Χιονισμένη Ελλάδα

Bροχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά αναμένονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα το απόγευμα στα ανατολικά 9 Μποφόρ. Ο υδράργυρος  θα κυμανθεί  από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Νεφώσεις και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν  από βορειοδυτικοί διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος  θα κυμανθεί από 0 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις αναμένονται στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Μακεδονία και τη Θράκη.
Βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.
Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 τοπικά 9 μποφόρ και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικού 7 με 8 Μποφόρ και στα δυτικά τοπικά 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Προβλήματα στους δρόμους ελέω χιονιά
Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους της χώρας εξαιτίας της μεγάλης χιονόπτωσης.
Το μεγαλύτερο από αυτά εντοπίζεται στο νομό Ευρυτανίας, όπου οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όλο το οδικό δίκτυο. Μάλιστα, λόγω της κακοκαιρίας δεν λειτουργούν τα σχολεία σε ολόκληρο τον νομό. Ακόμη αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό οδικό δίκτυο των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών, καθώς και στην εθνικό οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών από το 300ό χιλιόμετρο.
Eγκλωβισμένοι παραμένουν εκατοντάδες οδηγοί στην Εγνατία, λίγο έξω από την Κοζάνη, λόγω της χιονόπτωσης.
Στην Κεντρική Μακεδονία, αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης ή παγετού χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα «Καϊμάκτσαλαν» στο όρος Βόρας, Σέλι και «3-5 Πηγάδια». Παράλληλα, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας.
Ισχυρή χιονόπτωση παρατηρείται και στην παλιά εθνική οδό Λαμίας – Λάρισας στον δρόμο προς τον Δομοκό. Η χιονόπτωση ξεκινά από το 7ο χιλιόμετρο και από το 12ο και μετά έχει αρχίσει να το πιάνει στο οδόστρωμα.
Ήδη παρατηρούνται τα πρώτα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Η αστυνομία έδωσε εντολή όλες οι νταλίκες που κινούνται προς Δομοκό, να σταθμεύουν προσωρινά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα στην περιοχή του Σανατορίου.
Τα δρομολόγια των πλοίων
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου από το πρωί, μετά την εξασθένηση των ανέμων σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές της χώρας.
 Κλειστή παραμένει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πρίνου-Καβάλας.

Πηγή: Newsbomb

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More