Σπίτι χωρίς Γιάννη VS σαρανταπέντε Γιάννηδες (για τον Γ.Σ ρε γαμώτο)

Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει..έλεγε η γιαγιά μου και το δικαιολογούσε με απλό και αφοπλιστικό τρόπο."δες το παλάτι, δεν είχε Γιάννη...έκλεισε".Λέτε να είχε δίκιο η γιαγιά;

Πάντως ανατρέχοντας στις ελληνικές κυβερνήσεις δυο-τρεις Γιάννηδες υπήρχαν πάντα στο σχήμα.Θα μου πείτε βέβαια πως οι κυβερνήσεις πέφτουνε, ναι αλλά οι Γιάννηδες μένουν και ανακυκλώνονται.
Υπουργείον Οικονομίας..Γιάννης Στουρνάρνας, μπορεί ο ίδιος να αντικαταστάθηκε αλλά προήχθη και το υπουργείο μια εσωτερική ανάπτυξη,μια ευημερία- μη σας πω και δύο- την έχει.Γιατί; Μα... Γιάννης τον αντικατέστησε με ένα ν,ίσως γιαυτό έμεινε λίγο, και μετά Γιάννης με δύο ν και ήρθαμε στα ίσια μας.
Το Υπουργείο υγείας με Γιάννη στο τιμόνι παρουσίαζε πορεία ανοδική, τα νοσοκομεία ευημερούσαν, οι μίζες στο Θεό, τα αναλώσιμα άφθονα και υπερτιμημένα τα μηχανήματα στα υπόγεια για να έχουν σωστή θερμοκρασία περιβάλλοντος,οι ασθενείς ευτυχισμένοι στα ράντζα και εκτός εντατικής!.
Μετά..εμ μετά ήρθαν ένας Ανδρέας, ένας Άδωνις ένας Μάκης και άρχισε η κατεδάφιση.Το σκεπτικό απλό, αφού δεν την κάνετε μόνοι σας θα βοηθήσουμε εμείς.Θυμίζω δηλώσεις"δεν πεθαίνουν και αυτοί οι συνταξιούχοι" "οι γιατροί θα δούνε τι εστί βερίκοκο"...αλλά δεν είναι μόνο αυτό...δεν υπήρχε Γιάννης να κερνάει,Γιάννης να πίνει και φτάσαμε ως εδώ.Παρέδωσαν το ρημαγμένο υπουργείο στους επόμενους και φευ!δεν υπάρχει Γιάννης...μην περιμένετε προκοπή.

Να μη σας κουράζω(κάντε και κάτι μόνοι σας) θυμηθείτε τους Γιάννηδες που πέρασαν από τα διάφορα υπουργεία και κάνετε συγκρίσεις.Γιάννης Στουρνάρας Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, Γιάννης Βρούτσης, Γιάννος Παπαντωνίου και...  ών ούκ έστιν αριθμός...και όλοι πέρασαν όχι από ένα από όλα τα υπουργεία...έβαλαν το λιθαράκι τους στο τεράστιο οικοδόμημα!!
Βέβαια, αν το δούμε σε κυβερνητικό επίπεδο και με τόσους Γιάννηδες σε θέσεις κλειδιά, θα έπρεπε η χώρα να πετάει.Και όπως είναι φυσικό εδώ αρχίζει η αναζήτηση.Τι φταίει;Υπάρχει μια θεωρία πως εφάρμοσαν στο έπακρο το Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει και πιές-πιές πολύ θέλει; βρήκαν ξέρα.
Προσωπικά δεν το πιστεύω,μετά από ενδελεχή έρευνα,όχι άρπα-κόλλα,είμαι της άποψης πως μαζεύτηκαν πολλοί και, όπως είναι γνωστό στο πανελλήνιο,σαρανταπέντε γιάννηδες ενός κοκόρου γνώση..Το κακό είναι πως τα εν λόγω κοκόρια τσιμπολογιούνται και ξεπουπουλιάζονται για την επιβίωση τους στο κοτέτσι και όχι για το κοτέτσι ρε γαμώτο.Πρώην και νυν σε ένα ανελέητο ξεπουπούλιασμα...μέγας ξεπεσμός!!!

Και οι κότες;Α!! οι κότες κοιμούνται νωρίς νωρίς ...μην τις ξυπνάτε,οραματίζονται ξεσηκωμό μεγάλο..να σωθούν από τα κοκόρια, αλλά όχι τώρα Ανοιξιάτικα....κάνει ζέστη και θα συνεχίσει είπαν τα μερομήνια, οπότε από Οκτώβρη και βάλε.
Θέλει χρόνο, οργάνωση, όραμα και ξεσηκωτικά συνθήματα.Και τώρα έτσι όπως είναι ζαβλακωμένες από τη ζέστη,(και το τσιμπολόγημα) το μόνο που έρχεται στο μυαλό είναι το "Γιάννη μου το μαντήλι σου" αλλά πάει; 
Τέλος πάντων θα το βρουν και η επανάσταση θα έρθει πριν την ανάπτυξη και την έξοδο στις αγορές. Μέχρι τότε υπομονή και κότσο το μαλλί για να την βγάλουμε...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More