Δικαιοσύυυυνη.... Εγέρθουτου!!!

Ενδιαφέρον το σκεπτικό του εισαγγελέα κ. Στέλιου Κωσταρέλου σχετικά με την υπόθεση Χριστοφοράκου. Δωρεές έκανε ο άνθρωπος δεν μίζωνε  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ως εκ τούτου δεν προκύπτει ποινικό αδίκημα. Όχι που θα προέκυπτε!! Μα είναι δυνατόν ο μιζωτής του Κούλη να διαπράξει αδίκημα;Διότι αν είχε διαπράξει, ο καημένος ο Κούλης μια έκθεση θα την είχε και αυτό δεν επιτρέπεται!Δεν εκθέτεις έτσι άντε κοτζάμ Κούλη.
Την ίδια στιγμή μία μεγάλη απορία-που όπως δείχνουν τα πράγματα απορία θα μείνει-δημιουργείται στην πλειοψηφία του λαού,αλλά ποιος τον χέζει!! Αυτός ο εισαγγελέας είναι στην έδρα της δίκης για τη δολοφονίας Φύσσα ή είναι συνωνυμία;Σε πόσες κόπιες κυκλοφορεί; θα δικάσει το ίδιο δίκαια;Πόσες άλλες υποθέσεις έχει αναλάβει;πόσες μπήκαν-αν μπήκαν- αρχείο  και σε τι βάθος; βρίσκονται ή θέλει σκάψιμο ;Και το τελευταίο μεγάλο,αμείλικτο πλην αναπάντητο ερώτημα: Ποιος δικάζει τους δικαστικούς;
Αυτόματα δημιουργούνται υποερωτήματα, που πολύ θα ήθελα κάποιος έντιμος, αδέκαστος,ανεξάρτητος λειτουργός να κάνει τον κόπο να τα απαντήσει.
Είναι ανεξάρτητη η δικαιοσύνη;Έχουν όλοι οι Έλληνες την ίδια αντιμετώπιση; Είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο ανεξαρτήτως τζακιού, θέσης, πολιτικής σκέψης,οικονομικής κατάστασης;Έχουν οι Έλληνες εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη;(Φυσικά αν είναι Χρυστοφοράκοι, Βγενόπουλοι, Βενιζέλοι,Ψυχάρηδες , Μπομπολοβαρδινογιάννηδες και λοιποί τζακοσυναναστρεφόμενοι. Όλοι οι υπόλοιποι μια επιφύλαξη οφείλουν την έχουν, έτσι για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως!).
Και ξαναγυρίζουμε στο αρχικό ερώτημα. Δικάζονται οι δικαστές;Η απάντηση έρχεται αυτόματα και είναι η γνωστή λαϊκή παροιμία."Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει".
Ας με συγχωρήσουν τα κοράκια και ας με διαψεύσουν οι δικαστές.Δεν μπορεί ένας θα υπάρχει , μια εξαίρεση που θα επιβεβαιώνει τον κανόνα, ένας αλλά λέων, που θα αποκαταστήσει το όνομα της δικαιοσύνης, της εντιμότητας, θα επαναπροσδιορίσει την έννοια της δίκαιας δίκης, θα σώσει ότι σώζεται από την τιμή του κλάδου!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More