Εφορία και εκκαθαριστικά! Τι θα πληρώσουμε;


ΣΟΚ και δέος αναμένεται να προκαλέσουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας για το 2012, που θ' αρχίσουν να καταφθάνουν στους φορολογούμενους τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Το συμπέρασμα που προκύπτει από τις εκκαθαρίσεις των πρώτων δηλώσεων εισοδήματος είναι ότι δεν θα υπάρξει κανένας πολίτης που δεν θα πληρώσει επιπλέον φόρους. Στις περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις οι φόροι θα είναι πρωτοφανείς και εξοντωτικοί, κι αυτό λόγω της κατάργησης του αφορολόγητου και μιας σειράς φοροαπαλλαγών. Το γεγονός αυτό θα φέρει σε ακόμη πιο δεινή θέση εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά από την πολιτική του Μνημονίου.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Υπάλληλος που τα προηγούμενα χρόνια πλήρωνε φόρο κατά μέσο όρο 800-1.000 ευρώ, φέτος θα κληθεί να πληρώσει ποσό μεγαλύτερο των 3.800 ευρώ. Αγρότισσα με μηνιαία σύνταξη περί τα 400 ευρώ, που μέχρι τώρα δεν πλήρωνε ούτε ένα ευρώ φόρο, τώρα λόγω του τεκμηρίου διαβίωσης θα πληρώσει φόρο τουλάχιστον 640 ευρώ, ενώ το ποσόν θα αυξηθεί κι άλλο αν έχει στο χωριό της πατρικό σπίτι. Έγγαμος μισθωτός, που μέχρι τώρα πλήρωνε φόρο λιγότερα από 2.000 ευρώ, φέτος θα κληθεί να πληρώσει ποσό ίσο με τρεις μηνιαίους μισθούς.


Στο μεταξύ, η μετάθεση των προθεσμιών κατάθεσης των φετινών φορολογικών δηλώσεων είχε άμεση συνέπεια να καθυστερήσει η εκκαθάρισή τους και ως εκ τούτου η είσπραξη των φόρων. Κάτι που ήρθε να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση των δημοσίων εσόδων, αφού λόγω και της πολιτικής ρευστότητας επιχειρήσεις και πολίτες δεν προσέρχονται στις εφορίες για να αποδώσουν τους οφειλόμενους φόρους. 
πηγή http://www.paron.gr/v3/new.php?id=77066&colid=37&catid=33&dt=2012-05-27%200:0:0 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More