Ο αριστερός Χριστόφιας έβαλε την Κύπρο σε καθεστώς μνημονίου

Στην Ελλάδα το εκλογικό αποτέλεσμα κατέγραψε και τις αυταπάτες του λαού. Αυταπάτες του τύπου κατάργηση μνημονίου με τον Τσίπρα και επαναδιαπραγμάτευση με Σαμαρά. Η Ευρώπη των τραπεζών και της Γερμανίας δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνεία των προθέσεων, προθέσεις που φαίνονται απο τα αποτελέσματα των πολιτικών τους στην Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και τώρα της Κύπρου. Οι 5 απο τις 17 χώρες σε καθεστώς μνημονίου.
Τα λεφτά που δανείζονται τα κράτη πηγαίνουν στις τράπεζες και όχι στον λαό. Ταυτόχρονα φροντίζουν να εξαθλιώσουν τους λαούς με φόρους και με λιτότητα, διαλύουν σημαντικούς τομείς που αφορούν την κοινωνική συνοχή-αξιοπρέπεια, όπως η υγεία και η παιδεία.
Αυτές τις ημέρες βρίσκομαι στην Κύπρο και  παρακουλουθώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτό που ζώ είναι deja vu. Ξαναζώ την προσπάθεια των ΜΜΕ αλλά και των πολιτικών κάθε χρώματος και ιδεολογίας με  τα ίδια επιχειρήματα, τον ίδιο τρόπο, τις ίδιες τακτικές που ακολουθήθηκαν στην Ελλάδα, για να πειστούμε ότι το μνημόνιο είναι ευλογία που έλεγε και ο Πάγκαλος.
Ο Υπουργός οικονομικών της Κύπρου πρώην τραπεζίτης (τι σύμπτωση) είπε ότι είναι ευκαιρία το μνημόνιο για να διορθώσουμε και τα κακώς κείμενα στον δημόσιο τομέα. Φόροι στα τσιγάρα, ποτά, εφάπαξ, μείωση μισθών στο δημόσιο τομέα γιατί είναι τεμπέληδες όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενιαίο ταμείο υγείας και άλλα πολλά σαν της Ελλάδας τα καλά. Η αντιπολίτευση λέει ότι αυτή η κυβέρνσηση δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση και ότι πρέπει να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικού σκοπού!!! 
Οι καθηγητές πανεπιστημίου κάνουν παρέλαση στα κανάλια να πείσουν την κοινή γνώμη ότι δεν γίνεται διαφορετικά. Οι Κύπριοι πολίτες λένε ειρωνικά ότι εμείς δεν είμαστε Ελλάδα, δε τους παρεξηγώ αφού οι αυταπάτες αυτές ακόμα βασιλεύουν και στην Ελλάδα.  Αυταπάτες που στηρίζονται στον Σαμαρά και τον Τσίπρα. Τα αποτελέσματα της πολιτικής Σαμαρά θα φανούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ο Τσίπρας, αυτή η πολιτική απάτη, μεγαλύτερη απάτη και απο τον Ανδρέα Παπανδρέου υπόσχεται κατάργηση του μνημονίου και το μόνο που κάνει τώρα είναι να κάθεται στην καρέκλα της αντιπολίτευσης και να κρατάει κοιμισμένο το 26.8 του λαού που τον ψήφισε.
Ο Χριστόφιας της Κύπρου είναι αριστερός, ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου, συνεχιστής του οπόίου είναι το ΑΚΕΛ. Αυτός ο αριστερός ηγέτης έβαλε την Κύπρο σε καθεστός μνημονίου.
Όποια ιδεολογία και όποια πολιτική και αν επικαλείσαι, αριστερή , δεξιά δεν έχει σημασία,  στην Ευρώπη των τραπεζιτών , των τοκογλύφων του ΔΝΤ και της Μέρκελ ακολουθείς πάντα τον ίδιο δρόμο. Αυτόν που σου υποδεικνύουν τα συμφέροντα των γερακιών του χρήματος.
Ένα μεγάλο μέρος του λαού περιμένει τον Τσίπρα να σώσει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Ας το δούμε και αυτό το σενάριο μήπως καταλάβουμε ότι ο φασισμός που εκδηλώνεται  με την προστασία των τραπεζών και την εξαθλίωση των λαών της Ευρώπης, πολιτικούς σαν τον Τσίπρα τους έχει ανάχωμα στις αντιδράσεις του λαού.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More