Καταγγέλλω και υπάρχω!

Ξεκινώ την εβδομάδα με καταγγελίες, γιατί σε τούτα εδώ τα μάρμαρα μια καταγγελία την ημέρα σε κάνει μέγα.Και όχι όποιον κι όποιον μεγάλο της παγκόσμιας ελίτ. Από Αλέξανδρο και πάνω και σε αναμονή της ανακήρυξης του Μεγάλου Κυριάκου του Χάρβαρντ.
Διότι μόλις ανακηρυχθεί μέγας όλοι οι προηγούμενοι παύονται!Δώστε σημασία στον τίτλο παρακαλώ πολύ και από τούδε και στο εξής να λείπουν τα Κούλης και λοιπά υποκοριστικά! Μέγας Κυριάκος του Χάρβαρντ!
Καταγγέλλω αρχικά Χάρβαρντ, διότι μοιράζει δεξιά-δεξιά πτυχία και κατάργησε το δεξιά-αριστερά.
Καταγγέλλω  Τόσκα, διότι δεν έκανε το απλό και αυτονόητο.Τι θα στοίχιζε κύριε υπουργέ μας ένα απλό τηλεφώνημα στην τροχαία; Αλλά εάν δεν έχεις μυαλό και δεν έχεις αποφοιτήσει από Χάρβαρντ, πως στην ευχή να σκεφτείς το αυτονόητο. 
Καταγγέλλω τροχαία, διότι δεν έπιασε το επικίνδυνο ρέμα, που εκινείτο αντίθετα σε δρόμο αυξημένης κυκλοφορίας. 
Ξανακαταγγέλω τροχαία, διότι περίμενε τηλέφωνο για να κινηθεί και να συλλάβει τον επικίνδυνο και μανιακό φονιά της ασφάλτου, που επί ώρες δρούσε ανενόχλητος και ανεξέλεγκτος.
Καταγγέλλω τρις την τροχαία και τους ανά την επικράτεια τροχονόμους για παράβαση καθήκοντος...ούτε μία κλήση στον τρελό ρέμα, μόνο στα τρελά φορτηγά ξέρουν να κόβουν μπιλιετάκια με πρόστιμα!
Καταγγέλλω Κοντονή που καταγγέλει δικαστές για εκκρεμείς υποθέσεις.Τι είναι δεκατρείς μήνες μπροστά στην αιωνιότητα κύριε Κοντονή και γιατί βιάζεσαι παρακαλώ; Θα πας πουθενά; 
Και λίγα λόγια για το πόθεν και το έσχες των λειτουργών της Θέμιδας. Ποιος είστε κύριε εσείς που θα ελέγξετε τους Έλληνες δικαστές, που πίνουν νερό στο όνομα της δικαιοσύνης;Τι θέλετε τώρα να στραβοκαταπιούν και να έχουμε άλλα;
Καταγγέλλω τον Παπαχελά γιατί έκανε δύσκολες ερωτήσεις στον σουλτάνο.  Καταγγέλλω δις τον Παπαχελά, διότι δεν του έδωσε το χρόνο να ξεδιπλώσει τις θέσεις και τις απαιτήσεις του, τρις και τετράκις διότι δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα,πύραυλο τον έκανε, το φυσά και δεν κρυώνει.Άσε που έκανε τούρκο τον Αλέξη και έσπασε το πρωτόκολλο.
Καταγγέλλω το παιδί μου το ατίθασο, που έπαιζε στη διαπασών το αγαπημένο 'Αυτός ο τούρκος, τούρκο θα με κάνει' μόνο και μόνο για να την σπάσει στον απέναντι.
Καταγγέλλω επί τη ευκαιρία τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι δεν σεβάστηκαν τον καλεσμένο τους και τον έφεραν σε δύσκολη θέση. 
Άκου θράσος να μιλήσει για την παράνομη κατοχή της Κύπρου(μα παράνομη; τσ! ίχνος ντροπής), για τους Έλληνες της Θράκης, για την Αγία Σοφία και... άκουσον- άκουσον για το Αιγαίο.
Σε ποιον ανήκει το Αιγαίο ε; Σε κάτι μπαρμπούνια,  να με το συμπάθιο και τα θέλει όλα δικά του ο ταμαχιάρης! Ε, μα δεν τρώγεται με τίποτα.
Και η συνθήκης της Λωζάνης στην κουβέντα;Ποιος είσαι εσύ που ασχολείσαι καλέ; Μόνο ένας μπορεί, είσαι Ο ένας;
Και δεν με νοιάζει καθόλου τι λένε τα ξένα ΜΜΕ, ξένα είναι, εγώ διαβάζω και ακούω τα δικά μας. 
Δεν θα καταγγείλω τους δημοσιογράφους, διότι τι δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι, γι αυτό πληρώνονται άλλωστε, αλλά θα καταγγείλω όσους εξ αυτών δεν δίδαξαν διπλωματία και εξωτερική πολιτική σε αυτούς τους άσχετους, που μια ζωή αντιπολίτευση, τίποτα δεν έμαθαν.Ο Μέγας Κυριάκος του Χάρβαρντ κάνει εντατικά και οι διδάσκονες μιλούν για ανεξέλεγκτη πρόοδο! 
Αυτή η εξαιρετική πρωινή-Μαρία του Σκάι,(πως λέμε Μαρία Αντουανέτα, Μαρία με τα κίτρινα, κυρά-Μαρία;)γιατί δεν συμμετέχει σε διπλωματικές συναντήσεις, γιατί δεν είναι μέλος μιας διπλωματικής μας αποστολής απορώ; Απορώ και καταγγέλω και δεν κατάλαβα; Καλύτερος είναι ο Παπαχελάς να καθορίζει την ατζέντα;  
Μέσα στην ταραχή μου ξέχασα να καταγγείλω το άτιμο το ρέμα, που πήγε και κρύφτηκε κάτω από το δρόμο, που έφτιαξε η δημοτική αρχή, που μπάζωσε το ρέμα, που έχτισε δημοτικό χώρο στάθμευσης, που ύψωσε τη μάντρα, που εμπόδισε το ρέμα,που τα έκανε λαμπόγυαλο, που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More