Την προσοχή σας παρακαλώ!!

Χριστοφοράκος δεν μπορώ να γίνω... κλέβω, μιζώνω και φεύγω...
Μαρέβα δεν μου κάθετε να γίνω.... ¨καταθέτω" τα μιζωμένα , τρώω τα κατατεθειμένα, οφσορίζομαι και υπάρχω, ελέγχομαι και καθαρίζω..
Ξάδελφος Μητσοτάκη, αδελφός Σαμαρά, Τσουκάτος ο κουβαλητής, Πάγκαλος ο φαγανός, Σημίτης, Άκης, Βαγγέλης, ξανά Βαγγέλης, Φώφη,Σπυράκη, Χαικάλης, Άδωνις, Κυριάκος ο Μέγας,Γιάννηδες, από αυτούς  έχουμε πολλούς!Όλος ο καλός κόσμος  μια παρέα και εγώ στην απέξω....
Τι κοινό έχουν όλοι αυτοί;Χρωστάνε οι έρμοι και χρωστάνε πολλά, αλλά...υπάρχει ένα αλλά που τους τρώει και με τρώει...
Μαθαίνω ότι είναι όλοι τους βαθιά συντετριμμένοι και συγκλονισμένοι, γιατί όσοι είναι στην απέξω θα κάνουν μαύρες γιορτές.
Και μέσα στη μεγάλη συντριβή τους, ήρθε και η τεράστια ιδέα.Να οργανώσουν ένα μεγάλο παζάρι για τα μάτια μας μόνο!
Θα βάλουμε το χρήμα, τη διάθεση, θα εργαστούμε εθελοντικά, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη την ιδέα τους.
Θα μαζέψουμε τρόφιμα που θα πληρώσουμε μόνοι μας και ως καλοί φιλάνθρωποι θα μας τα μοιράσουν. Δέχονται και χρήματα, αυτά θα τα μοιραστούν μεταξύ τους,γιατί εμείς οι άμοιροι δεν τα έχουμε καλά με το χρήμα, είμαστε σπάταλοι και αλόγιστοι!
Μία άλλη εξαιρετική ιδέα, είναι να καταθέσουμε  το κοινωνικό μέρισμα (όσοι τυχεροί το πήραν)και να το μοιράσουν στους άτυχους που δεν πήραν.Με αυτό το έξυπνο τρόπο,όλοι οι Έλληνες θα έχουν πάρει το κάτι τις τους.Έτσι κι αλλιώς και αυτοί που το πήραν θα το χαλάσουν αλόγιστα και χαζά, ευκαιρία να φιλανθρωπίσουμε σου λέει!!
Εξ άλλου το δικό μας χρήμα πρέπει να κινείται για να πάρει μπρος η αγορά, να πληρωθούν οι φόροι, οι τράπεζες, οι μισθοί και τα εξτραδάκια, η διαφήμιση, ξανά οι τράπεζες, μήπως και φιλοτιμηθεί και έρθει η ανάπτυξη και πάρουμε τα πάνω μας.
Τα δικά τους τα λεφτουδάκια δυστυχώς δεν μπορούν να τα διαθέσουν, θέλουν αλλά δεν μπορούν.Τα έχουν παρκάρει παράδεισο και όπως ξέρετε δύσκολα βγαίνεις από εκεί. Επειδή όμως είναι πατριώτες και πονούν τον τόπο και τους Έλληνες, κατεβάζουν ιδέες για να γίνει η ζωή μας καλύτερη. Σε όοολους αυτούς και σε κάποιους που όχι εσκεμμένα ξέχασα, ανήκει η ιδέα να μειώνετε σταθερά ο μισθός μας, οι εισφορές τους, τα διακαιώματα μας, οι υποχρεώσεις τους, για να υπάρχει ισορροπία και να μην έχουμε παράπονο ότι δεν μειώνετε κάτι και σε αυτούς.
Υπάρχει και μία περίεργη ομάδα, με ιδιαίτερες ευαισθησίες, που έχει αναλάβει την εφαρμογή των νόμων.Αυτοί είναι οι άριοι και ουδείς μπορεί να τους αμφισβητήσει, να τους ελέγξει ή να ψελλίσει κάτι διαφορετικό από τις πάνσοφες αποφάσεις τους. Και πολύ σωστά πράττουν, καμία παρέμβαση δεν επιτρέπεται στη Θεία σκέψη! Εγώ δηλώνω ανοιχτά χωρίς φόβο και πάθος, πως είμαι μαζί τους.Είμαι με την καλή κυρία της έδρας που κουνά το δάχτυλο στην ένοχη που τόλμησε να κάνει μωρό, ενώ δεν είχε ακόμα πληρώσει το χρέος!!
Και το χρέος είναι ΕΝΑ...δώστε και σώστε τους τραπεζίτες, τους καναλάρχες, τη Φώφη μετά του συζύγου, τη Μαρέβα διότι δεν έχει άλλο πίνακα να πουλήσει η έρμη, τον Κυριάκο, γιατί τον παρέσυρε το ρέμα και έμεινε άστεγος, το σπίτι του Βολταίρου δεν το θέλει, γιατί είναι προίκα της Μαρέβας(σας προλαβαίνω μην πείτε κακία).
Δώστε και σώστε τον Μαρινάκη, γιατί έχει πελαγώσει με μας που έμπλεξε, τόσα έξοδα έκανε για χάρη της χώρας και τον τρέχουν και στα δικαστήρια...ντροπή.
Σώστε τον Βαρδινογιάννη ,τον Αλαφούζο, τον Κοντομηνά, πάρε κόσμε εφημερίδες, να φέρουμε τον Κούλη στα πράγματα, να δούμε άσπρη ημέρα, να κάνουμε Χριστούγεννα όπως μας πρέπει, με τα κολέγια μας, τα ιδιωτικά μας πανεπιστήμια, τα ιδιωτικά νοσοκομεία, το ιδιωτικό... δημόσιο... 
Λεφτά έχουμε ας βάλουμε το χέρι στην τσέπη να πληρώσουμε, χωρίς γκρίνια παρακαλώ μέρες που είναι, διότι κουράστηκαν οι εκλεκτοί να κατεβάζουν ιδέες, θα μας φύγουν και άντε να δω τι θα κάνετε.
Σώστε ότι σώζετε εκτός από τους εαυτούς σας, διότι δείχνει ιδιοτέλεια και μικρότητα.Καθήκον όλων μας είναι να σώσουμε όχι να σωθούμε!
Και μια και πήραμε φόρα  να σώσουμε και τη φουκαριάρα τη μάνα του τραπεζίτη, γιατί κόπηκε κι άλλο η σύνταξη και όπως και  να το κάνουμε εμείς αντέχουμε η μανούλα όχι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More