ΜΜΕ,Γιατί τον Κατρούγκαλο;



Ανοχή τέλος από τους βαρόνους. Ήλπιζαν ότι η κυβέρνηση θα πέσει πάνω στα βράχια όπως έλεγε προεκλογικά ο Σαμαράς. 
Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει υποσχεθεί εντός και εκτός Ελλάδας πόλεμο στη διαφθορά και φορολόγηση επιτέλους στην ελίτ. 
Με αυτόν τον τρόπο θα ικανοποιηθούν "οι έξω" γιατί θα βγάλει από την μέση τα ενοχλητικά εκείνα συμφέροντα που είναι εμπόδιο στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες αλλά και ο Ελληνικός λαός γιατί επιτέλους θα δει να πληρώνουν και οι έχοντες. Σύμφωνα με γερμανικό ινστιτούτο οι φόροι στον λαό από το 2009 μέχρι το 2012 έχουν αυξηθεί κατά 337%  ενώ στους πλούσιους μόνο 11%.  Δείτε το εδώ

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα φέρει στο φως μίζες από εξοπλιστικά, τις συμβάσεις από τις μεγάλες εργολαβίες , προμήθειες νοσοκομείων, λίστα λαγκάρντ.  
Υποσχέθηκαν ακόμα ότι θα αρχίσουν να πληρώνουν φόρο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά το κυριότερο θα αρχίσουν να ελέγχουν τα δάνεια τους. Τι δάνεια έχουν πάρει, με τι εγγυήσεις και πόσα από αυτά έχουν πληρώσει.

Όσο η κυβέρνηση δεν ερχόταν σε συμφωνία με τους δανειστές ήταν "χαλαροί" στην κριτική τους. Από την στιγμή που φάνηκε ότι υπήρξε συμφωνία με το διευθυντήριο στις 19 Μαρτίου τότε άρχισε ο πανικός. 
Άρχισαν πάλι να μιλάνε για στάση πληρωμών στους μισθούς και τις συντάξεις, για περιορισμό στην ανάληψη μετρητών και άλλα  δραματικά.  Αυτά, τους ίδιους,  δεν τους τρομάζουν γιατί γνωρίζουν ότι με τέτοιες κινήσεις η κυβέρνηση θα πέσει σε λίγες ημέρες.

Αυτό που τους τρομάζει περισσότερο είναι ότι ο Τσίπρας θα υπογράψει ένα μνημόνιο, που  θα έχει σκοπό να συνεχίσουν να παίρνουν οι δανειστές  τα λεφτά τους όχι όμως μόνο από τον λαό αλλά και από τους "άλλους, τους αφεντάδες "!
Έφτασε η ώρα να πληρώσει και η ντόπια ελίτ.
Σκοπός τους είναι να αποδομήσουν αυτό το 50% του κόσμου που τους στηρίζει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις
Στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί ποτέ , μια κυβέρνηση να συγκεντρώνει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά μετεκλογικά από ότι πριν τις εκλογές.

Έτσι οι βαρόνοι φοβήθηκαν και άρχισαν να χτυπάνε την κυβέρνηση, το παράδειγμα "Κατρούγκαλος" είναι χαρακτηριστικό δείγμα του τι θα ακολουθήσει.

Γατί χτύπησαν τον Κατρούγκαλο;
Πρώτα θέλουν να χτυπήσουν ιδεολογικά τον ΣΥΡΙΖΑ, και η ιδεολογική βασική διαφορά Κατρούγκαλου -Μητσοτάκη είναι ότι ο Κατρούγκαλος βγαίνει από την πρώτη μέρα στις τηλεοράσεις και στηρίζει τον δημόσιο υπάλληλο, δηλαδή τον εργαζόμενο.
Αυτό που θέλουν να αποδομήσουν αρχικά είναι το ηθικό, δηλαδή δεν το κάνουν οι αριστεροί απο λόγους ηθικής και πολιτικής επιλογής αλλά γιατί έχουν οικονομικά οφέλη οι υπουργοί. Δεν μας λένε βέβαια το σημαντικότερο, ότι σε περίπτωση νομοθετικής ρύθμισης ο Κατρούγκαλος ως δικηγόρος δεν θα εισέπραττε τίποτα.

Το θέμα με τον Κατρούγκαλο το γνώριζαν στην ΝΔ από την στιγμή που ο Μητσοτάκης υπέγραφε τις διαθεσιμότητες των υπαλλήλων και ο Κατρούγκαλος τους εκπροσώπησε.

Λίγες μέρες πριν στην Βουλή, ο Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τον Βορίδη, γιατί εκπροσωπούσε την energa που είχε καταχραστεί 250 εκατομμύρια ευρώ από το χαράτσι που εισέπραττε και δεν τα απέδιδε στο κράτος. 
Στον διάλογο αυτό πετάγεται ό μαρτυριάρης ο Άδωνις λέγοντας «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλα λόγια μη λες».. Εκεί τον διακόπτει ο Βορίδης γιατί ξέρει ότι ο διάλογος στην Βουλή έχει περιθώρια για απαντήσεις. Του λέει μη ρε παιδί μου, όχι ακόμα.... Δείτε το βίντεο εδώ
Ο Βορίδης ξέρει  ότι  η προπαγάνδα θα λειτουργήσει πολύ καλύτερά μέσα από τις  εφημερίδες και τα κανάλια.


Η απάντηση της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι ο πλήρης οικονομικός έλεγχος των ΜΜΕ, αυτό που ούτως ή άλλως έχει υποσχεθεί και που θα δώσει χρήμα στον κρατικό προϋπολογισμό!

Μια επισήμανση στους κυβερνητικούς βουλευτές. Δεν απολογίστε κ.κ στα λαμόγια των ΜΜΕ, μάλλον πρέπει να τους υποδείξετε τον πραγματικό τους ρόλο, αυτόν της ενημέρωσης και να τους υπενθυμίσετε τις επιπτώσεις  των ψευδών ειδήσεων....
 











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More