''Ναι'' Κουβέλη σε επίτροπο για δημοσιονομικά

Μία δήλωση η οποία θα συζητηθεί πολύ έγινε από τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλη.
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Κουβέλης λέει ναι σε αιρετό Έλληνα υπουργό για τα δημοσιονομικά στην Ελλάδα, έστω και κάτω από προϋποθέσεις.
"Δεν θα είχα αντίρρηση στο να υπάρξει υπουργός επί των δημοσιονομικών της χώρας, υπό την προϋπόθεση ότι ένας τέτοιος υπουργός θα ήταν της επιλογής του ελληνικού λαού".
Πάντως αυτό δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η επιτροπεία είναι
εκτός των όρων της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.
Αναφερόμενος στο PSI, ο κ. Κουβέλης ευχήθηκε να πετύχει, και εδώ σε πλήρη αντίθεση με την υπόλοιπη Αριστερά, τάχθηκε όμως εναντίον μέτρων "που προβάλλονται ως εντολές", όπως η κατάργηση 13ου και 14ου μισθού.
Ο ίδιος διαφώνησε με τις προτάσεις Τσίπρα για μια ενιαία αριστερά, ενώ σχετικά με ενδεχόμενη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κυβερνητικό σχηματισμό, δήλωσε πως το κόμμα του δεν είναι αδιάφορο σε κάτι τέτοιο.
Επιπλέον τόνισε πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας.
Τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά και η κίνηση των Ελεύθερων Πολιτών ανακοίνωσαν την επίσημη πολιτική, προγραμματική και εκλογική συνεργασία τους.
Ο Φώτης Κουβέλης και ο επικεφαλής των Ελεύθερων Πολιτών, Βασίλης Οικονόμου, εξέφρασαν την ελπίδα ότι με τη συνεργασία τους θα συμβάλλουν στην αναμόρφωση της κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα, ότι αυτή η συνεργασία θα αποτελέσει "δύναμη ανατροπής και αλλαγής, δύναμη αναγέννησης".

πηγή news247 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More