Τα πάντα όλα

Οι σημαντικότερες ειδήσεις με μια ματιά
                                                                        «Απίστευτο και όμως αληθινό» θα είναι εάν ισχύει, αυτό που κατήγγειλε σε ερώτησή του στη Βουλή σήμερα ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της... ΝΔ και βουλευτής της ΝΔ κ. Γ. Βρούτσης, ότι σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης το Υπουργείο Οικονομικών πληρώνει ενοίκιο 62.000 ευρώ τον μήνα (1 εκ. ευρώ συνολικά) από τον Απρίλιο του 2010 για ένα κτίριο που δεν χρησιμοποιεί και στο οποίο προτίθεται να μεταστεγάσει την εκτυπωτική υπηρεσία του Υπουργείου!
πηγή star.gr 
 
Σήμερα κρίνεται το σχέδιο συμφωνίας ανάμεσα στη διοίκηση του ΙΚΑ και την Ελληνική Τουριστική ΑΞΤΕ, για το μέλλον του Μακεδονία Παλάς την πρόταση της εταιρείας για ρύθμιση των διαφορών της, προκειμένου να γίνει ο διαγωνισμός για την ανεύρεση νέου αναδόχου.
πηγή voria.gr

Μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια απέστειλε ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τις ειδήσεις, που καταφθάνουν από την Ελλάδα γύρω από την προφυλάκιση του ηγουμένου της αθωνικής Μονής Βατοπεδίου, αρχιμανδρίτη Εφραίμ. «Δεν αμφισβητώ τη δικαιοδοσία των οργάνων της ελληνικής δικαιοσύνης και εκφράζω την ελπίδα για μια δίκαιη και αντικειμενική απόφαση στην υπόθεση, σχετικά με την περιουσία της μονής Βατοπεδίου», αναφέρει ο πατριάρχης Κύριλλος,
Πηγή capital.gr

Ο κ. Τσίπρας διαπιστώνει πως
«δυνάμεις που θέλουν να διεισδύσουν σε εργασίες που έκανε αυτοτελώς ως σήμερα το ΙΓΜΕ, για να αποκτήσουν ή να χρησιμοποιήσουν αντί πινακίου φακής τον πολύτιμο εξοπλισμό του (γεωτρητικό, εργαστήρια κλπ), για να ιδιοποιηθούν και να εκμεταλλευτούν το ανεκτίμητο αρχειακό υλικό του».
πηγή athina984.gr 

Κοίτασμα μαμούθ αξία 90 δις. δολαρίων εντόπισε τελικά η Noble Energy στο οικόπεδο 12 της Κύπρου.
Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε την ανακάλυψη κοιτάσματος από 5 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου, που σημαίνει ότι το κοίτασμα καλύπτει τις ανάγκες της Μεγαλονήσου για 150 χρόνια, ενώ το έσοδο για την Κυπριακή Δημοκρατία ανέρχεται στο 75% επί των πωλήσεων, μπορεί δε να φτάσει και το 85% σε περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη αξιοποιήσιμου κοιτάσματος πετρελαίου.

Θέμα ημερών είναι η προκήρυξη των πρώτων διεθνών διαγωνισμών για έρευνα υδρογονανθράκων και στη χώρα μας.
Πρόκειται για τις περιοχές του Πατραϊκού Κόλπου, του δυτικού Κατάκολου και των Ιωαννίνων, όπου οι εκτιμήσεις θέλουν να υπάρχουν 250 με 280 εκατ. βαρέλια πετρελαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, έχει έτοιμα τα κείμενα των διεθνών διαγωνισμών και αναμένεται η συνυπογραφή και από τον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα.
πηγή imerisia.gr 

Ποιους «καίνε» τα αυξημένα έως 200% νέα τεκμήρια
Τα νέα τεκμήρια «καίνε» και απειλούν κυρίως χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που διαμένουν σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη κατοικία και διαθέτουν ένα αυτοκίνητο μικρό ή μεσαίου κυβισμού. Τα αυξημένα τεκμήρια σε συνδυασμό με το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ αναμένεται να οδηγήσουν στα ταμεία της εφορίας πάνω από 3.000.000 φορολογούμενους, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ φόρο.
Επείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες Πεπόνη - Μουζακίτη

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου 
Επείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες Πεπόνη - Μουζακίτη
πηγή imerisia.gr

Νέα απεργία στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» καθώς και στην ηλεκτρονική της σελίδα «enet.gr» από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 30 Δεκεμβρίου 2011 έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 4 Ιανουαρίου 2012.        

Τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση, από 2 έως 5 Ιανουαρίου, αποφάσισαν οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί της Αθήνας, αντιδρώντας στην, όπως αναφέρουν, «επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ» και ζητώντας αναστολή της λειτουργίας του για ένα τουλάχιστον τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας του.

πηγη http://www.naftemporiki.gr

ΕΝΑΕ, CDS, ΕΛΣΤΑΤ "παραίτησαν" τους οικονομικούς εισαγγελείς...Όπως για παράδειγμα οι καταγγελίες για συμμετοχή συγγενών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε εταιρεία που εμπλέκεται με τα CDS τα περίφημα ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων, την άλλη υπόθεση της πώλησης των ΕΝΑΕ στην οποία επίσης εμπλέκονται συγγενικά στελέχη του Γ.Παπανδρέου, τις καταγγελίες για παραποίηση του ελλείμματος σπό την ΕΛΣΤΑΤ το 2009 προκειμένου να έρθει το ΔΝΤ και η τρόϊκα κλπ. 

πηγή defencenet.gr

Εφραίμ: "Υπουργοί της ΝΔ επέβαλαν τις ανταλλαγές" "Δεν θέλαμε τις ανταλλαγές, αλλά μας επιβλήθηκαν από την τότε κυβέρνηση για να ικανοποιηθούν οι τοπικοί φορείς που δεν μας ήθελαν εκεί", ανέφερε ο ηγούμενος στην ερώτηση που του  έθεσε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, η οποία και εισηγήθηκε την προφυλακισή του του. 

πηγή news247.gr

 

Μιλιέτ: Δύο ομάδες πυρπόλησαν τα ελληνικά δάση «Δύο ομάδες χωρίς να γνωρίζει η μια την άλλη ξεκίνησαν τη δράση τους. Τότε, οι ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν τις πυρκαϊές, ο τομέας μυστικών υπηρεσιών τις βόμβες», γράφει ο δημοσιογράφος.
Ο Τ. Ντουντάρ υποστηρίζει ότι μετά τους εμπρησμούς και τις βόμβες, οι Έλληνες επικοινώνησαν με τους Τούρκους και ζήτησαν «κατάπαυση του πυρός». Όπως αναφέρει, το μήνυμα ελήφθη και οι πυρκαγιές σταμάτησαν, ενώ λίγο αργότερα, πάντα κατά τη «Μιλιέτ», σταμάτησε και η φιλοξενία του PKK στην Ελλάδα. 

πηγή ethnos.gr

ΔΕΗ.Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας είχε εισηγηθεί στο υπουργείο μεσοσταθμική αύξηση στα τιμολόγια τη ΔΕΗ 12,7%.  Που θα κάτσει... θα το δούμε

Αιματηρή απόπειρα ληστείας  Aπόπειρα ληστείας σημειώθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Αλιμο.Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, δύο άγνωστοι δράστες τραυμάτισαν με πυροβόλο όπλο των αλλοδαπό υπάλληλο του πρατηρίου. Ο υπάλληλος φέρει τραύμα στην κοιλιά και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ανοιχτές αύριο οι Εφορίες, η απεργία τους κρίθηκε παράνομη.

 

 

 

 


 


 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More