Η εφορία σου, η ζωή μου


Μιλώντας με διάφορους μαγαζάτορες και ελεύθερους επαγγελματίες προεκλογικά, συνειδητοποιείς πόσο ατομικά βλέπει ο καθένας τις εκλογές. Αγνοώντας τον διπλανό του, αγνοώντας το σύνολο, την κοινωνία ολόκληρη. 
Σου λέει ο ψιλικατζής, ο σουβλατζής, ο μαγαζάτορας με δύο υπαλλήλους. "Από εμένα πήρε τα λεφτά του ο Τσίπρας, με  υπερφορολόγισε για να δώσει επιδόματα". 
Σύμφωνοι. Έχεις δηλαδή την εντύπωση ότι, εάν φορολογηθεί αυτός που δεν έχει στον ήλιο μοίρα το ίδιο με εσένα, εσύ θα συνεχίσεις να έχει την ίδια κατανάλωση στο μαγαζί σου και  περισσότερα κέρδη; 
Εσύ σε ποιον πουλάς σουβλάκια ρε φίλε; Στον Βαρδινογιάννη ή στον Λάτση; Στον κόσμο λέει. Δηλαδή στον κόσμο αυτόν που ζει με επιδόματα, που ζει με τον κατώτατο μισθό, που κάνει δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα.  
Αυτός που πουλάει τσιγάρα και σοκολάτες, αυτός που πουλάει σουβλάκια, αυτός που πουλάει ρούχα με 10 ευρώ περιμένει ότι θα έχει λιγότερη εφορία, ότι ξαφνικά θα γίνει πλούσιος, αγνοώντας τον πελάτη του, που δεν θα μπορεί πλέον να ψωνίσει γιατί θα έχει  υψηλή φορολογία ή γιατί τα επιδόματα"είναι για λατινοαμερικάνικες χώρες" κατά την κ. Κεφαλογιάννη, οι Έλληνες χρειάζονται ανάπτυξη και όχι επιδόματα.
Τέλος λοιπόν τα επιδόματα και οι παροχές, τέλος η κατανάλωση. Ή μήπως υπάρχει μαγικός τρόπος να τσακιστεί η ανάπτυξη να έρθει πάραυτα;Και αν υπάρχει γιατί δεν την έφεραν τα χρόνια που κυβερνούσαν και ήταν πολλά.
Σου λέει ο άλλος με το βενζινάδικο, άντε να μαζέψουν όλους τους ξένους γιατί παράγινε το κακό. Εντάξει τότε, να μαζέψουν και τους δικούς σου ξένους που έχεις στο μαγαζί σου. Όχι λέει, δεν είναι όλοι κακοί. Σώπα ρε μεγάλε οι δικοί σου ξένοι, που παίρνουν τον βασικό ή και πιο κάτω, με 12 ώρες δουλειάς είναι καλοί, οι άλλοι που δεν είναι στην δούλεψή σου να φύγουν;
Προδοσία η συμφωνία των Πρεσπών λένε οι βόρειοελλαδίτες. Να φύγουν και οι τουρίστες προερχόμενοι από  Β. Μακεδονία, λες εσύ.Να πάψουν τα ταξιδάκια και οι αρπαχτές στο καζίνο, οι αγορές από τη γείτονα χώρα και οι επενδυσούλες. Όχι και έτσι ντε, λένε. Άλλο η δουλειά άλλο η πολιτική.
Άιντε με όλους τους ξένους που μας έχουν κατακλέψει. Δηλαδή σε ενοχλεί ο κλέφτης της γειτονιάς, αλλά δεν σε ενοχλεί ο καταχραστής του δημοσίου χρήματος αυτός που σε χρεοκόπησε, δεν σε ενοχλεί η πολιτική και ηθική στήριξη σε παιδεραστές, υπόδικους, καταδικασμένους ήδη για δωροδοκία, απιστία, δες εδώ
Σε ενοχλεί η ρητορική του Πολάκη, αλλά δεν σε ενοχλούν αυτοί που καταλήστεψαν τον χώρο της υγείας, που έκλεισαν νοσοκομεία, που έβαλαν είσοδο λες και πας σε "αμέρικαν μπαρ", που σου ζητούσαν αναλώσιμα προκειμένου να νοσηλευτείς, που άφησαν 2.500.000 ανασφάλιστους εκτός ΕΣΥ, που υποστελέχωσαν τα νοσοκομεία, λέγοντας προκλητικά "να δείτε τι εστί βερίκοκο"!
Δηλαδή: Με 10% που θα γλιτώσεις εσύ από την εφορία περιμένεις να έχεις την ίδια κατανάλωση στο μαγαζί σου, καλύτερα νοσοκομεία, περισσότερους αστυνομικούς, περισσότερους δασκάλους για τα παιδιά σου.Θα σου χτυπήσει δυνατά την πόρτα η κυρία ανάπτυξη της δεξιάς, που χρόνια την καλεί αλλά αλλού κατοικοεδρεύει,και καθώς θα μπαίνει στο μαγαζάκι σου θα σου ζητά να  κλείσεις την τρύπα της μείωσης φόρου εσύ, ο μικρομεσαίος, ο κατατρεγμένος και υπερφορολογημένος από την Αριστερά. Εσύ,θα βγάλεις τα κάστανα από τη φωτιά της Δεξιάς, που έχει αρχίσει και σιγοκαίει τα μπατζάκια σου αλλά εσυ βλέπεις το τυράκι.Τη φάκα την βλέπεις;

                                                                    
                                                                        Ο Λάκων


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More