Χιλιάδες προβλήματα στους δρόμους.

Μπαράζ προβλημάτων και ταλαιπωρίας έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει όλη τη χώρα. Πάνω από 1.000 οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων και λεωφορείων εγκλωβίστηκαν για πολλές ώρες στο οδικό δίκτυο από τα χιόνια. Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που φθάνουν τοπικά τα 9 Μποφόρ.

Στην Αττική, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω.

Μεγάλες είναι οι ουρές των οχημάτων στην είσοδο της ΕΟ Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Βαρυπόμπης.


Μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών ΙΧ που ακινητοποιήθηκαν σε παρακαμπτήριο της Εγνατίας Οδού στο τμήμα από Κοζάνη προς Γρεβενά και Ήπειρο. Τελικά οι οδηγοί απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωοφορεία σε καταλύματα του νομού Κοζάνης.

Αποκλεισμένο εξακολουθεί να παραμένει ένα τμήμα περίπου 12 χλμ έξω από την Κοζάνη, μεταξύ των κόμβων των Κοίλων και της Καλαμιάς στο ρεύμα από Κοζάνη έως τα Γρεβενά. Οι οδηγοί ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή μέσω Πτολεμαϊδας και πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία, εξαιτίας χιονόπτωσης ή παγετού, και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς, της Κοζάνης, της Φλώρινας και των Γρεβενών. Επίσης, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο νομό Πέλλας και προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας της Πέλλας, «3-5 Πηγάδια» και Σέλι της Ημαθίας.

Το οδικό δίκτυο από Λαμία για Καρπενήσι και από Αγρίνιο για Καρπενήσι είναι ανοιχτό, ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το επαρχιακό ορεινό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης και στον επαρχιακό δρόμο Ζαγκλιβερίου-Πετροκέρασα, ενώ άνοιξε ο επαρχιακός δρόμος Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη. Αλυσίδες χρειάζονται, επίσης, στην εθνική οδό Σερρών-Θεσσαλονίκης και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Σερρών.

Κανονικά διεξάγονται από το πρωί οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Με δυσκολία εξελίσσεται η κυκλοφορία και στους δρόμους Λαμία-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα. Αντίθετα, χωρίς αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας-Άμφισσας, ενώ κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Στο νομό Πιερίας αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων από το 26ο έως το 44ο χλμ της επαρχιακής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας, στο οδικό επαρχιακό δίκτυο Κολινδρού και στο δρόμο από Ρητίνη προς το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.

Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας αναμένεται τα μηχανήματα των δήμων τις επόμενες ώρες να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία κυρίως στο ορεινό δίκτυο.

Το χιόνι στην Ευρυτανία και στη δυτική Φθιώτιδα έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους, ενώ στην περιοχή του Δομοκού τους 30 πόντους.

Στη Χαλκιδική, αλυσίδες απαιτούνται για την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Χολομώντα) και στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου - Βαρβάρας - Ολυμπιάδας.

Στο νομό Κιλκίς οι οδηγοί χρειάζονται αλυσίδες στους επαρχιακούς δρόμους Αξιούπολης - Ειδομένης, Γρίβας - Καστανερής - Λιβαδίων, Ειρηνικού - Κορώνας, Γουμένισσας - Ομαλού και Επταλόφου - Ελληνικού.

Ακόμη στην Πέλλα αλυσίδες απαιτούνται για την κυκλοφορία των οχημάτων σ' όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο 'Αρνισσας και στον επαρχιακό δρόμο Περίκλεια - Αρχάγγελος.

Λόγω της χιονόπτωσης με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία. Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων από το 1ο έως το 17ο χιλιόμετρο του δρόμου Γκούρας-Δερβενίου, από το 20ο χιλιόμετρο και άνω του δρόμου Ξυλόκαστρου-Τρικάλων και από το 1ο χιλιόμετρο και άνω του δρόμου Τρικάλων-Καρυάς.

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Σε ισχύ τέθηκε από το απόγευμα της Παρασκευής απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 9 Μποφόρ.

Επίσης, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Πρίνου-Καβάλας και Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

Το Λιμενικό Σώμα καλεί όσους πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Πέμπτης παραμένουν 15 χωρία στην Κόνιτσα, 9 χωριά σε Τζουμέρκα και Μουζάκι και 20 χωριά στην Αργιθέα Καρδίτσας. Η ΔΕΗ καταβάλει προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμων Στεριώτης, μέχρι τις βραδινές ώρες προβλέπεται να επισκευαστούν οι βλάβες και να αποκατασταθεί η τροφοδοσία σε ποσοστό 90-95% κατά περιοχή, υπό την προϋπόθεση ότι η αυτοδιοίκηση και οι περιφέρειες θα συνδράμουν, όπου χρειάζεται τους τεχνικούς της ΔΕΗ ανοίγοντας τους δρόμους που έχουν κλείσει απο τη χιονόπτωση.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία:

- Στα ορεινά του νόμου Ιωαννίνων, όπου είχε κοπεί το ρεύμα σε 60 οικισμούς, έχει αποκατασταθει η ηλεκτροδότηση στους 40 και ως το βράδυ το ποσοστό αποκατάστασης προβλέπεται να φθάσει στο 95%.

-Στα ορεινά της Καρδίτσας πρόβλημα αντιμετώπιζαν 40 οικισμοί, έχουν πάρει ρεύμα οι 20 και το ποσοστό αποκατάστασης αναμένεται να φθάσει στο 90 % μέχρι τις βραδυνες ώρες. Επίσης, καταβάλλονται προσπάθειες για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Ανατολική και Δυτική Αργιθέα.

Πηγή: Τα Νέα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More