Το νέο κράτος τραπεζικής αλληλεγγύης. Ανάσα 99 χρόνων για τους απέθαντους Έλληνες

Μεγάλη ανάσα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.  Το κράτος τραπεζικής αλληλεγγύης φροντίζει να επιμηκύνει τα στεγαστικά δάνεια έως 99 χρόνια τώρα που είναι της μόδας οι επιμηκύνσεις, οι παρατάσεις, οι ανάσες.
Χρωστάς εσύ που είσαι 30 χρονών και πήρες ένα σπίτι; Θα το ξεχρεώσουν τα δισέγγονα σου σε 99 χρόνια!!! Εκτός εάν ζήσεις μέχρι  μέχρι τα 129. Τότε θα έχεις εσύ ευκαιρία να εξοφλήσεις το δάνειο που πήρες ως νέος. Αν είχες μυαλό ρε δανειολήπτη θα φρόντιζες να έπαιρνες το δανειάκι στα 18 σου.Με δεδομένο ότι το προσδόκιμο ζωής μεγαλώνει συνέχεια (βλ. έρευνες για την μακροβιότητα στην Ικαρία) και με δεδομένο τις δηλώσεις Λοβέρδου που λέει ότι «δεν πεθαίνουν κιόλας» (δείτε το video εδώ) οι ελπίδες που έχεις Έλληνα είναι πολλές.
Επιτέλους θα σου φύγει αυτό το άγχος για το δάνειο. Όχι τίποτα άλλο, θα πάθεις τίποτα και θα πρέπει να το εξοφλήσουν τα δισέγγονα σου. Θα σε βρίζουν στον άλλο κόσμο που θα πας τέσσερις γενιές. Ασε που όταν θα αναφέρονται σε σένα δεν θα λένε «ο συγχωρεμένος» αλλά ο «δανειοδοτημένος».

Αχάριστε, ανίκανε, κλέφτη σα δε ντρέπεσαι. Ένα δάνειο πήρες και ούτε τον τόκο δεν θες να πληρώσεις. Δεν ζήτησε δανεικά ο τραπεζίτης απο εσένα, εσύ πήγαινες γυρεύοντας, πάει ο ευπατρίδης τραπεζίτης στην ΕΚΤ, βάζει εγγύηση την περιουσία του δημοσίου, παίρνει το δανειάκι με 1.5% και το δίνει σε εσένα με 6%, μια καθυστερείς, μια δε βάζεις λεφτά φτάνει ο τόκος πάνω απο 10%.
Είσαι άνεργος;  Τι μας λές; Όταν έπαιρνες το δανειάκι ήταν καλά; Ευτυχώς γιατί κάτι παχτατζήδες(Τουρκική λέξη) σαν και εσένα τους πρόβλεψε το κράτος πρόνοιας.
Πες ρε αδελφέ ότι λόγω απερισκεψίας δικής σου έμεινες άνεργος και η έρμη τράπεζα το βγάζει σε πλειστηριασμό το σπιτάκι σου (τους). Μπορείς να το νοικιάζεις, η τράπεζα εκτιμά ότι έχεις δώσει πενήντα χιλιάδες ευρώ μέχρι τώρα και για καθαρά συναισθηματικούς λόγους σε αφήνει να νοικιάζεις το σπίτι σου για τρία χρόνια!!! Είπες τίποτα;
Απο κάτι τύπους σαν και εσένα ξεκίνησε το ντόμινο της κρίσης. Ανεργος ο ένας, άνεργος ο άλλος ποιος θα πληρώσει τις τράπεζες γαμώ το φελέκι μου; Ο επιμηκυμένος Σαμαράς; Ο «κόκκινη γραμμή» Κουβέλης; Ο "ανασύσταση του κόμματος" Βενιζέλος; Αυτοί παλεύουν στο εξωτερικό να σώσουν την πατρίδα, οι αποστολές τους στις Βρυξέλλες θυμίζει εκστρατείες του Μεγάλου Αλέξανδρου.
Εσύ θα σώσεις την πατρίδα σου, γιατί πατρίδα ως γνωστό δεν είναι οι κάμπη, δεν είναι τα άσπαρτα τα ψηλά βουνά, δεν είναι το αίμα των προγονών σου.
Πατρίδα είναι οι τράπεζες και οι τραπεζίτες αυτοκράτορες, σύμφωνα με το νέο κράτος τραπεζικής αλληλεγγύης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More