Φυλακισμένα όνειρα

Γυναικείες φυλακές Θήβας,  πολύ μεγάλη έκταση με τεράστιους τοίχους, πολλά φυλάκια και 3 σιδερένιες πόρτες που ανοίγουν η μία μετά την άλλη. Οι φυλακές είναι σχετικά καινούργιες και δείχνουν καλοδιατηρημένες.Τεράστιος πέτρινος πανύψηλος τοίχος, κλείνει έξω τον κόσμο . Οι γνώσεις και τα ερεθίσματα κλεισμένα στους τοίχους της και πίσω από κει μεγαλώνουν 14 παιδιά ηλικίας ενός έως τεσσάρων ετών.

Παιδιά που ζουν ..το παραμύθι του κάστρου, μεγαλώνουν σε δωμάτια μέσα στην φυλακή ακολουθώντας το πρόγραμμα. Πριν μάθουν τη ζωή έμαθαν τον εγκλεισμό, και αν οι μητέρες τους δεν αποφυλακισθούν μετά τα τέσσερα τους χρόνια τα περιμένει το ίδρυμα.
Τα 2/3 των φυλακισμένων γυναικών είναι μητέρες και αρκετές είναι φυλακή γιατί δεν έχουν τα χρήματα να εξαργυρώσουν την ποινή τους. Μεταξύ των μανάδων που μεγαλώνουν τα παιδιά τους στη φυλακή υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις.

Αναρωτιέμαι αν ο σοφός νομοθέτης γνωρίζει το κενό  που δημιουργεί στην ψυχή αυτών των παιδιών, που ξαφνικά βρίσκονται σε ένα ούτως ή άλλως εχθρικό γι αυτά περιβάλλον-δεν είναι σπίτι τους -νιώθουν όμως ασφαλή από την παρουσία της μητέρας , ξαφνικά τα μεταφέρουν σε ένα άλλο ίδρυμα. Ποιο θα είναι άραγε το μέλλον αυτών των παιδιών, που πρίν ακόμα καταλάβουν την ζωή, νιώθουν την πιο άγρια πλευρά της.
Γνωρίζει θα μου πείτε αλλά δεν τον αφορά, ούτως η άλλως αυτός έχει διασφαλίσει πως ο ίδιος δεν θα βρεθεί σε αυτή τη θέση. Είναι βλέπετε  στο σύστημα!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More