Νέο όχι Μπουτάρη στους Πόντιους

Επιμένει ο δήμος να μην δίνει κοινόχρηστους χώρους στις Ομοσπονδίες των Ποντίων για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων…
Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, υποστηρίζει ότι δεν δέχεται να «διαδραματίσει έναν ρόλο κατά τον οποίο θα επιλέγει ανάμεσα σε επιμέρους ομαδοποιήσεις, διαιωνίζοντας τις όποιες διαιρέσεις» που υπάρχουν ανάμεσα σε δύο Ομοσπονδίες που εκφράζουν τον Ποντιακό κόσμο.
Σε αυτό το πνεύμα η διοίκηση «δεν παραχωρεί κοινόχρηστο χώρο σε καμία οργάνωση, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε προνομιακή μεταχείριση της μιας έναντι της άλλης. Εάν υπάρχει οργάνωση που δεν θέλει να ενταχθεί σ? αυτό το σκεπτικό, μπορεί κάλλιστα να βρει χώρο, όμως όχι κοινόχρηστο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
«Η ποντιακή κοινότητα της πόλης αποτελεί κύριο και ουσιαστικό συστατικό της. Γι? αυτό ο Δήμος την αγκαλιάζει στην ολότητά της, καλώντας όλους κάτω από μία στέγη την ημέρα αυτή της Μνήμης» ξεκαθαρίζει η διοίκηση του δήμου.
Τέλος, ο δήμος ανέλαβε πρωτοβουλία και θα τιμήσει την Ημέρα Μνήμης με μια ενωτική Επιμνημόσυνη Δέηση από κοινού με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου κλήθηκαν όλες οι Ποντιακές Οργανώσεις.
redalert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More