Ας μιλήσουμε για ταξίδια


Όταν ξεκινάει ένα ταξίδι, υπάρχει πάντα προσμονή, περιέργεια, ανυπομονησία, χαμόγελα και διάθεση. Ότι ταξίδι και αν είναι αυτό , κυριολεκτικό ή μεταφορικό.Δεν ξέρω αν θέλω να ξεχωρίσω τα δικά μου ταξίδια, ξέρω ότι όλα ήταν υπέροχα δικά μου. 
Τα ταξίδια της πολιτικής ήταν ίσως τα μόνα που άφησαν λίγη πίκρα,γιατί ανακάλυψα ρότες υπόγειες, ιδεολογικές συναντήσεις αταίριαστες, ένα συνεχές σύρε και έλα καταστάσεων, ανθρώπων,διαπλοκής, διαφθοράς.
Και φτάσαμε στο σωτήριον έτος 2019, έτος εκλογών και μυαλοπλυσίματος. Άγρια φάση.Παρακολουθώ μετά μανίας τα δελτία ειδήσεων και ανακαλύπτω πως τα συστηματικά κανάλια με θεωρούν τουλάχιστον χαζό.
Μια μικρή αναδρομή.
Είπε ο πρωθυπουργιΚούλης:"Το να δουλεύει μία γυναίκα από το σπίτι της, κόντρα στο παραδοσιακή εργασία 8 ώρες πέντε ημέρες την εβδομάδα, δεν είναι κακό, είναι καλό"
Δείτε εδώ:https://www.youtube.com/watch?v=pClqN22Jz4Y
Στα άρματα ο ΣΥΡΙΖΑ και δικαίως λέω εγώ, ορμάνε τα ενημερωτικά και λένε δεν είπε καλέ, λάθος καταλάβατε, ήταν αφηρημένο το παιδί το παλικάρι, άλλο εννοούσε. Τι εννοούσε, δεν μας είπαν ακριβώς.Μας ερμήνευσαν όμως την δήλωση για την εφταήμερη εργασία...εννοούσε εφταήμερη λειτουργία, όπως ο Παπαστράτος.
Ξεσκονίζω τα Ελληνικά μου, ακούω πολλάκις τη δήλωση, όχι δεν κάνω λάθος.Ξέρω καλά Ελληνικά και ακούω καλά επίσης.Είπε: "Όταν μία επιχείρηση, συμφωνεί με τους εργαζόμενους να πάει από 5νθήμερο σε εφταήμερο...."
ξαναδείτε εδώ :https://www.youtube.com/watch?v=pClqN22Jz4Y
λέει και άλλα ενδιαφέροντα, για επιχειρησιακές συμβάσεις, καλύτερες απολαβές και δικαιώματα.
Όχι φίλε δεν μίλησες για λειτουργία, στη λειτουργία της επιχείρησης δεν έχει λόγο ο εργαζόμενος, η επιχείρηση λειτουργεί 7 ημέρες αλλά  οι εργαζόμενοι δουλεύουν 5, βάρδιες ξέρετε, με ρεπό και εργασιακά δικαιώματα που προκύπτουν από  συλλογικές συμβάσεις, όχι από την μεγαλοψυχία του εργοδότη.
Το είπε λοιπόν και το πήρε  πίσω και μας βγάζει παλαβούς. 
Και μετά σιγή ασυρμάτου, κανένας επαγγελματίας δημοσιογράφος δεν έπαιξε το βίντεο, απλά μας ενημέρωναν για τις ψεύτικες ειδήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σιγή ασυρμάτου και για όσα έκανε αυτή η κυβέρνηση, παίζουν μόνο όσα δεν έκανε, έργα ή καταστάσεις που δεν λύθηκαν σαράντα χρόνια τούρκικα, έπρεπε να λυθούν σε μια  τετραετία.
Kαι εδώ αρχίζει το ταξίδι, με σαφή προορισμό, όπισθεν ολοταχώς, επιστροφή στις γαλέρες, και κουπί θα τραβάμε δυνατά εμείς.Με ρυθμό γρήγορο, γιατί ο εργοδότης έχει έξοδα και θα μας φέρει την ανάπτυξη, που μεταξύ μας τι να την κάνουμε; Μέχρι να βγάλεις τη μπάλα από το το πόδι, να σηκωθείς , να ξεμουδιάσεις, πάει την έχασες. 
Διότι η ανάπτυξη είναι για τους εργοδότες, τους ξεκούραστους και πανέτοιμους- σαν αρπακτικά- να την βουτήξουν. Είσαι εργοδότης; Είσαι άριστος; Είσαι απόφοιτος Χάρβαρντ; Μην περιμένεις την ανάπτυξη να σου χτυπήσει την πόρτα.Περίμενε το 10ωρο,12ωρο, το εφταημεράκι και πολύ σου είναι.
Βέβαια, από ότι κατάλαβα αυτό ακριβώς θέλει η πλειοψηφία του γίγαντα λαού.Του αρέσει το δούλεμα, η διάλυση του ΕΣΥ, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η γκλαμουριά των αρίστων, τα θαλασσοδάνεια, η ζίμενς και η νοβάρτις. Ζει ο πάνσοφος λαός τις ζωές των αφεντάδων, ζει με δανεικά όνειρα και ψεύτικα ταξίδια.
Υπάρχουν όμως και κάμποσοι άλλοι, που θα ζήσουμε το δικό μας ταξίδι ακόμα και αν ο προορισμός, όπως μας έταξαν, είναι η Μακρόνησος.
Θα είναι η μοναδική, αλλά όχι μοναχική δική μας ρότα,τα δικά μας όνειρα, η δική μας ζωή.
Για όλους τους υπόλοιπους, δώρο αλυσίδα ποδιού με μπάλα, δια χειρός Κούλη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More