Εθνικό Σύστημα Υγείας τέλος

Ανδρέας Λοβέρδος υπουργός υγείαςκαι υποψήφιοςγια την αρχηγεία του ΠΑΣΟΚ ..¨Οσο ο ίδιος τριγυρίζει στα κανάλια το ΕΣΥ δυαλύεται.. Το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου»,
καλύπτει  τα  Δωδεκάνησα αλλά και τους τουρίστεςπου επισκέπτονται τα νησιά , φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο θύμα της πολιτικής Λοβέρδου !!

Σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, έως και το τέλος του 2011 θα έχουν αποχωρήσει συνολικά 113 εργαζόμενοι, χωρίς διάθεση αναπλήρωσης των κενών θέσεων,αν και οι ελλείψεις αυτές προκαλούν την δυσλειτουργία του νοσοκομείου. Ο διοικητής Μιχαήλ Κόκκινος στην ανακοίνωσή του με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 201 αναφέρει πως από 1ης Ιανουαρίου 2012 «απαγορεύονται τα τακτικά χειρουργεία και οι τακτικές εισαγωγές μέχρι την έλευση του απαιτούμενου προσωπικού»,τονίζοντας στην ανακοίνωση,πως  «με ευθύνη των συντονιστών διευθυντών θα λειτουργούν 12 κλίνες το πολύ σε κάθε πτέρυγα». (Αν το αναμενόμενο προσωπικό δεν έλθει απαγορεύεται να αρρωστήσει ο κόσμος στα Δωδεκάνησα, ή αν αρρωστήσει ας πάει στην Τουρκία).
Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και στα άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ, όπως  στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας που καλύπτει (στις εφημερίες του) τους κατοίκους όλης της δυτικής Αττικής και του Πειραιά, στο Ασκληπιείο της Βούλας, το γενικό νοσοκομείο  Πατησίων,η Πολυκλινική.  Σύμφωνα με  ανακοίνωση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) , οι γιατροί δεν διαθέτουν τα αυτονόητα για να κάνουν τη δουλειά τους, έχοντας ελλείψεις σε σύριγγες, γάντια ακόμα και βαμβάκι και οξυζενέ.Με δεδομένη δε την απόφαση των εταιρειών να σταματήσουν την τροφοδοσία των νοσοκομείων με υγειονομικό υλικό μπαίνει πλέον θέμα ασφάλειας των ασθενών.Αυτά τα προβλήματα δεν φαίνεται να απασχολούν την κυβέρνηση και τους υπουργούς της οι οποίοι το μόνο που μένει να κάνουν -για να είναι σίγουροι πως θα μείνουν στην ιστορία - είναι να κάψουν απο άκρου είς άκρον τη χώρα και να την παρακολουθούν να καίγεται ως άλλοι Νέρωνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More