Προσωπική υπόθεση, συζήτηση κομμένη;

Η πολυπόθητη ανακοίνωση της ΝΔ για την καταδίκη σε πρώτο βαθμό του πρώην βουλευτή της και  συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη Ν.Γεωργιάδη, με την κατηγορία της ασέλγειας ανηλίκων χωρίς ελαφρυντικά, επιτέλους έσκασε.Αντιγράφω:
"Εδώ και δύο μέρες το Μέγαρο Μαξίμου με χυδαίο τρόπο επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά μια αυστηρά προσωπική υπόθεση. Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από αυτούς που συστηματικά κυλούν στη λάσπη την πολιτική ζωή της χώρας. Το επαναλαμβάνουμε λοιπόν: Ο κ. Νίκος Γεωργιάδης δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν προσφέρει υπηρεσίες στη Νέα Δημοκρατία και η κομματική του ιδιότητα έχει ανασταλεί μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του".
Αυστηρά προσωπική λοιπόν η υπόθεσή κατά τη ΝΔ, για τον σκεπτόμενο Έλληνα είναι όμως;
➤Το 2011 που έσκασε η υπόθεση στη Μολδαβία, ο Γεωργιάδης ήταν σύμβουλος του υπουργείου οικονομικών και διέθετε διπλωματικό διαβατήριο.
Άρα δεν ήταν εκεί ως πολίτης αλλά ως διπλωμάτης. Το θέμα λοιπόν δεν είναι προσωπικό αλλά πολιτικό, αφού εκ της θέσεως του και λόγω διπλωματικού διαβατηρίου αντιπροσώπευε την Ελλάδα, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή ένωση.
➤Το 2011 υπήρξε σύλληψη του Γεωργιάδη και σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αναγνώριση του από το θύμα στο αστυνομικό τμήμα.Εκεί επικαλέστηκε διπλωματική ασυλία, επέδειξε διπλωματικό διαβατήριο -επίσημο έγγραφο της Ελληνικής δημοκρατίας- και αποχώρησε νικητής και τροπαιούχος, επιστρέφοντας στην Ελλάδα.
➤Είθιστε όταν  συλλαμβάνεται υπήκοος ξένης χώρας,πόσο μάλλον  διπλωμάτης, να ενημερώνεται το υπουργείο εξωτερικών.Ενημερώθηκε; Αν ναι-κατά την εκτίμηση μου ναι-η κυβέρνηση, αλλά και η ΝΔ της οποίας ήταν μέλος, ήταν ενήμερες για την κατηγορία και την σύλληψη.Παρόλα αυτά ο Γεωργιάδης, παρέμεινε ενεργό μέλος της και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπέυθυνος της καμπάνιας εκλογής του. 
➤Αποσύρθηκε το 2016, μετά την γνωστοποίηση της υπόθεσης από το Χοτ-ντοκ και τον Κώστα Βαξεβάνη, προσωρινά σύμφωνα με την απολογία του και κατόπιν υπόδειξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέχρι να κάτσει η ιστορία.
Και ερχόμαστε στη δίκη, όπου η κα Μισέλ Ασημακοπούλου δηλώνει:"Ο Νίκος Γεωργιάδης ήταν από τα πιο κρίσιμα στελέχη ..Στόχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε έναν πόλεμο που εκπορεύεται από συγκεκριμένα κέντρα με συγκεκριμένους εκτελεστές. Ήθελαν να καταστρέψουν ένα από μεγάλα όπλα και εργαλεία του κ.Μητσοτάκη στον αγώνα του, που είναι ο Νίκος Γεωργιάδης".Πολύτιμο στέλεχος λοιπόν κατά την κρίση της και πολυεργαλείο εκλογής του Κυριάκου.
Ναι λοιπόν, για μένα τον απλό πολίτη, είναι πολιτικό το θέμα και προσβλητικό επίσης, να εμπλέκεται στέλεχος  μιας παράταξης σε υπόθεση τραφικινγκ ανηλίκων.Ιδιαίτερα προσβλητική και προβληματική δε, η προσπάθεια της ΝΔ να απαξιώσει τον ρόλο ενός δικού της στελέχους, που αντιπροσώπευε την περίοδο εκείνη την Ελλάδα.
Δεν ήταν στη Μολδαβία για σεξοτουρισμό ως απλός πολίτης, αλλά ως διπλωμάτης. 
Μια συγγνώμη και μία καταδίκη της εγκληματικής και ελεεινής πράξης του πρώην βουλευτή της, θα ήταν μια τίμια πράξη απέναντι στα στελέχη της, στον αρχηγό της αλλά και στους ανθρώπους που στηρίζουν και ψηφίζουν το κόμμα.Το γιατί επέλεξαν να παίξουν με τη νοημοσύνη μας, είναι μια ερώτηση που μάλλον δεν θα απαντηθεί ποτέ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More