Αλλος για... τη βάρκα μας;;;

Μικρότερη δόση και με δόσεις, διότι οι ευρωπαίοι φίλοι μας κάνουν σκληρό παζάρι. Ή μήπως οι μεγάλοι μας ηγέτες-οι yes men- δεν έχουν διάθεση, πρόθεση, όρεξη για διαπραγμάτευση;
Τι σας πω, άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων, είναι και καλοκαίρι δεν αντέχεται ζέστη και παζάρι μαζί, θάνατος!

Ένας φίλος ισχυρίζεται πως απλά οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι., ως εκ τούτου άβουλοι και απρόθυμοι. Το δόγμα του σοκ χτύπησε τους δύσμοιρους κυβερνήτες!

Εγώ πάλι δεν σοκάρομαι με τίποτα. Τα νέα μέτρα με αφήνουν παγερά αδιάφορο, οι απολύσεις ποσώς με ενδιαφέρουν-εξ' άλλου μόνο 4.500 άνθρωποι πετιούνται στο δρόμο -οι αυξήσεις ήταν αναμενόμενες, δεν τα κατάφεραν να με εκπλήξουν.

Νοσοκομεία κλείνουν, αλλά αν σκεφτούμε λογικά και ψύχραιμα αμέσως καταλαβαίνουμε την ορθότητα της απόφασης.
Τι να τα κάνουμε τα δημόσια νοσοκομεία βρε παιδιά, είμαστε large λαός και ειδικά σε θέματα υγείας μια πολυτέλεια την αναζητούμε. 
Να μην έχουμε έναν λευκό μεταξωτό μανδύα-ξέρετε αυτόν που δένει τα χεράκια πίσω-είναι σικάτος όπως και να το δεις!
Να μην έχουμε θέα στη θάλασσα; Πως θα περάσει η μέρα και η νύχτα στο κρεβάτι του πόνου, χωρίς φτερά και πούπουλα στο μαξιλάρι;
Άσε που όταν αρχίζει η νοσηλεία υπάρχει dj για την μουσική επιμέλεια, η θεραπεία προσφέρεται σε κρυστάλλινο ποτήρι με φιόγκο-κιτς αλλά σε κάποιους πάει- και υπάρχει και μασέρ.

Τα δημόσια σχολεία κλείνουν, ε και; Πολλοί πτυχιούχοι μαζεύτηκαν καιρός να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Οι φίλοι μας οι ευρωπαίοι ζητούν εργάτες όχι επιστήμονες, να σοβαρευτούμε και να προχωρήσουμε στην μαζική παραγωγή.... εργατών.
Όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή, υποστήριζε ο σοφός λαός και δίκιο είχε και επειδή ο λαός είναι σοφός και κυρίαρχος δεν του χαλάς χατίρι. 
Έτσι σκέφθηκε ο μέγας ηγέτης και αναλόγως έπραξε, εξ άλλου φυλακές χρειαζόμαστε τούτη την ώρα. Που θα βάλουν κοντά δέκα εκατομμύρια παράνομους Έλληνες;
Υπήρξε μια εποχή που τα σχολεία έκλειναν, τα βιβλία καίγονταν, οι σκεπτόμενοι άνθρωποι εξαφανίζονταν, οι επιστήμονες φυλακίζονταν αλλά μετά ...ήρθε η αναγέννηση!
 Αυτή την αναγέννηση περιμένουν οι σαμαροβενιζέλοι και ξέρουν ότι έρχεται, διότι είναι χαρισματικοί ηγέτες και σωτήρες.

Στην πυρά και τα σχολεία, και τα βιβλία και τα νοσοκομεία και οι άνθρωποι, στάχτη να γίνουν για πεταχτούν ως άλλοι φοίνικες, να αναγεννηθούν, να ηρεμήσουν οι σωτήρες!
Φοίνικας, ωραίο πουλί, σύμβολο των οραματιστών της Ελλάδας, του Σαμαροβενιζέλου όχι του Πατακοπαπαδόπουλου και δεν θέλω αντιρρήσεις γιατί θα αμολύσω το πουλί και όποιον πάρει ο χάρος!

Αυτό όμως που πραγματικά απολαμβάνω σε τούτη τη χώρα  είναι η δικαιοσύνη. Όλα λειτουργούν άψογα, τίποτα μεμπτόν, παράνομο, ή αντισυνταγματικό.
Διότι υπάρχει το άγρυπνο μάτι του εισαγγελέα υπηρεσίας που βλέπει παρανομία στο χιλιόμετρο και αναλαμβάνει δράση.
Ποιος τολμά να κουνηθεί! Τελευταία μαθαίνω τα έβαλε με τα φανάρια της Θεσσαλονίκης που δεν λειτουργούσαν, όχι παίζουμε!
Αυτεπάγγελτη δίωξη λέγετε, για να μαθαίνετε και εσείς και μην αναρωτιέστε αν παρεμβαίνει παντού διότι θα στενοχωρηθώ και δεν κάνει.

Πάντως να ξέρετε πως νόμοι υπάρχουν και παραθυράκια επίσης και η εφαρμογή τους είναι θέμα ερμηνείας. οπότε μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, αν κάποιος παρανομήσει το μάτι χτυπά ανελέητα, το βλέμμα αστράφτει και πέφτει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης, ρωτήστε και τα φανάρια της Θεσσαλονίκης αν δεν με πιστεύετε!
 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More