Η δικαιοσύνη...της δικαιοσύνης... ω(χ) Δικαιοσύνη!

Έχεις εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη; Ας πρόσεχες, εγώ πάλι πιστεύω, έχοντας γνώση των κινδύνων που διατρέχω, ότι η τρίτη εξουσία είναι σφιχταγγαλιασμένη με τη διαπλοκή, το κράτος και παρακράτος, τις μίζες και τους μιζαδόρους, ότι τέλος πάντων αποδίδει χρήμα και παραμονή στην εξουσία...που εξασφαλίζει το χρήμα. Ένας τεράστιος κόμπος που δεν λύνεται, κόβεται όμως και το ερώτημα είναι: ποιος έχει τη δύναμη να κάνει τον άθλο τούτο το σπουδαίο και μεγάλο;
Μα.. ο κύριος κανείς, διότι θέλει τόλμη να χώσεις το κεφάλι στα σκατά, να καταφέρεις να επιβιώσεις και ταυτόχρονα να τα καθαρίσεις.
Δεν έχω πλέον παιδικές αυταπάτες, δεν πιστεύω στα παραμύθια, ξέρω όμως καλά ότι οι δράκοι παραμένουν αιμοδιψείς και ετοιμοπόλεμοι, διότι το χρήμα είναι πολύ!!
Τι διαφθείρει περισσότερο το χρήμα ή η εξουσία, είναι το επόμενο ερώτημα και, μια και αυτά πάνε πακέτο έχω μια δυσκολία στο να απαντήσω, το αφήνω στην κρίση και στη φαντασία σας.
Εκβιάζεται η δικαιοσύνη; Η απάντηση είναι μοναδική.Οχι, που παραμένει οχι, διότι αν γινόταν ναι, ισως, μπορεί τότε θα αναφωνούσα 'ωιμέ, βαβαί αλί και τρις αλί και θα άλλαζα πλανήτη, λέμε τώρα. Αντ'αυτού φωνάζω για άλλη μια φορά ..άντε καλέ...κόβεται το σεξ;
Ποιος δικάζει τους δικαστές; Εχω λυσσάξει να ρωτάω και η απάντηση είναι προφανής αλλά εγώ επιμένω, είναι κουσούρι από τα μικράτα μου, τι να κάνω.
Για ποιόν δουλεύουν οι δικαστές; Δεν ξέρω να σας απαντήσω, ξέρω όμως ποιόν δουλεύουν και αυτό ευχαρίστως να σας το επικοινωνήσω.Δουλεύουν όλους εμάς, εκδίδοντας ανακοινώσεις μέσω των οργάνων τους για την αδέκαστη, δίκαιη και ηρωική δικαιοσύνη την οποία υπηρετούν.Ταυτόχρονα εκδίδουν αποφάσεις ευνοϊκές για τους ίδιους(κυρίως ότι αφορά τα οικονομικά τους) και γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και όμοιοι!!
Έχουν παλαιά υποδήματα οι δικαστές;Οοοχι, αλλά αυτο δεν είναι εμπόδιο, μας γράφουν στα καινούρια τους, έτσι για να σκάνε οι πτωχοί!
Δικάζονται και καταδικάζονται οι τραπεζίτες; Η ζίμενς; Οι βγενο-ψυχαρο-μπομπολο-μητσοτάκηδες; Οι πολιτικάντες;Αν και η δικαιοσύνη είναι τυφλή, έχει ένα ιδιαίτερο προσόν, αυτό της οξύτατης όσφρησης και ως γνωστόν το άτιμο το χρήμα έχει δυνατή μυρωδιά, είναι η απάντηση και βγάλτε δικά σας συμπεράσματα.
Ποιος δικάζεται και καταδικάζεται σε αυτόν τον τόπο; Σιγουράκι!Εμείς βρε, που είμαστε πολλοί, αχρείαστοι και άφραγκοι.Έχουν φροντίσει οι άλλες εξουσίες να μην μας αφήσουν δεκάρα-τι θυμήθηκα τώρα- για κουλούρι...που να βρεθεί το χρήμα να πληρώσεις τους δικαστές, ουπς συγνώμη.. ζητώ ταπεινά συγνώμη, τους δικηγόρους ήθελα να πω...
Είναι όλοι οι δικαστές ίδιοι; Όχι. Γνωρίζουν ότι υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα; Υπάρχουν εγκυρότεροι, βαθύτεροι γνώστες των νόμων που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν και να παραδώσουν στη δικαιοσύνη τους επίορκους δικαστές; Οχιιιιι!Το θέμα είναι να θέλουν...θέλουν αλλά δεν τους αφήνουν;..θέλουν αλλά φοβούνται;...θέλουν και δεν θέλουν;ε ας μιλήσουν να καταλάβουμε και εμείς τι τρέχει.
Μέχρι τότε μπορώ να ψιθυρίζω σεμνά και ταπεινά...της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ, και να νιώθω ανόητος, ανυπεράσπιστος αλλά υποψιασμένος πολίτης της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία και κάνει ότι μπορεί για να την σκοτώσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More