Η μάχη των Γερμανών για τα ανθρώπινα δικαιώματα

«Είναι η χούντα της εποχής μας», έλεγε το σύνθημα σε έναν τοίχο.
Υπερβολές λένε κάποιοι, κυρίως οι παλαιότεροι που είχαν ζήσει την χούντα. 
Την είχαν ζήσει  διατηρώντας την δουλειά τους, το σπίτι τους και όχι εξόριστοι στα ξερονήσια με διαλυμένες τις οικογένειες τους, οι αμμέτοχοι!!

Δεν έχει σχέση, λένε, η χούντα με την σημερινή κατάσταση. Έχουν δίκιο, σήμερα είναι χειρότερα. 
Ο εξόριστος, που η χούντα είχε στείλει σε ένα ξερονήσι τώρα είναι εξόριστος μέσα στο σπίτι του, σε κατ οίκον περιορισμό. Εξευτελίζεται καθημερινά στα μάτια των παιδιών του, αφού είναι άνεργος και δεν έχει να τους προσφέρει τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Δεν είναι ήρωας, γιατί οι ήρωες πολεμάνε, έχουν αντιπάλους, έχουν εχθρούς. 
Σήμερα τα φερέφωνα, μας παρουσιάζουν ως ήρωες τους υπουργούς, που υπέγραψαν την καταδίκη μας, μας έσωναν λένε καμαρώνοντας για τα κατορθώματα τους. 
Τέτοιος ξεδιάντροπος δωσιλογισμός δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά στη ιστορία. 
Χειροκροτούσαν όρθιοι όταν ψήφιζαν τα μνημόνια μέσα στη βουλή.
Έριχναν έναν ολόκληρο λαό στην πείνα και την εξαθλίωση και... χειροκροτούσαν.

Έχουμε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. 
Τόση Δημοκρατία, που μας υπαγορεύει η ΕΚΤ και το ΔΝΤ πόσοι θα πεθάνουν, πόσοι θα αυτοκτονήσουν και πόσοι θα  ζήσουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. 

Φίλος πρώην ελεύθερος επαγγελματίας, βρήκε δουλειά σαν μισθωτός με 580 ευρώ τον μήνα. Δώσε μας τον λογαριασμό του λένε από την εργασία του για να σε πληρώσουμε. Και εκεί σταματάει η πορεία του σαν μισθωτός. 
Η τράπεζα λέει πρέπει να μας φέρετε φορολογική δήλωση, την οποία δεν έχει, γιατί ως ελεύθερος επαγγελματίας χρωστάει, και εδώ αρχίζει η τρέλα!
Του χρωστάνε κάποιοι λεφτά, που και αυτοί χρωστούν και τους χρωστάνε επίσης και πάει λέγοντας.
Αυτός ο μισθωτός δεν μπορεί τελικά να εισπράξει αυτά τα 580 ευρώ. 
Πως ονομάζεται αυτό;

Πως γίνεται να βρίσκουν λογαριασμούς και να κάνουν κατασχέσεις σε μισθούς (που είναι κάτω από τα 1500 ευρώ)  και να μην μπορούν να βρουν τα δισεκατομμύρια από τις offshore, τα ναρκωτικά την πορνεία και τα όπλα;

Το φακέλωμα τελικά είναι μόνο για τον λαό. 
Αυτό λένε τα έγγραφα που έβγαλε η εφημερίδα Τα Νέα. Φακέλωμα για όσους χρησιμοποιούν το Ίντερνετ, για την Ελλάδα και 194 ακόμα χώρες, είναι γεγονός.  
Ξέρουν δηλαδή, τι διαβάζεις,  με ποιες πολιτικές απόψεις συμφωνείς και με ποιες διαφωνείς, με ποιους είσαι συγγενής και με ποιους κάνεις παρέα (facebook)
Εάν αυτό δεν είναι φακέλωμα που έκανε η Χούντα τότε τι είναι; 

Η Γερμανία ξανάρχεται, τώρα όμως με μεγαλύτερη μπότα.
Την πολιτικό έλεγχο της χώρας τον έχουν, μέσω των δοσίλογων. 
Τον οικονομικό έλεγχο και την ρευστότητα,  μέσω του δαιδαλώδους οικονομικού συστήματος. 
Ελέγχοντας πολιτικούς και οικονομία,έχουν και τον έλεγχο του κράτους.  
Τι απέμεινε; 
Το είπε ξεκάθαρα ο Γερμανός πρόεδρος 
Γιοάχιμ Γκάουκ:

«Η Γερμανία οφείλει να αναλάβει να διαδραματίζει έναν πιο ενεργό στρατιωτικό ρόλο σε διεθνές επίπεδο[...]

Αυτά τα ανθρώπινα διακαιώματα δεν επικαλούνταν οι Αμερικάνοι μαζί με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους, εισβάλλοντας σε χώρες, σκοτώνοντας ακόμα και άμαχο πληθυσμό και λεηλατώντας τις περιουσίες τους;

Εάν αύριο αρχίσουν σε όλη την Ελλάδα διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την πολιτική κατάσταση, ποιος μας θα εγγυηθεί την «σταθερότητα», ποιος θα προστατέψει τα ανθρώπινα δικαιώματα; 
Μα φυσικά οι Γερμανοί με τον στρατό τους. Το λέει και ο πρόεδρος τους άλλωστε.
«Μερικές φορές είναι απαραίτητο να πάρεις τα όπλα για να δώσεις μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή για την επιβίωση αθώων ανθρώπων»!!!


Κάπως έτσι, και όσο εμείς κοιτάζουμε αμήχανα όσα ζούμε, ακούμε και βλέπουμε, κάποιοι άλλοι "γνωστοί και μη εξαιρετέοι" μαχητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σχεδιάζουν την επόμενη καταστολή.

Διότι ως γνωστόν, τα ανθρώπινα δικαιώματα φυλάσσονται, όταν πυροβολείς ανθρώπους !!
 

1 σχόλια:

{[Ο Αλ. Τσίπρας, μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το Real.gr, προκειμένου να ενισχύσει την επιλογή του, χρησιμοποίησε τα παραδείγματα της ΕΔΑ και του ΠΑΣΟΚ.
Η ΕΔΑ, όπως είπε, αναδείχθηκε σε αξιωματική αντιπολίτευση το 1958 και παρά το καθεστώς βίας, τρομοκρατίας, διωγμών και πλήρους απομόνωσης από το εξωτερικό, απέφυγε να ενσωματώσει το κέντρο, με αποτέλεσμα το 1961 να πέσει από το 24% στο 14%.
Αντιθέτως, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ το 1977 ενσωμάτωσε το κέντρο, με αποτέλεσμα να φτάσει στον θρίαμβο του 48% της εκλογικής αναμέτρησης του 1981.}]
TEPAΣTIO ΛAΘOΣ ΠOΛITIKOKOINΩNIKOOIKONOMIKHΣ ANAΛYΣHΣ !! KOINΩNIKOΠOΛHTIKA AΠAPAΔIEKTON !! EIΣTAI IΣTOPIKA ... Ofside !!!!

ΠAΛH MOY APXHΣEΣ MIKPO TPIΠΛEΣ ΣAN TON ΣIΔEPH ΣE KYNHΓΩ ΣTON BYPΩNA KAI EIΣAI ΣTO ΠEPIΣTEPI ! MA TΩPA ΣE ΣYNEΛABA O-F-S-I-D-E ΔIABOΛAKI ΣTO TEPMA ΣTA ΠETPAΛΩNA KAI ΣTOY KAPAIΣKAKH !!! POYΠI ......

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More