125.000 πτυχιούχοι ζητούν ελπίδα!

125.000  νέοι πτυχιούχοι, κατέθεσαν τα όνειρα τους για 35.000 θέσεις προσφερόμενης εργασίας, στον ΟΑΕΔ που σε συνεργασία με το υπουργείο εργασίας ανέλαβε να μειώσει τα ποσοστά ανεργίας.

125.000 νέα παιδιά μέχρι 30 ετών με ένα ή και δύο πτυχία με ξένες γλώσσες δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα ξέροντας πως θα είναι μόνον για ένα χρόνο, θα αμείβονται με 450 ευρώ και ο χρόνος αυτός δεν θα προσμετράται στα συντάξιμα χρόνια.

Ευτυχώς δεν θα είναι πλήρως ανασφάλιστοι και με την άδεια του υπουργείου εργασίας, θα έχουν τουλάχιστον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η μαύρη εργασία ως προς τα ένσημα είναι επιδοτούμενη, διότι η νέα δημοκρατική μας κυβέρνηση, εισάγει νέους θεσμούς στην Ελληνική κοινωνία.

125.000 παιδιά μέχρι 30 ετών, με σπουδές, πτυχία, διπλώματα, φθηνοί εργάτες προσφορά στους εργοδότες, παιδιά που θα μπορούσαν να προσφέρουν τα μέγιστα στον τόπο, γίνονται παιχνίδι μεταξύ υπουργείου, ΟΑΕΔ και Κ.Ε.Κ.

Μετά τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, που μόνο μη κυβερνητικές δεν είναι, μπήκαν στο παιχνίδι και τα Κ.Ε.Κ, για να οδηγήσουν όλοι μαζί τους μισθούς στα 300 ευρώ, τους νέους στην απόγνωση και στην ευρωπαϊκή ή διεθνή αγορά, διότι εκεί ζητούν φθηνά εργατικά χέρια.

Την ίδια στιγμή η νέα καμπάνια των "μη" κυβερνητικών " μαζί", "μπορούμε" και "μεγα" μας καλούν να ενισχύσουμε με ένα μόλις ευρώ την αγορά φρούτων και λαχανικών για το φιλανθρωπικό τους έργο στα συσσίτια και ιδρύματα.Και μας το ζητούν γλυκά και με χαμόγελο πρωτοκλασάτα ονόματα του μέγα, γεμάτα κατανόηση για το πρόβλημα επιβίωσης χιλιάδων οικογενειών.

Με την ασφάλεια του καλοβολεμένου, καλοπληρωμένου πολυθεσίτη εργαζόμενου ζητούν από μας τους άνεργους, απελπισμένους, αποκλεισμένους από την αγορά εργασίας, να πληρώσουμε την φιλανθρωπία τους, για να σιτίσουν άπορες οικογένειες.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να απαγκιστρωθείτε κύριοι από την πολυτέλεια των δύο και τριών θέσεων εργασίας και να δώσετε τη δυνατότητα στους νέους να δουλέψουν;

Μήπως θα έπρεπε να σηκώσετε τους θρεμμένους κώλους από τις καρέκλες για να δουλέψουν νέα παιδιά με όρεξη, με διαύγεια,χωρίς διαπλοκή και ίντρικα, να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα και όχι να τα καταθέτουν για 400 ευρώ στους επιτήδειους μεσάζοντες;

Μήπως θα έπρεπε να γίνετε άνθρωποι και να πάψετε να ζητάτε φιλανθρωπία για τα συσσίτια, που δεν είναι λύση αλλά εξευτελισμός, ειδικά όταν γίνεται με τυμπανοκρουσίες και την κάμερα να εστιάζει στον άνθρωπο που με σκυμμένο το κεφάλι απλώνει το χέρι;

Ντροπή πιά, φτάνουν τα χαμόγελα και ο οίκτος on camera, ειδικά όταν όλοι εσείς έχετε ευθύνη για όσα συμβαίνουν!
Κάντε τουλάχιστον την μία απο τις καλοπληρωμένες  δουλειές σας και δείξτε το μέγεθος της αλητείας των πολιτικών, ενημερώστε όχι που υπάρχουν συσσίτια αλλά που υπάρχουν δουλειές, πραγματικές σύνομες και πληρωμένες, ενημερώστε για τον ρόλο των σύγχρονων δουλεμπορικών οργανώσεων, σταματήστε το λιβάνισμα, δώστε ειδήσεις. Δύσκολο ε; ειδικά όταν τρωγωπίνετε παρέα!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More