"Τούρκος" ο Ερντογάν

Για να μην ξεχνάμε, Γενοκτονία των Αρμενίων. Σεβασμός!
Εγκρίθηκε χθες από το γαλλικό κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας των Αρμενίων με τους  πολιτικούς αντιπάλους του Νικολά Σαρκοζί, να καταγγέλλουν μια «καθαρά ψηφοθηρική κίνηση».
Η προώθηση του νομοσχεδίου αποτελεί την υλοποίηση της υπόσχεσης Σαρκοζί  στους 500.000 ψηφοφόρους αρμενικής καταγωγής στην αρχή της θητείας του.

Η Άγκυρα, από την πλευρά της  ξεκαθάρισε πως η προώθηση του σχετικού νόμου θα έχει «ανεπανόρθωτες οικονομικές και πολιτικές συνέπειες» και απάντησε  ανακαλώντας τον πρέσβη της από την χώρα.
Η Γαλλική βουλή αγνοώντας τις χιλιάδες Τούρκων διαδηλωτών , καθώς και τις προειδοποιήσεις Ερντογάν , προχώρησε στην έγκριση του νομοσχεδίου, το οποίο για να τεθεί σε εφαρμογή θα πρέπει να εγκριθεί και από τη Γερουσία, προβλέπει ,δίωξη με προβλεπόμενη ανώτατη ποινή κάθειρξης ενός έτους και πρόστιμο 45.000 ευρώ, αν κάποιος αρνηθεί την γενοκτονία των Αρμενίων.
Αρχίζει έτσι μία μακρά περίοδος έντασης Παρισιού- Άγκυρας με απειλές από την Τουρκία και επίδειξη δύναμης από πλευράς Σαρκοζί, με τους αντιπάλους του να ισχυρίζονται πως για λίγους ψήφους δεν άξιζε τον κόπο αυτ¨η τη στιγμή , το άνοιγμα νέου μετώπου με την Τουρκία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More