Η Ευρώπη των ονείρων τους.....

Νέα εβδομάδα, νέα μαντάτα μαύρα και σκοτεινά, νέες πολιτικές ήττες και παλιές δηλώσεις που προκαλούν ερωτηματικά.
Από το αθώο"έχουν οι θάλασσες σύνορα" του πρωθυπουργού φτάσαμε στη φύλαξη του Αιγαίου από ΝΑΤΟ και σια. 
Από το "οι πρόσφυγες λιάζονται  στις πλατείες" της Χριστοδουλοπούλου, φτάσαμε στα καυτά σημεία συγκέντρωσης και ταυτοποίησης των έρημων ανθρώπων που φτάνουν κατά εκατοντάδες στα νησιά και αφού περιπλανηθούν μέχρι την Ειδομένη ξαναγυρνούν  στην Αθήνα, για να καταλήξουν σε κάποιο στρατόπεδο προσφύγων.(hot spot,είμαστε Ευρωπαίοι  παρακαλώ πολύ, εκτός όλων των άλλων χάνουμε και την γλώσσα μας, διότι οι άλλοι δυσκολεύονται και δεν πρέπει). 
Εν τω μεταξύ στο Καστελόριζο οι πρόσφυγες είναι περισσότεροι από τους κατοίκους, αλλά αυτό δεν αφορά τους πολιτικούς, είναι πρόβλημα των κατοίκων!!Από την άλλη πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε, διότι η ταμπέλα "ξενοφοβικός", "ρατσιστής", "εθνικιστής" είναι έτοιμη και φοριέται γρήγορα και εύκολα, χωρίς δεύτερη σκέψη...
Πόσο μυαλό χρειάζεται για να κατανοήσουν οι πολιτικάντηδες μας ότι με την τακτική των υποχωρήσεων χάνουμε.
Η Ευρώπη δεν νοιάζεται, ήδη η υπόσχεση για την διατήρηση των ανοιχτών συνόρων πάει περίπατο με την κίνηση της Αυστρίας .
Τα Βαλκάνια κλείνουν και μεις αρμενίζουμε, κάνουμε συσκέψεις αρμοδίων(!) και ρίχνουμε στο τραπέζι νέα συνθήματα,γιατί μόνο αυτό βλέπω να γίνεται. 
Συνθήματα και ατάκες αλτρουισμού και δημοκρατίας.Μόνο που με συνθήματα δεν σώζεται η κατάσταση, θέλει έργα και αποφάσεις, στρατηγική και ανυποχώρητες θέσεις.
Δεν διεκδικείς από κάποιους που δεν προτίθενται να δώσουν τίποτα.Αποφασίζεις τι είναι καλό για την πατρίδα σου κύριε Τσίπρα μας και όχι τι είναι καλό για την Ευρώπη που σε γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της. 
Αυτό που  καταλαβαίνουμε όλοι εμείς οι χαζοί αυτής της χώρας που δεν έχουμε πόστα και  εξουσία, έχουμε όμως κοινή λογική, είναι ότι η εταίροι σας(μας δεν ήταν ποτέ)πραγματοποιούν άμεσα τις απειλές τους, ποτέ όμως τις υποσχέσεις τους. 
Κάνετε ένα βήμα πίσω και κάνουν δέκα μπροστά να σας ρίξουν στον Καιάδα. Φυσικά και μπορείτε να πέσετε στο γκρεμό ,αλλά μόνοι σας,και μια φορά χωρίς εμάς. Ακολουθήστε τα πολιτικά σας οράματα-που όμως  για όλους εμάς έγιναν εφιάλτες-και γκρεμιστείτε μόνοι σας, δεν είναι κακό, είναι η συνέχεια των πράξεων σας.
Αλλά για μας φτάνει... χάνουμε κάθε ημέρα την αξιοπρέπεια μας, τα δικαιώματα μας, τη χώρα, θυσία στο μεγαλύτερο τίποτα της Ιστορίας.
Η Ευρώπη των λαών έγινε Ευρώπη συμφερόντων- πολιτικών και οικονομικών-Ευρώπη της τρομοκρατίας και των πολέμων, της βίας, της φτώχειας, του θανάτου.Η Ευρώπη του απόλυτου τίποτα...... 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More