Δικαστικός: «εκ των έσω υπονόμευση του συνδικαλιστικού αγώνα».

Αναρωτιόμαστε όλοι ποιό είναι το δημόσιο συμφέρον που επικαλούνται οι δικαστικοί στις αποφάσεις των δικαστηρίων. Το δημόσιο συμφέρον για αυτούς είναι το κράτος. Δεν είναι οι άνθρωποι, οι πολίτες, το δημόσιο συμφέρον για αυτούς είναι η ευημερία των αριθμών ενός κράτους που δουλεύει για τα συμφέροντα των δανειστών.

Το συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει τα μνημόνια, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων ως νόμιμα. Νόμιμα μας πτώχευσαν και νόμιμα συνεχίζουν να μας εκτελούν καθημερινά.  Να θυμίσουμε ότι ο Πικραμένος που ήταν πρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και έκρινε όλους τους νόμους ως συνταγματικούς έγινε υπηρεσιακός πρωθυπουργός για λίγες ημέρες. Το μόνο πράγμα που υπόγραψε ως πρωθυπουργός ήταν η κάρτα του πολίτη!!!
Τώρα ήρθε και η σειρά του Άρειου Πάγου να απαλλάξει το κράτος απο τους πολίτες... Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι το χαράτσι της μπορεί να συνεχίσει να το εισπράττει η ΔΕΗ. Το ενα δικαστήριο έκρινε νόμιμο το χαράτσι και το άλλο έκρινε νόμιμο τον τρόπο που θα μας τα παίρνουν.

Στις 22 Οκτ. 2012 παραιτήθηκε ο δικαστικός κ.Σαλάτας, απο την ένωση δικαστικών και εισαγγελέων. Στην επιστολή παραίτησης έκανε καταγγελίες για παραποίηση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) και «εκ των έσω υπονόμευση του συνδικαλιστικού αγώνα».

Είχε προηγηθεί ψήφισμα όπου γινόταν λόγος για παραποίηση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης το οποίο υπογράφουν άλλοι τέσσερις δικαστές οι τρεις εκ των οποίων, ο Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Κωνσταντίνος Σαργιώτης και ο Χαράλαμπος Σεβαστίδης είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, ενώ η τέταρτη Μαρία Κουβαρά, είναι απλό μέλος της Ένωσης.
Όπως ανέφερε ο κ. Νίκος Σαλάτας στο ψήφισμα δεν περιλαμβάνεται η απόφαση που ελήφθη από τη Γενική Συνέλευση για την πραγματοποίηση συνεδρίου με θέμα την αντισυνταγματικότητα διατάξεων των δύο Μνημονίων και των «εφαρμοστικών νόμων», υπό την αιγίδα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τη συμμετοχή Δικηγορικών Συλλόγων και καθηγητών Πανεπιστημίων.
Όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Σαλάτας, αποχωρεί «προκειμένου να μην είναι συμμέτοχος σε καμιά περίπτωση του διαφαινόμενου εκφυλισμού και υποβάθμισης του συνδικαλισμού ως πυλώνος της Δημοκρατίας». Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχουν έστω ελάχιστες φωνές μέσα στο χώρο της δικαιοσύνης που μιλάνε για αντισυνταγματικότητα και τις πνίγουν. 
Το δημόσιο συμφέρον είναι ο δικός μας θάνατος.
Θα αντιδράσουμε ή θα περιμένουμε άλλους, νεώτερους σωτήρες;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More