Σόιμπλε, o επικίνδυνος σόουμαν προσβάλλει και τη Γαλλια

Σόιμπλε, ο επικίνδυνος showman” είναι ο τίτλος άρθρου που ανάρτησε η σοβαρή οικονομική εφημερίδα Les Echos λίγη ώρα μετά τη σκληρή δήλωση του τσάρου της γερμανικής οικονομίας για τις μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία.
Ο άνθρωπος για τις βρώμικες δουλειές της Μέρκελ, έφθασε στο σημείο να εκφράσει δυσφορία για την γαλλική Δημοκρατία λέγοντας ότι  «η Γαλλία θα ήταν χαρούμενη αν κάποιος πίεζε το Κοινοβούλιό της να ψηφίσει σκληρές μεταρρυθμίσεις» αλλά, όπως είπε, «έχουμε Δημοκρατία!»
Αυτή τη φορά ο Monsieur Σόιμπλε, που είναι εξίσου δημοφιλής στη χώρα του όσο και η Μέρκελ, το τράβηξε πολύ μακριά.  Επιχείρησε να υποδείξει στους Γάλλους, έναν ιδιαίτερο λαό της Ευρώπης που στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι δεν μπαίνει σε καλούπια, τι πρέπει να κάνουν.
Ενδεχομένως, ο  τσάρος της γερμανικής οικονομίας  να  πήρε θάρρος απο τα οφέλη που αποκομίζει η χώρα του απο τις αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας  που έχει επιβάλει στην Ευρώπη. Η Γερμανία με τις επιταγές της, κατάφερε σε λιγότερο από μια δεκαετία να διαταράξει για καλά την ισορροπία στην Ευρώπη και τώρα, όπως όλα δείχνουν,  επιχειρεί να την αποτελειώσει.
Πώς;
Κουνώντας το μαστίγιο των «μεταρρυθμίσεων» και απειλώντας και τη Γαλλία – την δεύτερη σημαντικότερη χώρα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος- με κηδεμονία.
Η συμπεριφορά του Σόιμπλε που στο ενεργητικό του μετρά σκάνδαλα αλλά καμία σημαντική μεταρρύθμιση ως υπουργός Οικονομικών ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη στη Γαλλία, κυρίως εξαιτίας της λειψανδρίας.
Εκείνο όμως που δεν ήταν αναμενόμενο και αιφνιδίασε ήταν η «αιχμηρή αντίδραση» του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, που απάντησε σε υψηλούς τόνους  ότι «η Γαλλία απεχθάνεται να την εξαναγκάζουν».
Μια αντίδραση που θα είχε πραγματική αξία αν ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δεν την είχε κάνει μόνο και μόνο για εσωτερική κατανάλωση. 
Τρία χρόνια μετά την άνοδο των Σοσιαλιστών στην εξουσία, το 79% των Γάλλων δηλώνει ότι είναι δυσαρεστημένο με τη δράση του Ολάντ εντός και εκτός Γαλλίας. Όμως εκείνο που φοβούνται περισσότερο ο Γάλλος πρόεδρος και ο κολλητός του Μισέλ Σαπέν, είναι ο πολιτικός σεισμός στο συνέδριο του κόμματος τους το οποίο πλησιάζει. Εκεί οι Σοσιαλιστές αναμένεται να τους στήσουν στον τοίχο για το πως έχουν καταντήσει τη Γαλλία.
Οπότε μην έχετε καμία ψευδαίσθηση, κι ο Σαπέν μπροστά στον Σόιμπλε γατάκι είναι…
http://www.aixmi.gr/index.php/soible-o-epikindynos-soouman-prosvallei-kai-ti-gallia/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More