Σχέδιο «ΒΙG BROTHER» στην ενημέρωση. Μετατάξεις από την ΕΡΤ με το καλημέρα σας

Δεν πρόλαβε να κάτσει στην καρέκλα του ο Ταγματάρχης και μπαίνουν μπροστά μετατάξεις δημοσιογράφων από την ΕΡΤ στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας ή σε κάποιες ΔΕΚΟ. Είναι έτοιμη η πρώτη λίστα.

Το θέμα «έσκασε» στο περιθώριο της χθεσινής σύσκεψης στη ΓΓ ενημέρωσης-επικοινωνίας για τον τρόπο που θα λειτουργούν από δω και πέρα τα δημόσια ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα παίρνουν αρμοδιότητες και από το ΑΠΕ,(WEB,τηλεοπτικές καλύψεις κλπ) όπου οι απολύσεις , όπως δήλωσε προκλητικά και ο Μ. Ψύλλος στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, με αβανταδόρους Τρίμη Κατσίμη, είναι δήθεν κατάργηση θέσεων. Άλλωστε ταιριάζουν γάντι αυτά με το «παρκάρισμα» των αποθεματικών του πρακτορείου στη Τράπεζα της Ελλάδος.

Από την χθεσινή συνάντηση-σύσκεψη στελεχών στη ΓΓ Ενημέρωσης-Επικοινωνίας , με εργαζόμενους προκύπτει:

-Το όραμα της πολιτικής ηγεσίας στη ΓΓ Ενημέρωσης Επικοινωνίας μοιάζει με σχέδιο «BIGBROTHER» για να προλαβαίνουν, λέει, κακοτοπιές με δημόσιες δηλώσεις συνεντεύξεις και άλλα.

-Η πρόθεση κεντρικού σχεδιασμού και ελέγχου, με το πρόσχημα του συντονισμού στην ενημέρωση με εξώθηση δημοσιογράφων από την ΓΓ στο ρόλο επόπτη-παρατηρητή με την μετεγκατάσταση τους στα γραφεία τύπου άλλων υπουργείων προφανώς για να έχουν το νου τους τι γίνεται.

Βέβαια οι δημοσιογράφοι αρνούνται κατηγορηματικά ένα τέτοιο ρόλο, παραπέμπουν στις ΣΣΕ και μιλάνε για επάνοδο παλιού σχεδίου Κατσανιώτη από τις μέρες του Μουρούτη.

«..Δεν θα βγαίνει τίποτα , από υπουργούς, γραμματείς, γραφεία τύπου, αν δεν το εγκρίνει πρώτα η ΓΓ Ενημέρωσης..» είναι η κατεύθυνση που δίνει και επιμένει η πολιτική ηγεσία.

Η επωνυμία του σχεδίου-συγκέντρωσης που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΓΓ Ελ. Κρέτσος, έχει τον απροκάλυπτο τίτλο «Ολοκληρωμένη στρατηγική ενημέρωσης του Γραφείου του Πρωθυπουργού κλπ.

Φαίνεται ότι το ασφυκτικό καθεστώς επικοινωνίας τις πρώτες 100 μέρες, μόνο με nonpapers και τα διάφορα «ατυχήματα» με τις διαρροές, οδηγεί σε υποσχέσεις μέχρι κα για δυο briefings την μέρα από το Μαξίμου και μόνο.

Η χειραγώγηση όμως συμπληρώνεται:

-με αφαίρεση κονδυλίων από όλα τα υπουργεία , ώστε την κρατική διαφήμιση, να ελέγχει απολύτως και να μοιράζει στα ΜΜΕ . μόνο η ΓΓ Ενημέρωσης με τα δικά της κριτήρια. Και να σκορπάει λεφτά, από το πλεόνασμα που μειώνεται., Μιλάμε για κονδύλια που πηγαίνουν κατευθυνόμενα.

-με το ΑΜΠΕ να συμπληρώνει το πρόγραμμα χειραγώγησης και να δίνει τζάμπα τις ειδήσεις στις εφημερίδες της περιφέρειας . Ασχέτως αν με τον τρόπο αυτό μπαίνει μέσα 1,7 εκ. ευρώ το χρόνο από τις συνδρομές που χάνει .Μόνο που η ζημιά πέφτει στις πλάτες των εργαζομένων του πρακτορείου.
Kαι η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ; Άκουσε μόνο αυτά που είπε η Ραχήλ…..

13/05/2015

πηγή http://www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia/item/33756-schedio-%C2%ABbig-brother%C2%BB-sthn-enhmerwsh-metataxeis-apo-thn-ert-me-to-kalhmera-sas

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More