"Στο σφυρί Ελληνικά νησάκια στο Αιγαίο"!

Αγγελίες για… μικρούς επίγειους παραδείσους στο Αιγαίο προβάλλει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε σημερινό άρθρο της που αναφέρεται στην πώληση ελληνικών νησιών.

Η ιδέα δεν είναι καινούργια ,όμως ο αρθρογράφος της εφημερίδας σημειώνει ότι «καθώς η ελληνική οικονομία δείχνει να βυθίζεται» παρουσιάζονται νέες ευκαιρίες για την απόκτηση ενός ελληνικού νησιού από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Όπως διαβάζουμε στο vima.gr, στο άρθρο επισημαίνεται ότι τα μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία που έχουν στη διάθεσή τους ή πωλούν για λογαριασμό πελατών τους βραχονησίδες «έχουν δεχθεί ήδη πολλές προσφορές» όμως ελάχιστες από αυτές καταλήγουν σε συμφωνία.

Το αντίτιμο που καλούνται να καταβάλουν οι επίδοξοι ιδιοκτήτες ελληνικών νησιών θεωρείται αποτρεπτικό. Για παράδειγμα ένα κτηματομεσιτικό γραφείο με έδρα την Κρήτη ζητά σε αγγελία της στο διαδίκτυο 180 εκατ. ευρώ για την πώληση ιδιωτικού νησιού έκτασης περίπου 4.000 στρεμμάτων. Ελαφρώς χαμηλότερη (1,5 εκατ. ευρώ) είναι η τιμή του νησιού Αθανάσιος στον Κορινθιακό κόλπο κοντά στην Ιτέα.
Οι τιμές αυτές χαρακτηρίζονται «μη ρεαλιστικές» από κτηματομεσίτες αλλά όπως λένε οι ίδιοι «αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος» που δεν βρίσκονται αγοραστές. Η παροιμιώδης ελληνική γραφειοκρατία προβάλλει και σε αυτή την περίπτωση ως εμπόδιο ενώ η WSJ διευκρινίζει ότι πολλά από τα χιλιάδες ακατοίκητα νησάκια του Αιγαίου δεν μπορούν ουσιαστικά να πωληθούν λόγω της γειτνίασης με τις τουρκικές ακτές του Αιγαίου.

«Προέχουν οι λόγοι εθνικής ασφάλειας» επισημαίνει η εφημερίδα...

http://www.tanea-london.net/NEWSinGREEK/NEA-HOME.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More