Παιχνιδίσματα!!!!!


Στην Ελλάδα έχουμε βαθιά ύφεση, όμως συνέλληνες ησυχάστε, η ανάπτυξη-όπως την σχεδιάζει το ΔΝΤ και η μεγάλη μας ευρωπαϊκή οικογένεια-"καραδοκεί" στη γωνία!
Καραδοκεί, έτοιμη να ορμήσει την κατάλληλη στιγμή, σαν το αγρίμι που περιμένει καλά κρυμμένο να βουτήξει το θήραμα.
Σαν τον κλέφτη, που κρυμμένος στα σκοτεινά ετοιμάζεται να κάνει  ντου, στο ανυποψίαστο θύμα.
Καραδοκεί να χτυπήσει, όταν οι συνθήκες και το ΔΝΤ το επιτρέψουν, όταν καταλάβουμε πια όλοι εμείς, πως στην Ελλάδα πρέπει και μπορούμε και οφείλουμε να δουλεύουμε απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, με τη μικρότερη ή και χωρίς σύνταξη,χωρίς απαιτήσεις και δικαιώματα μόνο με υποχρεώσεις. Δικές μας υποχρεώσεις, ξένες δεν έχει καμία σημασία, όλες δικές μας έγιναν, για να μάθουμε τέτοιοι που είμαστε.

Πριν μας κάνει την τιμή να επισκεφτεί τη χώρα η ανάπτυξη,(βλέπε ΔΝΤ) έκανε την έρευνα της, μας μελέτησε εμάς τους ιθαγενείς και έμαθε πως είμαστε παιχνιδιάρικος λαός. Αποφάσισε να το ρίξει στο παιχνίδι και  με  δώρα καθρεφτάκια και χάντρες  να κάνει τη δουλειά της.

Άρχισε με τα στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα, καλά τα πήγε, γέλασε, μας κορόιδεψε, μας νίκησε, γλύτωσε και τις χάντρες!
Μετά σκέφτηκε τις μουσικές καρέκλες, τους αρέσει το τραγούδι σκέφτηκε, θα περάσουν καλά, θα κάνω και εγώ τη δουλειά μου. 
Εδώ είναι αλήθεια τη σκίσαμε, διότι όπου γάμος και χαρά εμείς πρώτοι. Νικήσαμε αλλά δεν σκεφτήκαμε τις επιπτώσεις, θύμωσε η ανάπτυξη, το πήρε πατριωτικά και σκλήρυνε το παιχνίδι, μας έφαγε και τα δωράκια.
400 με εμπόδια, φώναξε αλλά εμείς είμαστε ακόμα στα μουσικοχορευτικά μας,και τα εμπόδια τα προσπεράσαμε χορεύοντας.Αυτό παράπαει τσίριξε η ανάπτυξη και πέρασε στο κυνηγητό.
Μας κυνήγησε ανελέητα, και δεν ήταν μόνη της μόνη της, εδώ έκλεψε (σαμαροβενιζέλοι και σία ήταν οι πρωτεργάτες της βασικής εκπαίδευσης), μας εξάντλησε και λαχανιασμένους μας παρέδωσε στον Τσιπ και Ντέηλ, για ασκήσεις επιβίωσης.

Και αφού οι συνεργάτες τους μας έβαλαν σε τάξη, στην ουρά των συσσιτίων, στα χέρια ελεημόνων κυρίων και κυριών, στα πόδια ευεργετών εργοδοτών, μας έμαθαν υπακοή, μας δίδαξαν την νέα δημοκρατία της ευρωπαϊκής ένωσης, επαναπροσδιόρισαν την έννοια της διεκδίκησης, της απεργίας-και επειδή αργήσαμε να το καταλάβουμε-  έκαναν ένα ντου, τύφλα νάχει η δεξιά, μας έπιασαν στον ύπνο  και μας παρέδωσαν, ντυμένους ομοιόμορφα για να μην ζηλεύουμε(Κίνα γίναμε), στην φίλη κυρία ανάπτυξη για το επόμενο παιχνίδι.
Κρυφτό αποφάσισε να παίξουμε η ανάπτυξη και σε αγαστή συνεργασία με τους αναπτυξιακούς αρχηγούς-σωτήρες-ευεργέτες του Έθνους, μας πιάνουν έναν- έναν και κάνουν μια χαρά! Χειροκροτήματα, πανηγυρισμοί, φωνές!Εμείς πάλι,τι χαϊβάνια θεέ μου,την πατήσαμε, άλλο περιμέναμε αλλιώς μας βγήκε!

Θα μου πείτε είναι πιο οργανωμένοι, αντιστασιακοί μέχρι κόκκαλο εντός, αρνάκια έξω,αριστεροί στις συγκεντρώσεις, δεξιοί στις αποφάσεις, έχουν και μπάτσους με χημικά εμείς τι έχουμε;
Είμαστε πιο πολλοί και έχουμε δίκιο θα σας απαντήσω και είμαστε καλοί  στην αντίσταση.
Άσε που στο κρυφτό υπάρχει το "φτου ξελευτερία" και όπου νάναι κάποιος θα το πετάξει στη μούρη τους και τότε να δείτε χαρές και παιχνίδια. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More