα θα είναι σε ανοιχτό μέτωπο με τον όποιο εισβολέα. Αυτό θεωρούμε έχετε χρέος να το κάνετε γνωστό στους όποιους ενδιαφερόμενους.

Είναι άδικο αυτό που επιχειρείται να γίνει εις βάρος της τοπικής μας ανάπτυξης, εις βάρος της οικονομίας μας, εις βάρος της φυσικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και «όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση είναι καθήκον».

Η δική μας πρόταση, όσο αφορά την αξιοποίηση του εν λόγω οικοσυστήματος, είναι αυτή,  όπως ξεκάθαρα είναι καταγεγραμμένη στις αποφάσεις των λαϊκών μας συνελεύσεων, στην: 0131/12/2011  του Περιφ. Συμβ. Ιονίων Νήσων και της αντίστοιχης του Δημ. Συμβ. Κέρκυρας  (Μάρτης του 2012) για την υπαγωγή συνολικά του οικοσυστήματος του Ερημίτη στις εξαιρέσεις του άρθρου 11 παραγρ.2 του εφαρμοστικού νόμου (Ιούλιος 2011) και την ανάδειξή του σε πάρκο οικολογικού και περιπατητικού τουρισμού, δεδομένου ότι διαθέτει όλα τα οικολογικά και μορφολογικά στοιχεία.

Σαν τέτοιο έχουμε φροντίσει να λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, όπου και το επισκέπτονται σχολεία από όλη την Ελλάδα και το απολαμβάνουν χιλιάδες επισκέπτες μας κάθε χρόνο.

    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

>  Μαυρωνάς Θεόδωρος του Βασιλείου, πρόεδρος τοπικού Συμβουλίου Δημοτικού Διαμερίσματος Σινιών. Κάτοικος Σινιών (69743475760).

>  Σαρακηνός  Κώστας του Θεόφιλου, πρόεδρος  πολιτιστικού συλλόγου Κασσιώπης, τουριστικές επιχειρήσεις. Κάτοικος Κασσιώπης (6937229400).

>  Γαρνέλης Γιάννης του Νικηφόρου, πρόεδρος πολιτιστικού- μορφωτικού συλλόγου Σινιών, τραπεζικός υπάλληλος. Κάτοικος Σινιών (6945750438).

>  Δημήτρης Φατήρας του Κων/νου, πρώην  πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Κασσωπαίων. Κάτοικος Κασσιώπης (6940674588).

>   Κορμαρή Μαρία του Κων/νου, πρώην πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου Κασσωπαίων, Τουριστικά είδη. Κάτοικος Κασσιώπης (6944685664).

>  Τσιριμιάγκος  Γιάννης του Δημητρίου, καθηγητής κοινωνιολόγος  Δευτ/βάθμιας. Κάτοικος Σινιών (6972419877).

>  Πετρόπουλος Πέτρος του χριστόφορου, εκπαιδευτικός πρωτ/βάθμιας.      Κάτοικος Σινιών (6944835752).

>  Μοσχόπουλος  Διονύσης του Θεοδοσίου, μηχανολόγος – Μηχανικός. Κάτοικος Σινιών (6937252865).

>  Χοντρογιάννης  Θεοφάνης του Γεωργίου,  εκπαιδευτικός πρωτ/βάθμιας. Κάτοικος Σινιών.

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More