Μετά το Πάσχα οι εκλογές

Εκλογές μετά το Πάσχα, και εφόσον έχουν υλοποιηθεί στο ακέραιο όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση του PSI, προβλέπει ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου.
Η προκήρυξή τους θα γίνει πιθανότατα περί τα τέλη Μαρτίου και οι κάλπες θα στηθούν το νωρίτερο είκοσι ημέρες μετά, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η διεξαγωγή τους θα οριστεί το νωρίτερο στις 22 Απριλίου, χωρίς να αποκλείεται και το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει περάσει το σχετικό μήνυμα και στους πολιτικούς αρχηγούς (Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη) με τους οποίους συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες παρουσιάζοντάς τους αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των απαιτούμενων κινήσεων για να ολοκληρωθεί το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης της χώρας. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και στη σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν
ότι πιθανότατα το πρώτο σκέλος των διαπραγματεύσεων για το PSI θα έχει ολοκληρωθεί περί τις 15 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, οι διαδικασίες που αφορούν την εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών θα συνεχιστούν, καθώς - όπως παρατηρούν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές - «αμέσως μετά θα αρχίσουν οι προσκλήσεις στους επενδυτές».
Ολα αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι η Βουλή θα πρέπει να μείνει ανοιχτή το κρίσιμο δίμηνο του Φεβρουαρίου - Μαρτίου, προκειμένου να κυρωθούν οι σχετικές συμβάσεις, κάτι που υπολογίζεται να γίνει - εάν όλα πάνε καλά - το νωρίτερο στις 15 Μαρτίου.
Ο Πρωθυπουργός έχει εξηγήσει σε συνομιλητές του ότι οι απαιτούμενες ενέργειες αλλά και οι τεχνικές δυσκολίες που αφορούν το PSI οδηγούν εκ των πραγμάτων σε παράταση του βίου της κυβέρνησής του. Μάλιστα, προκειμένου να σταματήσει η εκλογολογία που αναπόφευκτα προκαλεί εντάσεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, προτίθεται εντός του Ιανουαρίου να διασαφηνίσει ο ίδιος με δημόσια παρέμβασή του το χρονοδιάγραμμα των εκλογών.
Ο Λουκάς Παπαδήμος εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεών του με τους προέδρους της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Πηγή:Τα Νέα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More