Παιδικά ερωτήματα, προς τους σωτήρες

Από παιδί είχα αναζητήσεις σχετικά με τους πολιτικούς , την πολιτική, το αν είναι λειτούργημα ή μία δουλειά σαν όλες τις άλλες και άλλα τέτοια ερωτήματα που στο παιδικό μου μυαλό φάνταζαν έξυπνα  και έδειχναν έναν προβληματισμό , μη σας πω δύο προβληματισμούς!

Περνώντας τα χρόνια τα ερωτήματα γίνονταν όλο και πιο βασανιστικά. Τι είδους πετριά πρέπει να φάει κάποιος για να ασχολείται σε όλη του τη ζωή με τα προβλήματα του τόπου,να τον αποκαλούν προδότη, να αποκαλεί τους αντιπάλους του προδότες, να τσακώνεται στη βουλή , να τον μαυρίζουν στις εκλογές να βγαίνει στα κανάλια βλοσυρός, στομφώδης και φυσικά σωτήρας όλων υμών των αδαών, να μιλά ασταμάτητα να ψεύδεται ασύστολα και με θράσος να υποστηρίζει όλα όσα την προηγουμένη ξόρκιζε ως αντιπατριωτικά!

Ξέχασα να σας πω πως όλοι είναι πατριώτες , ο ένας περισσότερο από τον άλλο και φυσικά ολοι τους περισσότερο από εμάς, που ως αδαείς  δεν μπορούμε να ξέρουμε το καλό της πατρίδος αλλά και το δικό μας!

Και επειδή σε πείσμα όλων παραμένω παιδί ξαναέθεσα στον ευατό μου το αμείλικτο ερώτημα. 
Γιατί κάποιος να γίνεται περίγελος , να αυτοαναιρείται να μαυρίζεται και να επιμένει ,διότι χωρίς αυτόν η πολιτική σκηνή είναι τουλάχιστον... πτωχή!

Τώρα που είπα πτωχή , υπάρχει και ένα άλλο ερώτημα , το ίδιο επίμονο και βασανιστικό και αυτό παιδικό κατάλοιπο. 
Γιατί όλοι οι σύγχρονοι πολιτικοί έχουν θεία που τους αφήνει κληρονομιά, γυναίκα που έχει θεία που της αφήνει κληρονομιά , κόρη που επενδύει και κερδίζει απίστευτα ποσά όταν όλοι χάνουν τα αυγά και τα πασχάλια και έχει και θείο που της αφήνει την μισή Ελλάδα σε οικόπεδα ; Εγώ βρε παιδιά γιατί δεν έχω τέτοιο θείο πιά; 
 
Είναι πολύ το χρήμα αδέρφια, στην Ελλάδα που πεινάει, που υποφέρει που δεν έχει υγεία, παιδεία , πρόνοια κάποιοι τυχάρπαστοι σωτήρες  πληρώνονται για να μας σώσουν.Και επειδή είναι σωτήρες-φωστήρες παρα-μορφωμένοι- από Χάρβαρντ και πάνω παρακαλώ- οι υπηρεσίες τους έχουν κόστος ανάλογο.
Δεν είναι για τρεις και εξήντα οι σωτήρες, όχι είναι για πολλά , για ποιόν σπούδασαν και ...έφαγαν τα καλύτερα τους χρόνια; μα για τον λαό τους παρακαλώ πολύ! Και τώρα εξαργυρώνουν τα ....σώστρα!
Δεν θέλω να σωθώ κύριοι, δεν θέλω να φορολογούμαι για να συντηρώ το σύστημα σας, δεν γουστάρω σωτήρες που φροντίζουν να κάνουν κομπόδεμα ιδρύοντας ΜΚΟ, για την τσέπη τους και μόνο, βάζοντας χέρι όπου μπορούν, και όσο οι υπόλοιποι σωτήρες τους επιτρέπουν.
Διότι τώρα πια δεν υπάρχουν αλτρουιστικές σκέψεις και ιδέες , δεν υπάρχουν οράματα, υπάρχουν τσέπες που πρέπει να γεμίσουν, ακίνητα που πρέπει να αποκτηθούν, και εκεί μεταξύ αστακού και σαμπάνιας υπάρχει μόνο μία σκέψη : Η επόμενη μπουκιά πρέπει να είναι μεγαλύτερη, γιατί το ότι φάνε , ότι πιούνε και ότι αρπάξει ο κώλος  τους  είναι το μότο της δεκαετίας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More