Ο καθένας τη βολή του (και η ΕΣΕΕ επίσης)

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργήσει η κατοχική κυβέρνηση, περί εφαρμογής του νόμου--υψηλών μισθών-ταλαιπωρία του κοινού, έρχεται να προστεθεί και η ανακοίνωση των ΕΣΕΕ.(Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου).
«Είναι σαφές ότι, ενώ τις δύο πρώτες ημέρες των εκπτώσεων η κίνηση στην αγορά είχε δείξει ενθαρρυντικά στοιχεία, η έναρξη της απεργίας στα μέσα σταθερής τροχιάς μείωσε σημαντικά την κίνηση που διαμορφωνόταν στην αγορά» λένε στην ανακοίνωση τους. Ενω τονίζουν ότι πρέπει η κάθε πλευρά να κάνει πίσω.

Αυτό συμβαίνει στην Αθήνα. 
Μήπως μπορείτε να μας πείτε τι γίνεται στην Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, Ζάκυνθο; Εκεί που δεν έχουν πρόβλημα με τα μέσα μεταφοράς. Γεμίζουν τα μαγαζιά απο κόσμο; ΟΧΙ. Σε όλη την Ελλάδα κλείνουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά.
Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό απο εσάς γιατί σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση λέτε ακριβώς τα ίδια. Μετά από κάθε πορεία στο κέντρο της Αθήνας σπεύδατε να βγάλετε μια ανακοίνωση για το πόσο κακό κάνουν οι πορείες στα μαγαζιά. Λες και αυτοί που διαδηλώνουν είναι απο άλλη χώρα, λες και οι διαμαρτυρόμενοι δεν είναι αυτοί που μπαίνουν στα μαγαζιά σας.
Φωνάζετε για τους ταξιτζήδες-φορτηγατζήδες-αγρότες που έκλειναν του δρόμους και δεν μπορούσε ο κόσμος να έρθει στα μαγαζιά.
Τρία χρόνια είστε θερμοί συμπαραστάτες των κυβερνήσεων. Τρία χρόνια έχουν κλείσει χιλιάδες μαγαζιά. Πολεμάτε αυτούς που μπαίνουν στα μαγαζιά σας, τον υπάλληλο του Μετρό, τον καθηγητή, τον δημόσιο υπάλληλο, τον εργάτη, τον αγρότη, τον νέο που έχει σπουδάσει και είναι άνεργος.

Αντί να συνταχθείτε σε ενα κοινωνικό μέτωπο με μια φωνή, διαλέξατε ακόμα μια φορά τη βολή σας. Μια βολή λίγων ημερών.

Στην απαίτηση της κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή περιμένετε ότι θα έχετε συμμάχους; Ποιος θα είναι με το μέρος σας όταν πολεμάτε τις κοινωνικές ομάδες που σας ταΐζουν; Κανένας δεν θα είναι, όχι απο λόγους εκδίκησης αλλά γιατί οι πελάτες σας θα είναι πεθαμένοι οικονομικά, όπως είναι τώρα οι άνεργοι και συνταξιούχοι.
Πιθανόν Γερμανοί πελάτες θα σας είναι πιο αρεστοί αφού οι Έλληνες πελάτες-φίλοι-συγγενείς-γείτονες, προκαλούν κοινωνικές ταραχές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More